Τα καλύτερα παιχνίδια του 2011

Μπορεί οι εποχές οικονομικά να είναι δύσκολες, αλλά το 2011 σίγουρα μας αφήνει… πλουσιότερους όσον αφορά το gaming. Σε αυτό τον ένα χρόνο παίξαμε πολλά και καλά παιχνίδια, ίσως περισσότερα από ποτέ σε ανάλογο χρονικό διάστημα. Ώρα λοιπόν για την καθιερωμένη λίστα με τα κορυφαία της χρονιάς, η οποία φέτος είναι Top 25. Όπως πάντα, να ξεκαθαρίσω και πάλι ότι η βαθμολογία ΔΕΝ είναι ο μόνος παράγοντας στον οποίο βασίζεται η λίστα και η κατάταξη. Μετράμε πολλούς και διάφορους παράγοντες (όπως τί, πώς και πού είναι το εκάστοτε παιχνίδι,

κλπ) και απλά ένας από αυτούς είναι η βαθμολογία. Εννοείται ότι θα υπάρχουν διαφωνίες, αντιπαραθέσεις κλπ (ακόμα και στην συντακτική ομάδα του site διίστανται οι απόψεις) και φυσικά το ότι κάποια – πολλά – παιχνίδια αναγκαστικά μένουν έξω, δεν σημαίνει ότι δεν αξίζουν. Απλά μιλάμε για Top 25. Περιμένουμε να μας πείτε την άποψή σας στα σχόλια παρακάτω. Για πάμε!

25. Trine 2

To πρώτο Τrine ήταν ευχάριστη έκπληξη, το δεύτερο αναμενόμενο αριστούργημα. Και όντως αποδείχθηκε αριστούργημα, όπως περιμέναμε. Το Trine 2 δείχνει ότι τα platform games έχουν ακόμα πολλά ψωμιά και το ότι ένα indie studio μπορεί να προσφέρει μια μοναδική εμπειρία. Το παιχνίδι στηρίζεται πάνω στις βάσεις του προκατόχου του και είναι βελτιωμένο σε όλους τους κρίσιμους τομείς. Ο john2 το λάτρεψε, και το ίδιο θα κάνετε κι εσείς!

24. LA Noire

Παρόλο που είναι ένα από τα πιο καθυστερημένα και κυρίως ταλαιπωρημένα παιχνίδια όλων των εποχών, τελικά το L.A. Noire βγήκε εξαιρετικό. Το παιχνίδι δεν είναι τόσο πρωτοποριακό, αλλά μάλλον πρωτοποριακά διαφορετικό. Κάνει κάποια πράγματα που στη θεωρία φαντάζουν απλά, αλλά μέχρι τώρα κανένα παιχνίδι δεν τολμούσε να κάνει. Όπως το Red Dead, έτσι και το L.A. Noire είναι τρανό παράδειγμα του τι μπορεί και πρέπει να προσφέρει ένα σοβαρό video game στον παίκτη, δηλαδή να τον μεταφέρει σε έναν πιστευτό κόσμο και να τον κρατά καθηλωμένο εκεί. Προσπεράστε τις όποιες αδυναμίες του και τσιμπήστε το χωρίς δεύτερη σκέψη!

23. Driver: San Francisco

Aν, πέρα από το Top 25, είχαμε βραβείο «Έκπληξη της χρονιάς», αυτό σίγουρα θα πήγαινε στο Driver: San Francisco. To παιχνίδι είναι ανέλπιστα διασκεδαστικό, έχει μεγάλο κόσμο γεμάτο με πράγματα να κάνετε, και διαθέτει φανταστικό multiplayer. Επιτέλους έχουμε έναν άξιο διάδοχο του πρώτου Driver. Πολύ απλά, τιμήστε το Driver: San Francisco!

22. Infamous 2

Το πρώτο Infamous δεν ήταν κάτι το φοβερό, γι αυτό και οι προσδοκίες μας για το sequel ήταν μαζεμένες. Παρόλο που το Infamous 2 δεν έχει κάποια μεγάλη αλλαγή στους μηχανισμούς του σε σχέση με τον προκάτοχό του, αποτελεί μια εξαιρετική συνέχεια ενός απλά καλού παιχνιδιού, με βελτιωμένους πολλούς από τους τομείς του. Διασκεδαστικό, εντυπωσιακό και από τα καλύτερα action games του PS3.

21. Serious Sam 3

Ο Serious Sam είναι ένας ακόμα ήρωας που επέστρεψε στο προσκήνιο το 2011 μετά από πολύχρονη απουσία. Ο συγκεκριμένος όμως επέστρεψε θριαμβευτικά. Το Serious Sam 3: BFE είναι ένα πά

Keywords
Τυχαία Θέματα
2011,