H ΓΣΕΕ θέλει άλλα 550.000 άτομα στο Δημόσιο!!!

Δεν το χωράει ο νους ποιοι «βίαζαν» επί χρόνια την Ελλάδα κι έχουν δικαίωμα να μιλάνε σήμερα και να κάνουν προτάσεις εξόδου από την κρίση.

Οι κρατικοδίαιτοι συνδικαλιστές της ΓΣΕΕ, το ξεπουλημένο σωματείο στο ΠΑΣΟΚ, ο κ. Παναγόπουλος και όλοι όσοι πέρασαν από εκεί δήθεν για να υπηρετήσουν τα συμφέροντα των εργαζόμενων.

Και στην ουσία ήταν το μαγαζάκι των κομμάτων, κυρίως βέβαια της πασοκοκρατίας που με τον τρόπο αυτό ήλεγχε το εργατικό κίνημα, μέχρι που το κατέστησε ανύπαρκτο.

Και πλέον η ΓΣΕΕ χωρίς ουσιαστικό αντικείμενο, απαξιωμένη και με μηδαμινή παρέμβαση στα οικονομικά και πολιτικά δεδομένα, αποφάσισε να μας… εκπλήξει. Για την αντιμετώπιση της ανεργίας, λοιπόν, οι κρατικοδίαιτοι συνδικαλιστές βρήκαν τη λύση. Είναι αλήθεια ότι δυσκολεύτηκαν, ότι… έστυψαν το μυαλό τους, αλλά βρήκαν διέξοδο εκεί που οι «ανίκανοι» πολιτικοί δεν μπόρεσαν.

Λοιπόν, η ΓΣΕΕ υιοθετεί πρόταση του αμερικανικού Ινστιτούτου Levy. Ποιο είναι αυτό; Είναι οι Αμερικανοί φίλοι του κ. Τσίπρα που διοργάνωσαν συνέδριο στο Μέγαρο Μουσικής με μεγάλο χορηγό την Αυγή, όπου μίλησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, ο Δραγασάκης, η Κατσέλη και άλλοι πολλοί. Είναι το ίδιο που έχει προτείνει παράλληλο νόμισμα στην Ελλάδα με την ονομασία G-notes. Να φανταστούμε όχι από τον… Νότη Σφακιανάκη. Αυτό λοιπόν το ινστιτούτο έβγαλε μια μελέτη που υιοθετεί και η ΓΣΕΕ και προτείνει τέσσερα εναλλακτικά σενάρια για την Ελλάδα και συγκεκριμένα:

- Η μεταβίβαση κεφαλαίων από ξένες κυβερνήσεις προς την Ελλάδα μέσω ενός νέου σχεδίου Μάρσαλ.

- Η αναστολή των πληρωμών των τόκων για το δημόσιο χρέος, ώστε να δημιουργηθούν πόροι για την ενίσχυση της απασχόλησης.

- Η εισαγωγή ενός παράλληλου χρηματοπιστωτικού συστήματος μέσω της έκδοσης νέων κρατικών ομολόγων σε «Geuro», που θα χρησιμοποιείται ως παράλληλο νόμισμα.

- Η υλοποίηση ενός προγράμματος «εργοδότη ύστατης καταφυγής» (ELR) που θα χρηματοδοτείται από το παράλληλο χρηματοπιστωτικό σύστημα.

Όσο για την ανεργία εκεί είναι που δίνει ρέστα. Προτείνει να προσληφθούν στο δημόσιο τομέα 200 έως 550 χιλιάδες άνεργοι από τους περίπου 1,3 εκατ. που είναι σήμερα. Δηλαδή σχεδόν οι μισοί θα υπογράψουν με το δημόσιο 11μηνες συμβάσεις και η συγκεκριμένη «Πρόταση Εγγυημένης Απασχόλησης» θα μπορούσε να δημιουργήσει περίπου ένα εκατομμύριο θέσεις εργασίας μέσα σε ένα 15μηνο, ενώ θα οδηγούσε σε παράλληλη αύξηση του Ακαθάριστου Εθνικού Προϊόντος κατά 15,3 δισ. ευρώ.

Οι Αμερικανοί, λοιπόν και ο Γ. Παναγόπουλος προτείνουν μαζικές προσλήψεις στο δημόσιο για ορισμένο χρόνο αλλά για μετά δεν λένε τι θα κάνουν όλοι αυτοί. Εν πάση περιπτώσει αν υποθέσουμε ότι προσλαμβάνονται 500.000 άνεργοι θα κοστίζουν στο δημόσιο μαζί με τις εισφορές περί τα 600 ευρώ το μήνα ή 7.200 ευρώ το χρόνο. Μπορεί και παραπάνω αλλά ας πούμε ότι το πρόγραμμα αυτό θα κοστίσει στα κρατικά ταμεία πάνω από 3,5 δις ευρώ κι επειδή λεφτά υπάρχουν γιατί να μην υιοθετήσουμε την πρόταση;

Αλλά αν δεν υπάρχουν λεφτά μπορούμε να φορολογήσουμε τους υπόλοιπους Έλληνες, να κόψουμε τους μισθούς και τις συντάξεις τους και να χρηματοδοτήσουμε το μεγαλόπνοο σχέδιο για τη δημιουργία του μεγαλύτερου κράτους της Ευρώπης. Εύγε, τεράστια ιδέα. Άραγε συνεχίζουμε να πληρώνουμε για να υπάρχει η ΓΣΕΕ;

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα