20ετή δεσμά υποβάθμισης για την Αθηναϊκή Ριβιέρα

Ταφόπλακα στην τουριστική αξιοποίηση του παραλιακού μετώπου της Αττικής βάζει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ., μετατρέποντας ένα από τα καλύτερα ακίνητα της Αθηναϊκής Ριβιέρας σε αίθουσες δικαστηρίων και χώρους κράτησης.

Η απόφαση παραχώρησης της 20ετούς χρήσης του λεγόμενου γυάλινου κτιρίου, που δεσπόζει μεταξύ των ολυμπιακών εγκαταστάσεων του Tae Kwon Do και του Beach Volley,

στο υπουργείο Δικαιοσύνης, πέραν της «φυλάκισης» του χώρου, δίδει τη χαριστική βολή στην επιχειρούμενη προσπάθεια αναβάθμισης της ευρύτερης περιοχής με τη δημιουργία του υπερσύγχρονου κτιρίου της Εθνικής Λυρικής Σκηνής στο Κέντρο Πολιτισμού «Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος». Κύκλοι της Εταιρείας Ακινήτων του Δημοσίου με δήλωσή τους στον «Ε.Τ.» σημειώνουν ότι είναι άστοχο σε περίοδο κρίσης το υπουργείο Δικαιοσύνης να εκμισθώνει χώρους, όταν την ίδια ώρα υπάρχουν αναξιοποίητα ακίνητα. Επισημαίνουν, δε, ότι απλά και μόνο παραχωρήθηκε η χρήση ενός αναξιοποίητου κτιρίου. Αυτοί που ξέρουν σημειώνουν ότι για τη μη αξιοποίηση του ακινήτου φέρει ακέραια την ευθύνη και η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ που δαπάνησε χρήματα πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας για την ανέγερση ενός κτιρίου που ουσιαστικά δεν χρησιμοποιήθηκε ποτέ, ενώ παράλληλα δεν διέθετε και εμπορικές χρήσεις ούτως ώστε να μπορέσει να χρησιμοποιηθεί άμεσα.

Σε διαγωνισμό της πάλαι ποτέ εταιρείας Ολυμπιακά Ακίνητα -τα οποία σταδιακά εισήλθαν υπό τη σκέπη της Εταιρείας Τουριστικής Ανάπτυξης, ακολούθως της Παράκτιο Μέτωπο Α.Ε. και σήμερα της Εταιρείας Ακινήτων Δημοσίου- ανάδοχος για την έκταση κηρύχθηκε η εταιρία Παζαρόπουλος (μεγαλέμπορος αυτοκινήτων), όμως λόγω της οικονομικής κρίσης το έργο δεν προχώρησε ποτέ και ο ανάδοχος κηρύχθηκε έκπτωτος. Επισημαίνεται ότι το 2009 οι εγκαταστάσεις αυτές παραχωρήθηκαν προσωρινά στο Δήμο Καλλιθέας προκειμένου να υλοποιηθούν χρήσεις αναψυχής και να εξασφαλιστεί η πρόσβαση στην παραλία.

Πλέον με την τροπολογία 16 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ -μία από τις δεκάδες που πέρασε η κυβέρνηση «εν κρυπτώ» και εν μέσω απεργίας των μέσων ενημέρωσης- παραχωρούνται για 20 χρόνια στο υπουργείο Δικαιοσύνης οι ως άνω αναφερόμενες κτιριακές πρώην ολυμπιακές εγκαταστάσεις. Με τον τρόπο αυτό, σύμφωνα με την τροπολογία, θα ικανοποιηθούν «επιτακτικές λειτουργικές ανάγκες των δικαστικών υπηρεσιών και θα επιταχυνθούν οι διαδικασίες απονομής της Δικαιοσύνης, ιδίως σε ποινικές δίκες με μεγάλο αριθμό κατηγορουμένων και μαρτύρων».

Εάν το σχέδιο αυτό προχωρήσει, τότε η κυβέρνηση, όπως σημειώνουν παράγοντες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, θα έχει προβεί σε μία ακόμη παγκόσμια πρωτοτυπία: Χρήσεις αναψυχής, αθλητισμού και πολιτισμού θα συνυπάρχουν με χώρους προσωρινής κράτησης και απονομής της Δικαιοσύνης σε σκληρούς ποινικούς και ενόχους για την τέλεση κακουργημάτων. Το περίεργο είναι ότι όλα αυτά γίνονται την ώρα που όλα δείχνουν ότι προχωρά ο διαγωνισμός για το Ελληνικό, το οποίο προσωρινά αποτελεί κατοικία χιλιάδων προσφύγων.

eleftherostypos.gr

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα