NYT: Ο Τραμπ είχε ζητήσει από τον Κόμεϊ να σταματήσει την έρευνα για τη Ρωσία

Ο αμερικανός πρόεδρος φέρεται να είχε ζητήσει από τον τότε επικεφαλής του FBI, τον οποίο αργότερα απέπεμψε, να σταματήσει την έρευνα για το αν ο σύμβουλός του Μάικλ Φλιν χρηματίστηκε από Ρώσους, σύμφωνα με νέα αποκάλυψη των New York Times. Το περιστατικό συνέβη τον Φεβρουάριο σε μια συνάντηση στο Οβάλ Γραφείο. Σύμφωνα με το ενημερωτικό σημείωμα του ίδιου του Κόμεϊ,

ο Τραμπ του είπε: "Ελπίζω να μπορείς να το αφήσεις αυτό, να αφήσεις τον Φλιν. Είναι ένας καλός τύπος". Ο Τραμπ είπε στον Κόμεϊ, σύμφωνα με το σημείωμα, ότι ο Φλιν δεν είχε κάνει τίποτα κακό. Ο Κόμεϊ δεν είπε κάτι στον Τραμπ περί περιορισμού της έρευνας, απαντώντας μόνο: "Συμφωνώ, είναι καλός τύπος".

O Τραμπ φέρεται επίσης να ζήτησε από τον Κόμεϊ να βάλει κάποιους δημοσιογράφους στην φυλακή, επειδή δημοσίευσαν απόρρητες πληροφορίες. Αυτό προκάλεσε την αντίδραση των Ρεπουμπλικανών, οι οποίοι μέχρι τώρα είχαν επιλέξει μια πιο παθητική στάση απέναντι στον πρόεδρο των ΗΠΑ. Ο πρόεδρος της επιτροπής κυβερνητικού ελέγχου, Τζέισον Σάφετζ, ανακοίνωσε ότι ζητήθηκε από το FBI να παραδώσει στην επιτροπή "όλα τα σημειώματα, τις περιλήψεις και τις καταγραφές που αφορούν ή σχετίζονται με τις επικοινωνίες ανάμεσα στον Κόμεϊ και τον πρόεδρο".
Ο Λευκός Οίκος επισήμως αρνείται το γεγονός, αναφέροντας πως "το ενημερωτικό σημείωμα δεν είναι αληθές ή ακριβές" σχετικά με την συζήτηση των δύο αντρών αναγνωρίζοντας, ωστόσο, ότι υπήρξε μια "συζήτηση" ανάμεσα στον Κόμεϊ και τον Τραμπ.
"Αν και ο πρόεδρος έχει επανειλημμένα εκφράσει την άποψη ότι ο στρατηγός Φλιν είναι ένα αξιοσέβαστο πρόσωπο που υπηρέτησε και προστάτεψε τη χώρα, ο πρόεδρος δεν ζήτησε ποτέ από τον Κόμεϊ ή από κάποιον άλλο να τερματίσει οποιαδήποτε έρευνα που σχετίζεται με τον στρατηγό. Ο πρόεδρος έχει τεράστιο σεβασμό για τις υπηρεσίες ασφαλείας και όλες τις έρευνες. Αυτή δεν είναι μια αληθινή ή ακριβής παρουσίαση της συζήτησης που είχε ο πρόεδρος με τον Κόμεϊ" αναφέρει η ανακοίνωση του Λευκού Οίκου.

nytimes.com

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα