Euro 2012: αρχίζουν τα ματς δίχως αύριο

Ολοκληρώθηκε η δεύτερη αγωνιστική του Euro 2012 και πλέον αρχίζουν τα ματς δίχως αύριο. Η τελευταία αγωνιστική θα κρίνει ποιες ομάδες θα περάσουν στα προημιτελικά, αρχής γενομένης από αύριο και τον πρώτο όμιλο στον οποίο συμμετέχει και η Εθνική μας.

Η νίκη επί της Ρωσίας είναι η μόνη προϋπόθεση για την πρόκριση στην επόμενη φάση για την ομάδα του Σάντος, ο οποίος και θα παρατάξει την ομάδα με πολλές αλλαγές, προκειμένου να τη «φρεσκάρει». Η Ρωσία

είναι μία κλάση τουλάχιστον καλύτερη ομάδα, αλλά στην Εθνική υπάρχει αισιοδοξία, ότι το μεγάλο ματς που «χρωστάνε» οι διεθνείς θα είναι το αυριανό. Το άλλο ματς Τσεχία-Πολωνία είναι αδιάφορο στο βαθμό που χωρίς νίκη για την Εθνική δεν υπάρχει πρόκριση.

Στο πλαίσιο του τέταρτου ομίλου η νίκη των Γάλλων επί των Ουκρανών με 2-0 και των Άγγλων επί των Σουηδών, αποκατέστησε την τάξη και πλέον οι «μεγάλοι» του ομίλου έχοντας και οι δύο 4 βαθμούς είναι τα φαβορί για την πρόκριση.

Μεγάλο ματς με διπλή ανατροπή το Αγγλία- Σουηδία. Το 1-0 υπέρ των Άγγλων στο ημίχρονο, έγινε 2-1 στα μέσα του δευτέρου μέρους, αλλά τα λιοντάρια με δύο πανέμορφα γκολ πήραν την πολύτιμη νίκη. Ο Γουέλμπεκ έδωσε τη νίκη με το απίστευτο τακουνάκι του, ωστόσο την παράσταση έκλεψε ο Θίο Γουόλκοτ. Ο μεσοεπιθετικός της Άρσεναλ μπήκε στο 61′ και σε μισή ώρα τα έκανε όλα. Ένα γκολ, μια ασίστ και ακόμα μια πάσα πάρε – βάλε στον Τζέραρντ, ο οποίος όμως αστόχησε.

Οι Γερμανοί ξανάρχονται και οι Ισπανοί αντεπιτίθενται

Εμφατική νίκη των Ισπανών χθες με 4-0 επί της Ιρλανδίας, ενώ στο άλλο παιχνίδι Ιταλία και Κροατία ήλθαν 1-1. Οι Ιταλοί φοβούνται «στήσιμο» στο ματς Κροατία-Ισπανία καθώς ένα σκορ 2-2 τους αφήνει εκτός, με όσα γκολ κι αν φιλοδωρήσουν την Ιρλανδία του Τραπατόνι που ήδη έχει αποκλειστεί. Δικαιολογημένοι οι φόβοι τους καθώς έχει συμβεί ξανά το 2004 με το “παράξενο” 2-2 στο Δανία-Σουηδία.

Πρώτη με έξι βαθμούς σε δύο αγώνες  είναι πλέον στον B’ όμιλο του Euro η Γερμανία. Η ομάδα του Γιόακιμ Λεβ που επικράτησε 2-1 των Οράνιε στο Χάρκοβο. Ουσιαστικά μένει εκτός συνέχειας μόνο αν «αυτοκτονήσει» χάνοντας από τους Δανούς και παράλληλα η Πορτογαλία κερδίσει την Ολλανδία. Με τη σοβαρή εικόνα που έχουν δείξει ως τώρα οι Γερμανοί, ουσιαστικά καθίστανται ένα από τα φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου. Φοβερό ματς το Δανία-Πορτογαλία 2-3 που έφερε τις δύο ομάδες ισόβαθμες, στους 3 πόντους.

Τα ματς που παρακολουθούμε είναι πολύ όμορφα σε θέαμα, υπάρχουν γκολ, φάσεις συγκινήσεις. Κανένα ματς δεν έχει ακόμη λήξει 0-0 και η συνέχεια λόγω της σπουδαιότητας των αγώνων, αναμένεται συναρπαστικότερη.

Μ.Ο.

Keywords
Τυχαία Θέματα