O στρατιωτικός εισαγγελέας τι κάνει για τα επεισόδια στο Πεντάγωνο;

Αναφερόμαστε φυσικά στο φιάσκο της εισβολής των απλήρωτων ναυτεργατών των ναυπηγείων Σκαραμαγκά, στον προαύλιο χώρο του ΥΠΕΘΑ.

Πιάνοντας το νήμα από την αρχή,  δεν μπορούμε να επιρρίψουμε το 100% των ευθυνών στους απλήρωτους πεινασμένους και σε απόγνωση εργαζόμενους οι οποίοι προσπαθώντας να δώσουν μία λύση στο πρόβλημα τους, ζήτησαν μία συνάντηση με τον κ. ΥΕΘΑ, ο οποίος όμως τους παρέπεμψε στον κ. ΥΦΕΘΑ (Ελευσινιώτη) ως τον πλέον αρμόδιο αφού γνώριζε το θέμα από

παλαιότερα.

Φτάνοντας λοιπόν στην κρίσιμη ημέρα την οποία όλοι γνώριζαν (μάλιστα είχε ανακοινωθεί και από το ραδιόφωνο η αναμενόμενη συγκέντρωση έξω από το ΥΠΕΘΑ και οι πιθανές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις) συμβαίνουν τα εξής:

Το ΥΠΕΘΑ φρουρείται από το πρωί με την απίστευτη δύναμη ενός Αστυνομικού Διευθυντή και τεσσάρων οργάνων!!! Οι  οποίοι περιφερόντουσαν στον χώρο εξωτερικά της κεντρικής πύλης.

Στο εσωτερικό του στρατοπέδου τώρα, όλα ήταν όπως κάθε άλλη μέρα ήρεμα και … φυσιολογικά χωρίς την λήψη επιπλέον μέτρων ασφαλείας.

Οι απεργοί φτάνουν μπροστά στην κεντρική πύλη του στρατοπέδου συνοδευόμενοι από δύο βουλευτές του ΚΚΕ και του ΣΥΡΙΖΑ καθώς επίσης και μεγάλο αριθμό εικονοληπτών και δημοσιογράφων – ουδείς ανησυχεί άλλωστε αυτά συμβαίνουν … κάθε μέρα.

Απουσιάζοντος του κ. ΥΕΘΑ οι υπόλοιποι παρόντες (ΥΦΕΘΑ Α’ και ΥΦΕΘΑ β’) αποφασίζουν προφανώς να μην δεχθούν κανένα.

Μία μικρή ομάδα (20 – 30 ατόμων) αρχίζει την εισβολή στο στρατόπεδο, αρχικά από την  πύλη εισόδου των πεζών (η αστυνομία έχει εξαφανιστεί). Στο εσωτερικό η φρουρά της πύλης με γυμνά χέρια προσπαθεί να κρατήσει την πύλη κλειστή ενώ δέχεται καταιγισμό ύβρεων και ξύλου με καδρόνια. (κάποια στιγμή μία χειροβομβίδα κρότου λάμψης πέφτει στα πόδια της φρουράς η οποία αποχωρεί και μετά την έκρηξη με αυτοθυσία προλαβαίνει και κρατά την πόρτα κλειστή).

Εκείνη τη στιγμή μία άλλη ομάδα απεργών εισβάλει πλέον από την είσοδο των οχημάτων καταστρέφοντας τα ρολά, εκεί τελειώνουν όλα, πραγματοποιείται ομαδική είσοδος εξαγριωμένου όχλου ο οποίος φτάνοντας στην κεντρική είσοδο του κτηρίου πλέον, προκαλεί φθορές στον περιβάλλοντα χώρο ενώ συγκρατείται από τον συνδικαλιστή την τελευταία στιγμή ώστε να μην εισβάλει στο κεντρικό κτήριο.

Η ακολουθία των γεγονότων που αναφέραμε από την άφιξη των απεργών μέχρι την εισβολή είχε χρονική διάρκεια τουλάχιστον 45’ λεπτών. Χρόνος παραπάνω από αρκετός ώστε να εκτιμηθούν καταστάσεις και να ληφθούν αποφάσεις (έστω και της τελευταίας στιγμής).

Αντ΄αυτού η ΕΛΑΣ εμφάνισε μία διμοιρία ΜΑΤ μία ώρα μετά και οι ΕΔ το μεγαλειώδες … τον αρχηγό των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων (εφαρμόζοντας προφανώς ένα στρατηγικό σχέδιο από αυτά που κερδίζουν πολέμους) με μία ντουντούκα δανεισμένη… από τον συνδικαλιστή των απεργών, να τους καλεί να αποχωρήσουν από το σπίτι του…

Τα υπόλοιπα τα παρακολουθήσατε ζωντανά από τους τηλεοπτικούς σταθμούς.

Τα ερωτήματα:

Γιατί ο κ. Ελευσινιώτης δεν δέχθηκε την αντιπροσωπία των απεργών ως όφειλε; Τουλάχιστον από όσα λέ

Keywords
Τυχαία Θέματα