To Κιλελέρ της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ

Όπως διέρρευσε η κυβέρνηση, τα μέτρα για τους Αγρότες, δε θα περάσουν αυτήν την εβδομάδα.

Σε κάθε περίπτωση και έχοντας ως βασικό στόχο να δημιουργήσουμε μια “καλύτερη Ελλάδα”, οφείλουμε να έχουμε στο νου μας πως η ανάπτυξη της χώρας, περνάει μέσα από την διατήρηση της συνοχής της περιφέρειας.

Μια σειρά από προηγούμενες κυβερνήσεις είχαν φροντίσει στο παρελθόν να χρησιμοποιήσουν μακιαβελικές μεθόδους αλλά και τη θεωρία του κοινωνικού αυτοματισμού, για να στρέψουν ολόκληρη την κοινωνία γύρω από το κοινωνικό στρώμα των αγροτών.

Ήταν τότε που οι αγρότες αγωνίζονταν για το δίκαιο

των αιτημάτων τους και είχαν να αντιμετωπίσουν τα “κοράκια” της δημοσιογραφίας που έριχναν καθημερινά λάσπη για τις επιδοτήσεις των τρακτέρ.

Προσοχή. Δεν υποστηρίζουμε σε καμία περίπτωση πως δεν υπήρξαν και υπάρχουν κομπίνες με “διπλοδηλώσεις’, επιδοτήσεις και άλλα τέτοια. Ούτε πως δε πρέπει οι αγρότες -αναλογικά με τον υπόλοιπο πληθυσμό- να συνεισφέρουν στην προσπάθεια της Ελλάδας. Άλλο όμως είναι η συμβολή στον κοινό σκοπό με μια προοπτική και άλλο να πληρώνεις την πιο διαλυτική πολιτική της μεταπολίτευσης.

Ο μικρός και μεσαίος αγρότης που πίστεψε στο “Κιλελέρ του ΣΥΡΙΖΑ”, να έχει υπόψη του πως οδηγούμαστε σε μεγάλη συγκέντρωση μεγάλων αγροτικών εκτάσεων σε χέρια ολίγων.

Ο μικρός και μεσαίος αγρότης που έπεσε θύμα των ανέξοδων προεκλογικών υποσχέσεων της Θεσσαλονίκης, να έχει υπόψη του πως οδηγούμαστε με μαθηματική ακρίβεια στην εγκατάλειψη μεγάλων εκτάσεων γης, την αγροτική παραγωγική αποδυνάμωση, με αποτέλεσμα τη μετακίνηση μεγάλου μέρους του αγροτικού πληθυσμού στα αστικά κέντρα.

Η μείωση του αγροτικού πληθυσμού δεν ευνοεί κανέναν.

Υπάρχει όμως και ένα ακόμη ζήτημα για όσους αγρότες παραμείνουν.

Τα μέσα παραγωγής που διαθέτει ένας αγρότης δε μπορεί να τα κινήσει πλέον με τα χέρια του. Χρειάζεται κόσμο που ξέρει και έχει ειδικότητα από το πως κινείται το τρακτέρ, μέχρι πως κόβεται η ντομάτα.

Και προφανώς αυτό το κενό δε μπορούν να το καλύψουν αγρότες τύπου Μανωλάδας.

Αν δεν θέλουμε αγροτική παραγωγή καλό είναι να αρχίσουμε να ετοιμαζόμαστε και για τις συνέπειες αυτής της απόφασης. Ένα ακόμα κύμα αστυφιλίας, εισαγόμενες διατροφικές βόμβες στα τραπέζια μας, επιπλέον μεσάζοντες που θα εισάγουν φθηνά και θα μας πουλούν ακριβά προϊόντα, διατροφική εξάρτηση της χώρας, αλλαγή των διατροφικών συνηθειών, με αμπαλάζ δακρύβρεχτα ρεπορτάζ για την ελληνική ύπαιθρο που ερημώνει και το κύμα των νέων αγροτών που ξαναγυρίζει άνεργο στην πόλη. Ένα κύμα το οποίο καταγεγραμμένα υπήρξε τα τελευταία 3 χρόνια.

Θέλουμε εγχώρια αγροτική παραγωγή που θα μπορεί να καλύψει τις διατροφικές ανάγκες του πληθυσμού με ντόπια προϊόντα και θα μπορεί να εγγυάται για την ποιότητα των προϊόντων αυτών ή όχι;

Η θέση μας είναι ξεκάθαρη. Δεν μπορεί να υπάρξει ανάπτυξη στην Ελλάδα, χωρίς αγροτική ανάπτυξη. Δεν μπορεί να υπάρξει ανάπτυξη στην Ελλάδα χωρίς ανταγωνιστική αγροτική ανάπτυξη. Δεν μπορεί να υπάρξει περιφερειακή ανάπτυξη στην Ελλάδα χωρίς ανάπτυξη ολόκληρου του πρωτογενούς τομέα: της Γεωργίας, της Κτηνοτροφίας, της Αλιείας. Γιατί άλλο πράγμα είναι η δίκαιη φορολόγηση των αγροτών και άλλο η ζημιά και η εξόντωση του πρωτογενούς τομέα παραγωγής.

Vanzetti

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα