To μεγάλο κόλπο του Τσίπρα με τη Χρυσή Αυγή

Είναι γνωστό σε όλους ότι από το 2015 και μετά οι σχέσεις του ΣΥΡΙΖΑ με τη Χρυσή Αυγή ήταν μια χαρά. Παρ’ ότι οι… κατ’ επίφαση αριστεροί και προοδευτικούληδες θα έπρεπε να είναι ξεκάθαροι στις κουβέντες τους και να πολεμούν τα ακροδεξιά, φασιστικά μορφώματα κάθε άλλο παρά αντίπαλοι του Μιχαλολιάκου, του Κασιδιάρη, του Παππά

και του Παναγιώταρου ήταν.

Κι όπως έχουμε τονίσει, ο Σαμαράς και η κακή δεξιά ήταν αυτοί που τους έβαλαν φυλακή και η κυβέρνηση της Αριστεράς τους χαϊδεύει χωρίς να μπορεί να ολοκληρώσει μια δίκη.

Οι πληροφορίες, όμως, λένε ότι ο Τσίπρας και το επιτελείο του έχει σχέδιο για τη Χρυσή Αυγή με διπλό μάλιστα στόχο. Και αριστερά και δεξιά. Οι φήμες που έχουν φουντώσει αναφέρουν ότι το Μέγαρο Μαξίμου περιμένει την ολοκλήρωση της δίκης τους επόμενους μήνες και την καταδίκη όχι μόνο του δολοφόνου Ρουπακιά αλλά και μελών της ηγετικής ομάδας της οργάνωσης.

Μια καταδίκη για ηθική αυτουργία και για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης στα κορυφαία στελέχη θα τίναζε στον αέρα τη Χρυσή Αυγή αλλά και θα έδινε πάτημα στον Τσίπρα να κάνει το παιχνίδι του. Κι αυτό δεν είναι άλλο από το να κηρύξει την οργάνωση εκτός νόμου, επομένως να της απαγορεύσει να συμμετάσχει στις επόμενες εκλογές. Οι λόγοι που ευνοούν αυτή την κίνηση είναι δύο και είναι εντελώς διαφορετικοί.

Ο πρώτος είναι να εμφανιστεί ο ίδιος ως ο ηγέτης του προοδευτικού χώρου που τα βάζει με την οργάνωση - απολογητή των Ναζί. Να βγει μπροστά ο Τσίπρας σαν «Άγιος Γεώργιος» που θα σκοτώσει το τέρας της ακροδεξιάς. Να συσπειρώσει ένα μεγάλο κομμάτι του πολιτικού φάσματος που θέλει να δει τους Χρυσαυγίτες στη φυλακή ή ακόμη και να μην μπορούν να πάρουν μέρος στις επόμενες εκλογές. Να μαζέψει απογοητευμένους αριστερούληδες και αναρχικούς που τώρα βλέπουν το σανό που τους πούλησε αλλά ψάχνουν και κάποιο άλλοθι για να τον ξαναψηφίσουν.

Ο δεύτερος λόγος αφορά στο χώρο της δεξιάς. Αν δεν υπάρχει η Χρυσή Αυγή, εκτιμούν στο Μαξίμου, απελευθερώνονται δυνάμεις πέραν της Νέας Δημοκρατίας, αλλά και εντός αυτής, που θα μπορούσαν να κερδίσουν μερίδιο των ψηφοφόρων που ψηφίζουν μεν Μιχαλολιάκο αλλά δεν έχουν καμιά σχέση με εγκληματίες ή με παράλογες και φασιστικές συμπεριφορές. Υπάρχει ένα μεγάλο κομμάτι της δεξιάς που αναζητά πολιτικές επιλογές επειδή ενδεχομένως δεν του κάνει η ΝΔ και ο Κυριάκος. Και μην ξεχνάμε όλη την αριστερή προπαγάνδα για τον Άδωνι Γεωργιάδη, για την ακροδεξιά ατζέντα, για τη δημιουργία κόμματος δεξιά της ΝΔ και άλλα πολλά. Μην ξεχνάμε ότι η Εφημερίδα των Συντακτών ενέπλεξε τον Αντ. Σαμαρά ότι δήθεν είπε στη Βουλή πως «ο Τσίπρας μάσησε κι έφτυσε τον Μητσοτάκη». Μην ξεχνάμε ότι γίνεται μια στρατηγική προσπάθεια να εμφανιστεί διχασμένη η ΝΔ και πολλούς να θέλουν να φύγουν πριν τις εκλογές ή μετά από αυτές.

Εκτιμούν λοιπόν στον ΣΥΡΙΖΑ ότι ένα μπλόκο στη Χρυσή Αυγή από το να κατέβει στις εκλογές θα ενίσχυε το…δεξιό κίνημα κατά του Κυριάκου και θα διέλυε τη Νέα Δημοκρατία. Διακαείς πόθοι αλλά πρέπει να γράφονται και να τα θυμόμαστε πολύ σύντομα.

Το σίγουρο είναι ότι κανείς στη ΝΔ δεν αμφισβητεί τώρα τον Μητσοτάκη. Ο ελληνικός λαός θα τον κρίνει όταν γίνουν εθνικές εκλογές. Για την επόμενη ημέρα κανείς δεν γνωρίζει, τα πάντα στην πολιτική είναι θέμα συγκυριών. Αλλά σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει να περάσουν οι τακτικισμοί του Τσίπρα, σε καμιά περίπτωση δεν μπορεί το Μαξίμου να γράφει την ιστορία και τις προοπτικές της Νέας Δημοκρατίας ή του κεντροδεξιού χώρου.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα