Guardian: Η Ελλάδα αντιμετωπίζει νέα αντιπαράθεση για τα κεφάλαια διάσωσης

08:22 6/9/2016 - Πηγή: Antinews

Οι υπουργοί της Ευρωζώνης μπορεί να αρνηθούν να απελευθερώσουν περαιτέρω κεφάλαια στην Αθήνα, καθώς μόνο δύο από τα 15 προαπαιτούμενα για το πακέτο διάσωσης έχουν εφαρμοστεί και είναι ιδιαίτερα οργισμένοι, γράφει ο Guardian. Η εφημερίδα επικαλείται το δημοσίευμα της Handelsblatt, η οποία παρουσίασε δηλώσεις Ευρωπαίων αξιωματούχων που αποτυπώνουν το κλίμα, ενόψει της συζήτησης

που θα γίνει για την αξιολόγηση την Παρασκευή. Η Ελλάδα επρόκειτο να λάβει την υποδόση των 2,8 δισ. ευρώ, ωστόσο κάτι τέτοιο δεν είναι εφικτό, διότι δεν έχουν εκπληρωθεί τα προαπαιτούμενα.

Οι αναφορές για το ενδεχόμενο να μη δοθεί η δόση ξεκίνησαν μετά τις δηλώσεις του Κλάους Ρέγκλινγκ στα "Νέα", ο οποίος είπε πως για να ξεκινήσει μία διαδικασία απομείωσης του ελληνικού χρέους, θα πρέπει πρωτίστως η Ελλάδα να έχει εκπληρώσει το μίνιμουμ των προαπαιτούμενων μεταρρυθμίσεων που έχουν συμφωνηθεί. "Έχουμε δουλέψει πάνω σε αυτές τις αλλαγές και περιμένουμε να εφαρμοστούν πολύ σύντομα", δήλωσε ο επικεφαλής του ESM.

Τα τελευταία οκτώ χρόνια, η κρίση έχει πλήξει ιδιαίτερα τους Έλληνες, με την ανεργία να παραμένει σε επίπεδα ρεκόρ και περίπου 1,6 εκατ. ανθρώπους να βρίσκονται εκτός αγοράς εργασίας, επισημαίνει ο Guardian. Αναφέρει επίσης τις δηλώσεις του Ευκλείδη Τσακαλώτου, ο οποίος είχε πει ότι είναι πιθανή η καθυστέρηση της δόσης, "για λίγες ημέρες, και όχι για εβδομάδες".

theguardian.com

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα