Kύκλοι της Προεδρίας: Ουδέποτε ο Πρ. Παυλόπουλος αμφισβήτησε το ευρώ

13:53 4/5/2016 - Πηγή: Antinews

Για «υποβολιμαία» ερμηνεία κάνουν λόγο κύκλοι της Προεδρίας της Δημοκρατίας, μετά τη σύγχυση που ακολούθησε της δήλωσης του κ.Προκόπη Παυλόπουλου ότι «το νόμισμα αποκτά νόημα μόνον όταν εξυπηρετεί τον άνθρωπο». Η αναφορά στη λέξη “νόμισμα” -εν μέσω της διαπραγμάτευσης- έδωσε αφορμή να ξεκινήσει μία έντονη παραφιλολογία, με αποτέλεσμα το Προεδρικό Μέγαρο να προβεί σε διευκρινίσεις ότι ουδέποτε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αμφισβήτησε το ευρώ. Υπενθυμίζουν μάλιστα ότι

ο κ. Παυλόπουλος έχει πολλάκις στηρίξει την παραμονή της χώρας στην Ευρωζώνη, με χαρακτηριστικό παράδειγμα να ταχθεί υπέρ του «ναι» στο δημοψήφισμα.

Η ρήση του Πρωταγόρα που, επίσης, ανέφερε στην ομιλία του την Τρίτη ο κ. Παυλόπουλος ότι «πάντων χρημάτων μέτρον άνθρωπος» δημιούργησαν επιπλέον ερωτηματικά για το τι εννοούσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, με αποτέλεσμα από την Προεδρία να τονίζουν ότι σε καμία περίπτωση δεν αμφισβητείται το νόμισμα.

Αναρωτήθηκαν δε ποιος μπορεί να διαρρέει τέτοιες φήμες, κάνοντας λόγο για “εκ του πονηρού ερμηνεία”.

Ξεκαθαρίζουν ότι στην ομιλία του δεν υπάρχει υπαινιγμός για το νόμισμα, αλλά στέλνει μήνυμα ότι στο επίκεντρο των αποφάσεων πρέπει να είναι ο άνθρωπος, όπως για παράδειγμα μία πιο χαλαρή νομισματική πολιτική, με γνώμονα την ευημερία των ανθρώπων.

Πηγή:protothema.gr

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα