Τα Windows Phone 8 απογειώνουν το κινητό σας

Συνεχίζονται οι βαρβάτες ανακοινώσεις από την Microsoft. Μετά το εντυπωσιακό Surface tablet, σειρά παίρνουν τα Windows Phone 8, τα οποία φυσικά είναι βασισμένα στα πολυαναμενόμενα Windows 8. Tσεκάρετε τα βασικά χαρακτηριστικά όπως τα αναφέρει το Techblog και στη συνέχεια ορισμένα βίντεο, και πείτε μας γνώμη

για τα Windows Phone 8!

• Shared Windows Core
Η νέα έκδοση βασίζεται στον πυρήνα των Windows 8 για υπολογιστές και tablets και ονομάστηκε «Shared Windows Core» επιτρέποντας την καλύτερη αλληλεπίδραση μεταξύ υπολογιστή, tablet και κινητού.

• Πολυπύρηνοι επεξεργαστές
Φέτος, τα πρώτα μοντέλα θα κυκλοφορήσουν με διπύρηνο επεξεργαστή

• Οθόνες
Yποστήριξη σε δύο νέες αναλύσης οθόνης: 1280×768 pixels (15:9) και 1280×720 pixels (16:9). Θα συνεχιστεί η υποστήριξη και στην τωρινή ανάλυση των 800×480 pixels (15:9).

• Κάρτες μνήμης micro SD
Τα νέα μοντέλα θα δέχονται κάρτες μνήμης micro SD για αποθήκευση αρχείων αλλά και εγκατάσταση εφαρμογών.

• NFC
Αλληλεπίδραση με Windows 8 tablets για μεταφορά αρχείων αλλά και υποστήριξη ηλεκτρονικού πορτοφολιού για μικροπληρωμές με το κινητό, μέσω νέων secure SIM που θα ξεκινήσουν σιγά-σιγά να παρουσιάζονται από τις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας (Windows Phone Wallet Hub).

Internet Explorer 10
Ίδια εμπειρία με αυτή που θα έχουμε στα Windows 8. 4x ταχύτερη Java script και 2x ταχύτερο HTML5 σε σχέση με τον σημερινό browser των Windows Phone 7.5.

• Games
Νέα «killer games» με υποστήριξη Direct-X και εμπειρία παρόμοια με αυτή του υπολογιστή.

Nokia Maps
Οι χάρτες Nokia Maps που μέχρι σήμερα ενσωματώνονταν μόνο στα Nokia Lumia κινητά θα είναι πλέον προεγκατεστημένοι στα μοντέλα όλων των κατασκευαστών. Nokia, Samsung, HTC και Huawei είναι οι τέσσερεις πρώτοι κατασκευαστές Windows Phone 8 smartphones.

• Ασφάλεια
Νέες λειτουργίες ασφάλειας Encryption και Secure Boot και ασφαλή πρόσβαση στα cloud των επιχειρήσεων.

Home screen
Νέα home screen με περισσότερα live titles που μπορούν να αλλάξουν μέγεθος και να τοποθετηθούν έως και τέσσερα στη σειρά από δύο στη σειρά που είναι σήμερα στα Windows Phone 7.5.

Keywords
Τυχαία Θέματα