Τα 10 καλύτερα παιχνίδια του 2016

Άλλη μία χρονιά έφτασε στο τέλος της. Το 2016 ήταν εξαιρετικό για το gaming, με πάρα πολλά εκπληκτικά παιχνίδια για όλα τα γούστα. Ως εκ τούτου, είναι η ιδανική ευκαιρία για την επιστροφή του Top 10 μας, μετά από τέσσερα χρόνια απουσίας. Ως συνήθως, η λίστα και η κατάταξη βασίζονται όχι μόνο στην βαθμολογία, αλλά και σε διάφορους άλλους παράγοντες όπως το πόσο φιλόδοξο και πόσο ξεχωριστό είναι το κάθε παιχνίδι, γι αυτό και το Top 10 περιλαμβάνει ακόμα και τίτλους

που πήραν 8.5. Επίσης, δεν υπάρχει επιτηδευμένη ποικιλία, που σημαίνει ότι φέτος το Top 10 περιλαμβάνει αρκετά shooters, γιατί πολύ απλά το 2016 ήταν μία από τις καλύτερες χρονιές στην ιστορία του είδους. Για πάμε!

10. The Division

Το The Division κατάφερε εν πολλοίς να ανταποκριθεί στο τεράστιο hype που το συνόδευε. Παρά τα όποια προβλήματα, το The Division είναι ένα πολύ φιλόδοξο εγχείρημα που στέφθηκε με επιτυχία. Ταυτόχρονα αποτελεί τον ορισμό του παιχνιδιού-υπηρεσίας με εκτενή κύκλο ζωής, ένα μοντέλο στο οποίο στρέφεται όλο και περισσότερο η βιομηχανία.

9. Overwatch

Blizzard, ο σύγχρονος Μίδας του gaming. Ότι πιάνει γίνεται χρυσός. Το Overwatch, παρότι νέο όνομα, αμέσως εξελίχθηκε σε μία ακόμα τεράστια επιτυχία της εταιρείας και όχι άδικα. Με εθιστικό gameplay, τρομερούς ήρωες και ωραίο στιλ γραφικών, αποτελεί ένα από τα καλύτερα multiplayer FPS αυτή τη στιγμή.

8. Dishonored 2

Το Dishonored 2 μπορεί να επισκιάστηκε από τις άλλες μεγάλες κυκλοφορίες του φθινοπώρου, αλλά δεν παύει να αποτελεί ένα από τα καλύτερα παιχνίδια του 2016. Eξελίσσοντας και βελτιώνοντας τη συνταγή του προκατόχου του σε όλα τα επίπεδα, είναι μια περιπέτεια που ξεχωρίζει σαν την μύγα μέσ' το γάλα σε σχέση με τον ανταγωνισμό.

7. Dark Souls 3

Μια επική σειρά σαν το Dark Souls, που επηρέασε όσο λίγες το gaming τα τελευταία χρόνια, έπρεπε να έχει έναν επίλογο αντάξιο του ονόματός της. Και το Dark Souls 3 είναι ακριβώς αυτό, προσφέροντας την καλύτερη "εμπειρία Souls" μέχρι τώρα.

6. Gears of War 4

Ενώ μια σειρά ολοκληρώνεται, μια άλλη ξαναπαίρνει μπρος. Ο λόγος βέβαια για τη σειρά Gears of War, η οποία μετά από χρόνια απουσίας και έχοντας νέους developers επέστρεψε δριμύτερη με το Gears of War 4. Για τους φαν όμως ήταν σα να μην έχει περάσει ούτε μια μέρα, καθώς το Gears of War 4 διατηρεί την τέλεια ισορροπία μεταξύ παλιού και καινούριου.

5. Forza Horizon 3

Τρίτη και φαρμακερή για τη σειρά Forza Horizon. Όπως και άλλα παιχνίδια του Top 10, το Forza Horizon 3 τελειοποιεί την συνταγή των προκατόχων του. Στη συγκεκριμένη περίπτωση μιλάμε για ένα απολαυστικό open-world racing ταξίδι στην Αυστραλία, με πάρα πολύ περιεχόμενο και εκθαμβωτικά γραφικά.

4. Battlefield 1

Ενώ τα άλλα shooters είναι μάχες, το Battlefield είναι πόλεμος. Αυτό ξεχωρίζει τα παιχνίδια Battlefield και ισχύει περισσότερο από ποτέ στην περίπτωση του Battlefield 1. Το κλασικό πολεμικό gameplay της σειράς συνδυάζεται με τον Ά Παγκόσμιο Πόλεμο που αποτελεί φρέσκια θεματολογία και το αποτέλεσμα είναι μια μοναδική multiplayer εμπειρία.

3. Titanfall 2

Τα μυαλά που άλλαξαν τα δεδομένα στα FPS με το Call of Duty, έκαναν και πάλι το θαύμα τους. Μετά το επιτυχημένο "πείραμα" του Titanfall, η Respawn, με περισσότερο χρόνο και χρήμα στη διάθεσή της, μας έδωσε το Titanfall 2, ένα παιχνίδι-ορόσημο του είδους. Το κορυφαίο multiplayer αυτή τη φορά πλαισιώνεται από ένα campaign που πρέπει να διδάσκεται ως μάθημα δημιουργίας single-player FPS.

2. Hitman

Ουάου. Μετά το αμφιλεγόμενο Hitman Absolution και τη στροφή στο επεισοδικό μοντέλο, κανείς δεν περίμενε ότι το νέο Hitman θα είναι τόσο καλό. Κι όμως, με την πρώτη σεζόν του παιχνιδιού να έχει ολοκληρωθεί, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το Hitman είναι άξιος απόγονος των κλασικών προκατόχων του, αν όχι η καλύτερη περιπέτεια του Agent 47 μέχρι τώρα.

1. Uncharted 4

Και φτάνουμε στο game of the year, την επιλογή του οποίου μπορούσατε να μαντέψετε εύκολα. Το Uncharted 4 καταφέρνει να ξεπεράσει όλους τους προκάτοχούς του, αν και το "βεληνεκές" της ποιότητάς του είναι πολύ πιο ευρύ. Το Uncharted 4 είναι το κορυφαίο παιχνίδι όχι της χρονιάς, αλλά ίσως ολόκληρης της γενιάς μέχρι τώρα και ένα από τα καλύτερα action adventure όλων των εποχών.

Εσείς ποια θεωρείτε ότι είναι τα καλύτερα παιχνίδια του 2016;

Game20.gr, το Άσυλο των gamers

Keywords
Τυχαία Θέματα