Avengers: Age of Ultron

15:25 3/5/2015 - Πηγή: Antinews

Το Avengers: Age of Ultron είναι το σίκουελ της τρίτης πιο πετυχημένης εμπορικά ταινίας όλων των εποχών και εμπνέεται από το δημοφιλές κόμικ της Marvel.

Η ιστορία είναι για μία από τις εφευρέσεις του Τόνυ Σταρκ, η οποία αποκτάει συνείδηση και θέλει να καταστρέψει τον κόσμο. Οι Εκδικητές προσπαθούν να τη σταματήσουν αλλά η κατάσταση δυσκολεύει γιατί ο Ultron παίρνει πολλές μορφές και έχει μαζί του δύο ισχυρούς, νεαρούς μεταλλαγμένους.

Το έργο έχει

χαρακτήρες, εφέ και δράση σε αφθονία, όμως η σύνθεση είναι προβληματική, για αρκετούς λόγους: 1) Οι ήρωες λένε ένα σωρό αστεία όλη την ώρα, σα να πρόκειται για κωμωδία. 2) Ο κακός πιο πολύ μιλάει παρά πολεμάει αποτελεσματικά. 3) Η πλοκή αναπτύσσεται με άλματα και κενά: η εμφάνιση του Ultron είναι ξαφνική, η συμμαχία των δίδυμων μαζί του δε στέκει, οι Avengers θεραπεύονται ...δια μαγείας από το ξόρκι της Scarlet Witch, ο Θωρ ανακαλύπτει ένα φοβερό μυστικό βουτώντας σε μια λιμνούλα στο πουθενά, η εμφάνιση του infinity gem και η δημιουργία ενός νέου Εκδικητή είναι ξεκάρφωτες (ουσιαστικά διαφημίζουν το sequel). 4) Ο έρωτας Black Widow-Μπρους Μπάνερ και η οικογενειακή θαλπωρή του Hawkeye δε δένουν με το υπόλοιπο έργο και το παρατείνουν άσκοπα. 5) Η τελική σεκάνς δράσης είναι απογοητευτική: κρατάει πάρα πολύ, οι Avengers σώζουν civilians και διαλύουν άχρηστα ρομπότ αντί να πολεμάνε τον Ultron, βλέπουμε τον καθένα τους πολύ λίγο γιατί μεταφερόμαστε συνέχεια σε κάποιο άλλο σημείο της μάχης και δεν υπάρχει σωστή κλιμάκωση.

Απεναντίας, μου άρεσαν τα αδέλφια, η Scarlet Witch και ο Quicksilver: η Elizabeth Olsen ταιριάζει στο ρόλο της, οι δυνάμεις τους είναι εντυπωσιακές, ιδίως η κόκκινη αύρα που συνοδεύει τα «ξόρκια» της Βάντα, και ο δεσμός που μοιράζονται τους κάνει πιο ξεχωριστούς. Κρίμα που το παρελθόν τους το μαθαίνουμε μέσω exposition (δηλαδή με απλό μπλα-μπλα) και δε θα εμφανιστούν πάλι μαζί.

Η δράση είναι θεαματική και καλά σκηνοθετημένη, με τους Avengers να χρησιμοποιούν τις φανταστικές δυνάμεις τους, μεγάλες καταστροφές, ομαλή κίνηση κάμερας και ρεαλιστικά εφέ.

Το Avengers: Age of Ultron είναι αξιοπρόσεκτο ως παραγωγή, έχει πλούσιο cast και συγκεντρώνει πολλούς διάσημους σούπερ ήρωες. Ωστόσο, με άφησε αδιάφορο από την αρχή και αυτό δεν άλλαξε ως το φινάλε. Θα προτιμούσα να διαβάσω ξανά τα κόμικ...

Captain America

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα