O κ. Κοτρώτσος και «η συμμορία των αντιμνημονιακών λύκων»

Αφορμή για το εν λόγω άρθρο αποτελεί η γνωστή ιστορία με την έφοδο απλήρωτων εργαζόμενων στη παρουσία του βιβλίου του Σεραφείμ Κοτρώτσου και της… Κοκκινοσκουφίτσας του. Τα όσα έγιναν εκεί τα ξέρετε από σχετικό δημοσίευμα και δεν έχουν τόση σημασία όση έχει το νέο φαινόμενο που κάνει εσχάτως την εμφάνισή της στην Ελλάδα.

Είναι το λεγόμενο… αντιμνημονιακό μέτωπο από ανθρώπους που το λιγότερο που έχουν κάνει είναι να ξεζουμίσουν

το κράτος. Μοιάζει με το φαινόμενο της εμφάνισης των υπερπατριωτών – αντιστασιακών μετά το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Των ίδιων οι οποίοι ήταν δωσίλογοι, συνεργάτες των Γερμανών, ξεσκονόπανα των Ναζί και μόλις ο Χίτλερ «τίναξε τα πέταλα» έγιναν ξαφνικά Ελληνάρες.

Έτσι ακριβώς και σήμερα ζούμε το είδος του «αντιμνημονιακού Έλληνα», του ίδιου που ξετίναξε τα δημόσια ταμεία, που έπρεπε να βρίσκεται στη φυλακή ή στην καλύτερη περίπτωση έπρεπε να κρύβεται στο σπίτι του για να μην του ρίξουν πίσσα και πούπουλα.

Δημοσιογράφοι, επιχειρηματίες, πολιτικοί, κρατικά στελέχη, παρατρεχάμενοι της κάθε κυβέρνησης οι οποίοι αφού ξεκοκάλισαν το δημόσιο κορβανά, με άμεσο ή έμμεσο τρόπο, τώρα εμφανίζονται από το πουθενά και το παίζουν τιμητές των πάντων. Καταγγέλλουν το μνημόνιο, την κακή κυβέρνηση, τον Σαμαρά που κάνει περικοπές. Ζητούν να ξεσηκωθεί ο κόσμος, να βγει στους δρόμους, να δείρει. Ζητούν τσαμπουκάδες με την τρόικα, μονομερείς ενέργειες και αν χρειαστεί έξοδο από το ευρώ και επιστροφή στη δραχμή.Ποιοι; Όλοι εκείνοι που ήταν καλοβολεμένοι, με τρελούς μισθούς, με λαμογιές επιχειρηματικές και πολιτικές, με κολπάκια εξουσίας ή με ύποπτες διασυνδέσεις με επιχειρηματίες.

Όλοι αυτοί που μπάταραν το καράβι της χώρας και μετά έριξαν το φταίξιμο στο λαό με το γνωστό σύνθημα «μαζί τα φάγαμε». Σαν τον Πάγκαλο είναι και όλοι αυτοί οι όψιμοι αντιμνημονιακοί, μόνο που ο Πάγκαλος τουλάχιστον δεν κρύβεται, οι άλλοι μεταλλάχθηκαν, άλλαξαν δέρμα σαν χαμαιλέοντες ή έβαλαν την προβιά για να μην αναγνωρίζονται ότι είναι οι ίδιοι λύκοι.

Βγαίνουν για παράδειγμα οι βουλευτές που ήταν χθες στην παρουσίαση του βιβλίου και λένε με ύφος «μωρών παρθένων» ότι δεν γνώριζαν για τα χρέη του Κοτρώτσου. Δεν ήξεραν τίποτε οι κακόμοιροι όταν ο κόσμος βοά για τους χιλιάδες απλήρωτους δημοσιογράφους από εκδότες τύπου Κοτρώτσου. Δεν ξέρουν για παράδειγμα για τον γνωστό εκδότη-δημοσιογράφο που ουρλιάζει κατά του Σαμαρά από το πρωί μέχρι το βράδυ. Δεν ξέρουν ότι επί κυβερνήσεων Καραμανλή ο ίδιος είχε τα περισσότερα διαφημιστικά έσοδα για τις ανυπόληπτες εφημερίδες του. Ποιοι του τα έδιναν; Δεν του τα έδιναν οπρώην υπουργοί των κυβερνήσεων Παπανδρέου και Καραμανλή που τώρα έγιναν ξαφνικά αντιμνημονιακοί και κάνουν παρουσιάσεις βιβλίων;

Δεν ήξεραν για τον Κοτρώτσο, ότι έκανε ρυθμίσεις για το ΙΚΑ ώστε να μην πάει φυλακή και άφησε τους εργαζόμενους τρία χρόνια να περιμένουν; Μα καλά, κανείς δεν ήξεραν ότι ο κ. Κοτρώτσος ήταν το δεξί χέρι της Γιάννας την εποχή της μεγάλης χλιδής στην Ελλάδα όταν και φαγώθηκαν δισεκατομμύρια; Πώς έκαναν περιουσίες όλοι αυτοί; Από τις πολλές ώρες δουλειάς τους;

Και πάμε και στους αντιμνημονιακούς… Αριστερούς βουλευτές που δεν ήξεραν για τον Κοτρώτσο, ούτε για το έγκλημα που συντελείται σε χιλιάδες εργαζόμενους τους οποίους τους θυμούνται μόνο στα τηλεοπτικά παράθυρα. Οι περισσότεροι, λοιπόν, Συριζαίοι είτε ήταν κομμάτια της συνδικαλιστικής νομενκλατούρας που λυμαινόταν το δημόσιο χρήμα είτε κάθονταν στα ίδια τραπέζια με τα πράσινα λαμόγια που διέλυσαν τη χώρα. Δεν ήξεραν, δεν ξέρουν; Το προσκλητήριο αποστασίας στους «πράσινους βουλευτές» τι είναι άραγε; Δεν μετατρέπουν τον ΣΥΡΙΖΑ σε Κολυμβήθρα του Σιλωάμ για τα απανταχού λαμόγια, αρκεί να δηλώσουν… αντιμνημονιακοί. Αρκεί δηλαδή να γίνουν η «μόδα» της εποχής και να δρέψουν τους καρπούς της «αντίστασής» τους.

Μα καλά ο ανανεωτής της Αριστεράς Παπαδημούλης, ο εργατολόγος Κωνσταντόπουλος, ο Στρατούλης που θα σκίσει τα μνημόνια και η οπαδός του Τσάβες, Ρένα Δούρου, δεν ήξεραν για το έγκλημα; Αν δηλαδή τους καλέσει ο «Καιάδας» της Χρυσής Αυγής να προλογίσουν το βιβλίο του για το έγκλημα του Μνημονίου θα τρέξουν σα να μη συμβαίνει τίποτε; Μόνο για να υφαρπάξουν κανένα ψηφαλάκι;

Όπως ο Κοτρώτσος και οι υπόλοιποι μεγαλοδημοσιογράφοι που ξαφνικά είδαν το φως το αληθινό, βγαίνουν στα κανάλια και τα ραδιόφωνα και βρίζουν από το πρωί ως το βράδυ τους «προδότες» που στηρίζουν τα μνημόνια. «Είναι Μερκελιστές ο Σαμαράς και η κυβέρνησή του», λένε με κομπασμό οι ίδιοι που ικέτευαν και ικετεύουν ακόμη για μια διαφημισούλα, για ένα ρουσφετάκι, για μια εκδούλευση ή απλά για ένα τηλέφωνο με τον πρωθυπουργό.

Έπηξε η Ελλάδα στους αντιμνημονιακούς με τις γεμάτες τσέπες. Σε λίγο θα τους βγάλουν και σύνταξη όπως των αντιστασιακών.

Όπως έπηξε και με… πρώην κομμουνιστές που έχουν γίνει μεγαλοδιευθυντές εφημερίδων ή άλλων επιχειρήσεων και μετράνε τις καταθέσεις τους στις τράπεζες.

Το ίδιο φυσικά ισχύει και για πολλούς γνωστούς και μη επιχειρηματίες, νταβατζήδες όλων των κλάδων, διαπλεκόμενους που διασπάθισαν το δημόσιο χρήμα πουλώντας «αέρα» και ξαφνικά έκαναν στροφή και πολεμάνε την κυβέρνηση δηλώνοντας αντιμνημονιακοί. Ξεδιάντροποι που φτύνουν εκεί που έγλειφαν.

Δεν ξέρω αν η Ελλάδα θα σωθεί και πότε σε οικονομικό επίπεδο. Αυτό δυστυχώς που καταλαβαίνω είναι ότι συνεχίζεται η άθλια πρακτική της μεταπολίτευσης η οποία στηρίζεται στη λήθη. Τα λαμόγια γίνονται ήρωες και οι αφανείς ήρωες κάθονται στα φτωχικά σπιτάκια τους, κλαίνε τη μοίρα τους, αλλά τουλάχιστον κοιμούνται ήσυχοι.

Μια παρέα μεγαλοδημοσιογράφων, επιχειρηματιών – εκδοτών, διαπλεκόμενων βουλευτών απ’ όλα τα κόμματα συνεχίζουν να κάνουν κουμάντο σ΄αυτή τη χώρα και να νέμονται την εξουσία και το δημόσιο χρήμα. Κι αυτό είναι πολύ χειρότερο από τα Μνημόνια.

«Η συμμορία των λύκων», το όνομα του βιβλίου του κ. Κοτρώτσου. Πόσο εύστοχο, αφού στη συμμορία αυτή περιλαμβάνονται τόσο εκείνοι που βρέθηκαν στην παρουσίαση όσο και πολλοί άλλοι που στηρίζουν αυτό το άθλιο παιχνίδι εξουσίας, το βουτηγμένο στο αίμα χιλιάδων Ελλήνων απλών πολιτών.

Αριστερός Ψάλτης

Keywords
Τυχαία Θέματα