«Eπιχείρηση εξωστρέφεια» από τη ΝΔ

Να ενισχύσει την παρουσία της ΝΔ και κυρίως να καταφέρει να αλλάξει το κλίμα για την αξιωματική αντιπολίτευση σε παραδοσιακά τμήματα ψηφοφόρων της κεντροδεξιάς και δεξιάς θα επιχειρήσει ο Αντώνης Σαμαράς και με τις νομαρχιακές συνδιασκέψεις και προσυνδιασκέψεις που αρχίζουν το επόμενο Σάββατο.

Πρώτος σταθμός του προέδρου της ΝΔ θα είναι η Πάτρα και κεντρικό θέμα της πρώτης προσυνδιάσκεψης θα είναι το μεταναστευτικό που αποτελεί την πιο «καυτή πατάτα»

για την εθνικολαϊκιστική συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Η ΝΔ, σε μια στιγμή που η συγκυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου πελαγοδρομεί και οι ξένοι έχουν προεξοφλήσει ότι μπορεί να έχουμε και Grexit, θα επιχειρήσει να στείλει μήνυμα ότι το κόμμα είναι ισχυρό, υπεύθυνο εθνικά και αποτελεί, παρά την εκλογική του ήττα, την μόνη αξιόπιστη πολιτική λύση, ενώ παράλληλα ο Αντ. Σαμαράς θα επιμείνει στη συγκρότηση ενός μετώπου των φιλοευρωπαϊκών δυνάμεων της χώρας.

Ο Αντ. Σαμαράς που ανεβάζει συνέχεια τους τόνους της κριτικής, θέλει όσο αρχίζουν και καταγράφονται ρήγματα στην εικόνα της κυβέρνησης να δείξει ότι η ΝΔ είναι παρούσα, έχει λύσεις και κάνει την αυτοκριτική της.

Γι’ αυτό και από την επόμενη εβδομάδα αρχίζουν οι νομαρχιακές συνδιασκέψεις και οι προσυνδιασκέψεις που αποτελούν «οδοιπορικό προς το λαό», «πραγματικό άνοιγμα στην κοινωνία» και «μια γραμμή μάχης, που σφυρηλατεί την ενότητα και διευρύνει τις δυνάμεις της Παράταξης».

Οι Νομαρχιακές Συνδιασκέψεις θα πραγματοποιηθούν με τη συμμετοχή των βουλευτών του Νομού και κομματικών στελεχών, με επικεφαλής συντονιστές ή τομεάρχες.

Η πρώτη από τις προσυνδιασκέψεις θα καλύπτει τη Δυτική Ελλάδα, τη Ζάκυνθο και τη Κεφαλονιά και θα πραγματοποιηθεί στην Πάτρα το Σάββατο 25 Απριλίου, ενώ θα προηγηθούν, από τις 20 έως 24 Απριλίου, οι Νομαρχιακές Συνδιασκέψεις.

Ο προγραμματισμός της Συγγρού είναι ο ακόλουθος:

*Από τις 27 έως τις 3 Μαΐου, θα πραγματοποιηθούν οι Νομαρχιακές Συνδιασκέψεις στα νησιά του Βορείου και Νοτίου Αιγαίου.

*Από τις 4 έως τις 8 Μαΐου, θα γίνουν οι Νομαρχιακές Συνδιασκέψεις στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, ενώ η Προσυνδιάσκεψη θα γίνει στις 9 ή 10 Μαΐου.

*Από τις 11 έως τις 15 Μαΐου, θα γίνουν οι Νομαρχιακές Συνδιασκέψεις στην Πελοπόννησο, ενώ η Προσυνδιάσκεψη θα γίνει στις 16 ή 17 Μαΐου.

*Από τις 18 έως τις 22 Μαΐου, θα γίνουν οι Νομαρχιακές Συνδιασκέψεις στην Κρήτη, ενώ η Προσυνδιάσκεψη θα γίνει στις 23 ή 24 Μαΐου.

*Από τις 25 έως τις 31 Μαΐου, θα γίνουν οι Νομαρχιακές Συνδιασκέψεις στην Αττική.

*Από τις 2 έως τις 5 Ιουνίου, θα γίνουν οι Νομαρχιακές Συνδιασκέψεις στην Ήπειρο, Κέρκυρα και Λευκάδα, ενώ η Προσυνδιάσκεψη θα γίνει στις 6 ή 7 Ιουνίου.

*Από τις 8 έως τις 12 Ιουνίου, θα γίνουν οι Νομαρχιακές Συνδιασκέψεις στη Δυτική Μακεδονία, ενώ η Προσυνδιάσκεψη θα γίνει στις 13 ή 14 Ιουνίου.

*Από τις 15 έως τις 19 Ιουνίου, θα γίνουν οι Νομαρχιακές Συνδιασκέψεις στη Θεσσαλία, ενώ η Προσυνδιάσκεψη θα γίνει στις 20 ή 21 Ιουνίου.

*Από τις 22 έως τις 26 Ιουνίου, θα γίνουν οι Νομαρχιακές Συνδιασκέψεις στη Στερεά Ελλάδα, ενώ η Προσυνδιάσκεψη θα γίνει στις 27 ή 28 Ιουνίου.

*Από τις 29 Ιουνίου έως τις 3 Ιουλίου, θα γίνουν οι Νομαρχιακές Συνδιασκέψεις στην Κεντρική Μακεδονία, ενώ η Προσυνδιάσκεψη θα γίνει στη Θεσσαλονίκη στις 4 ή 5 Ιουλίου.

Μ.Α.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα