Taken 3

Το Taken ήταν μία συναρπαστική περιπέτεια/θρίλερ χάρη στη γεμάτη ένταση δράση του, τη σκοτεινή ατμόσφαιρα και την έλλειψη σεβασμού για την πολιτική ορθότητα. Το νο2 ήταν μια χαζομάρα κι ευτυχώς το είδα σε dvd. Το Taken 3 είναι σαφώς καλύτερο αλλά δε φτάνει την πρώτη ταινία.

Δε θα σας πω ποια είναι η κεντρική ιδέα γιατί περιέχει μια έκπληξη. Πάντως δε συμπεριλαμβάνει απαγωγή και διαδραματίζεται στην πόλη του ήρωα. Τώρα που το σκέφτομαι, ένα από τα μειονεκτήματα του έργου είναι

ότι δε λαμβάνει χώρα στο εξωτερικό και γενικά οι τοποθεσίες του είναι κοινότυπες. Έλλειψη φαντασίας χαρακτηρίζει και τη δράση, όπου βλέπουμε συχνά μάχη από κοντά με κακή κάμερα, δηλαδή κάμερα που είτε κουνιέται πέρα δώθε σαν να έχει πάρκινσον ο χειριστής είτε είναι πολύ κοντά στη δράση. Ειδικά η σεκάνς στον αυτοκινητόδρομο ήταν τόσο χάλια σκηνοθετημένη που δεν καταλάβαινα τι συνέβαινε. Ακόμη και η τελική μάχη δεν είναι ικανοποιητική, καθώς κρατάει λίγο, ο κακός είναι γελοίος σε εμφάνιση και ούτως ή άλλως δεν έπεισε ως ανταγωνιστή του Μπράιαν Μιλς. Τούτο είναι ένα ακόμη πρόβλημα του σεναρίου: ποιος είναι ο ανταγωνιστής; Ο αστυνομικός με τις μαντικές ικανότητες που βρίσκεται μονίμως ένα βήμα πίσω του αλλά ξέρεις ότι δε θα τον πιάσει και δε βοηθάει καθόλου στο να νικηθούν οι κακοί; Ο εγκληματίας με τα τατουάζ (Ρώσος φυσικά) που δεν έχει ξαναεμφανιστεί μετά την αρχή και δεν αισθανόμαστε την παρουσία του πουθενά; Ή εκείνος που εμφανίζεται μετά, σε μια ατυχή έμπνευση του σεναριογράφου να βάλει έκπληξη στην έκπληξη με αποτέλεσμα το έργο να στερείται κλιμάκωσης;

Γενικά η πλοκή ήθελε περισσότερη δουλειά. Είναι χαρακτηριστικό ότι η προσπάθεια του ήρωα να βρει στοιχεία από τα κινητά τηλέφωνα και τα gps των αυτοκινήτων δεν οδηγεί πουθενά αφού τον κακό τον ανακαλύπτει χάρη στην κόρη του. Επιπλέον, οι φίλοι του δεν αξιοποιούνται και προτιμάται η εύκολη λύση του να σκοτώσει τους πάντες μόνος του.

Παρόλα αυτά το Taken 3 είχε ενδιαφέρον, επειδή μου αρέσει ο Λίαμ Νίσον, έστω κι αν εδώ δίνει μια μέτρια ερμηνεία. Ο ρυθμός ήταν γρήγορος και υπήρχε μυστήριο σχετικά με τα κίνητρα των αντιπάλων του. Ο Μπράιαν Μιλς είναι ένας εφευρετικός τύπος και ήθελα να δω τι θα σκεφτεί στη συνέχεια και πόσους θα ξαπλώσει κάτω. Κρίμα που οι παραγωγοί της τρίτης περιπέτειάς του ήθελαν περισσότερο να εκμεταλλευτούν την κεκτημένη ταχύτητα της προηγούμενης παρά να την κάνουν όσο το δυνατόν καλύτερη.

Captain America

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα