Tο χειρότερο για έναν δεξιό είναι να αποθεώνεται από τους αριστερούς

Ξέρετε ποιος είναι ο μεγαλύτερος εξευτελισμός για έναν δεξιό που έχει προσφέρει, κατά δήλωσή του, στην παράταξη; Να σε αποθεώνουν τα συριζαίϊκα μέσα ενημέρωσης. Να σε «ανεβάζουν» οι πληρωμένοι κονδυλοφόροι του Μαξίμου, να σου δίνουν σημασία αυτοί που κάποτε σε έλεγαν ακραίο, ακροδεξιό, Χρυσαυγίτη και άλλα πολλά.

Πώς να χαρακτηρίσουμε τον Τάκη Μπαλτάκο ο οποίος μίλησε πιο… ΣΥΡΙΖΑ και από τον Αλέξη Τσίπρα; Όπως είπε, «δεν βλέπω θέμα για τον Βαρουφάκη. Το ειδικό δικαστήριο γίνεται όταν υπάρχει υποψία ποινικού αδικήματος.

Εάν μια κυβέρνηση έχει εκλεγεί κανονικά και θέλει να αλλάξει το νόμισμα, το οποίο νόμισμα δεν είναι κατοχυρωμένο συνταγματικά, ή να έχει ένα δεύτερο σχέδιο εναλλακτικό -αν τυχόν (οι δανειστές) μας αναγκάσουν να αλλάξουμε το νόμισμα- εγώ δεν βλέπω να υπάρχει κανένα θέμα.Ο Βαρουφάκης (το ειδικό δικαστήριο) το ζητάει για λόγους πολιτικούς».

Τι λέτε κύριε Τάκη μας; Συνήγορος του Μαξίμου; Είπαμε, είστε καλός δικηγόρος αλλά όχι κι έτσι; Εκείνα τα 100 δις ευρώ που χρέωσε ο Τσίπρας τη χώρα λόγω των παλινδρομήσεών του, ποιος θα τα πληρώσει; Τις κλειστές τράπεζες και τα capital controls ποιος θα τα πληρώσει; Τη φυγή καταθέσεων ποιος; Την κερδοσκοπία κάποιων λαμόγιων που ήξεραν θα την πληρώσει κανείς; Δεν είναι τίποτε ποινικό;

Είπε επίσης ο κ. Μπαλτάκος:

«Αν η ΝΔ δεν αλλάξει πολιτική γραμμή, θα μείνει χωρίς αφήγημα του χρόνου το καλοκαίρι. Γιατί του χρόνου το καλοκαίρι, δεν θα 'χει τίποτα να πει, αν δεν αλλάξει αφήγημα τώρα. Καθώς τότε λήγει το τρίτο μνημόνιο, θα βγούμε στις αγορές σοβαρά, όχι όπως τώρα που είναι πιλοτικό. Και ο Σόιμπλε έχει πει, πως, όταν λήξουν τα μνημόνια, θα μειώσει το χρέος...».

Μάλιστα. Δίνει συμβουλές στον Κυριάκο να αλλάξει αφήγημα. Και ποιο να είναι κύριε Τάκη μας; Να «μαλακώσει»; Να γίνει πιο συναινετικός; Να σχηματίσουν και μια κυβέρνηση μαζί με τον Τσίπρα; Να κάνει ό,τι του ζητούν οι Καραμανλικοί τους οποίους κύριε Τάκη μας ακολουθείς πιστά; Ε, όχι. Ο κ. Μπαλτάκος είναι άσχετος με τα οικονομικά. Πώς θα βγούμε στις αγορές; Μήπως με τέταρτο μνημόνιο; Μήπως με επιτόκια 3% και 4% που δεν θα μπορούμε να αντέξουμε;

Και στο κάτω – κάτω ποιος νοιάζεται για τα προγράμματα και το χρέος όταν η ίδια η καθημερινότητα του πολίτη έχει γίνει κόλαση; Στα καθημερινά θα κριθεί ο Τσίπρας κι όχι στα μνημόνια και στην έξοδο στις αγορές.

Όπως είπαμε, το χειρότερο για έναν δεξιό είναι να αποθεώνεται από τους αριστερούς. Και οι καραμανλικοί κάτι ξέρουν από τέτοια αποθέωση. Όμως, και ο Μπαλτάκος; Πάει πολύ. Κι εν πάση περιπτώσει από τη Χρυσή Αυγή και τον Κασιδιάρη στον ΣΥΡΙΖΑ και τον Τσίπρα υπάρχει μεγάλη απόσταση. Ή μήπως όχι;

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα