ZombiU Review

Πότε ήταν η τελευταία φορά που παίξατε ένα παιχνίδι τρόμου, στο οποίο φοβόσασταν να κάνετε το παραμικρό βήμα; Πότε ήταν η τελευταία φορά που χρειάστηκε να σκεφτείτε δεύτερη (και τρίτη και τέταρτη) φορά να ανοίξετε μια πόρτα, φοβούμενοι τους κινδύνους που παραμονεύουν; Πόσα survival horror παιχνίδια σας αφήνουν αδύναμους μπροστά στις ορδές των ανθρωποφάγων ζόμπι; Η απάντηση αριθμητικά δεν ξεπερνά τα δάχτυλα του ενός χεριού. Χάρη στο ZombiU, μπορούμε να μετρήσουμε ακόμα ένα.

Το ZombiU εκτυλίσσεται στο Λονδίνο του σήμερα, το

οποίο πλέον είναι μια πόλη-παγίδα θανάτου. Σχεδόν όλοι οι κάτοικοι (και έχει και πολλούς πανάθεμα το) έχουν μετατραπεί σε λυσσαλέα ζόμπι. Λέω σχεδόν, γιατί κάποιοι τελευταίοι επιζήσαντες πολεμάνε ακόμα για να καταφέρουν να γλιτώσουν και είναι αυτοί που παίρνετε έναν-προς-έναν υπό τον έλεγχό σας. Για κάποιο λόγο, ένας άγνωστος τύπος επικοινωνεί μαζί σας μέσω μεγαφώνων στην αρχή και μετά μέσω ασυρμάτου και σας καθοδηγεί στην προσπάθεια επιβίωσής σας, στέλνοντάς σας σε διάφορες αποστολές που διασφαλίζουν την ασφάλειά σας, αλλά έχουν ρίσκο, αφού πρέπει να έρθετε αντιμέτωποι με τους νεκροζώντανους.

Στην ουσία το παιχνίδι δεν προσπαθεί να διηγηθεί την επόμενη μεγάλη ιστορία τρόμου. Αυτό που χρειάζεται να κάνετε, είναι να μείνετε ζωντανοί όσο περισσότερο μπορείτε. Όταν ο χαρακτήρας σας πέφτει στα χέρια των ζόμπι, γίνεται κι αυτός ζόμπι, και στη συνέχεια αναλαμβάνετε το ρόλο ενός άλλου επιζήσαντα, που πρέπει να συνεχίσει την αποστολή. Ο παλιός σας χαρακτήρας που έχει γίνει ζόμπι, έχει ακόμα το σακίδιο με τα πολύτιμα αντικείμενα και πρέπει να τον βρείτε και να τον σκοτώσετε για να πάρετε πίσω τα εφόδια που έχετε μαζέψει.

Δεν χρειάζεται να είσαι ζωντανός για να φοράς τα πιο στιλάτα ρούχα!

Μην περιμένετε να τρέχετε και να μοιράζετε headshots στα ζόμπι ως ένας άλλος Leon Kennedy. Έχετε στη διάθεσή σας ό,τι βρίσκετε σε ντουλάπια και συρτάρια ή στα κουφάρια ανθρώπων και ζόμπι που σκοτώνετε. Τα όπλα είναι ελάχιστα, όπως και τα πυρομαχικά. Η περιορισμένη χωρητικότητα του σάκου μπορεί να είναι ένα ακόμα στοιχείο εναντίον σας, αφού μπορεί να βρεθείτε με δεκάδες σόδες και αναψυκτικά που κάνουν ελάχιστη δουλειά στο recovery και να μην έχετε χώρο για άλλα όπλα ή χρήσιμα αντικείμενα. Γι αυτό, η κάθε κατάσταση στην οποία βρίσκεστε, θέλει σκέψη και προσοχή. Στα καθαρά action σημεία του παιχνιδιού, η χρήση του όπλου είναι σχετικά αργή, ενώ το ρόπαλο του κρίκετ που σας δίνεται εξαρχής, είναι ο σωτήρας σας αφού με αυτό μπορείτε να χτυπήσετε τα μοναχικά ζόμπι σιωπηλά και “οικονομικά”. Παρόλα αυτά, λίγη παραπάνω ταχύτητα θα ήταν καλοδεχούμενη, αφού πολλές φορές βρίσκεστε σε κατάσταση πανικού και ο χαρακτήρας σας δεν ανταποκρίνεται όπως πρέπει.

Το Wii U GamePad παίζει σημαντικό ρόλο στην όλη εμπειρία. Το scanning της περιοχής είναι αναπόσπαστο κομμάτι του παιχνιδιού, αφού σας αποκαλύπτει σημαντικές πληροφορίες όπως αντικείμενα, τις θέσεις κάποιων ζόμπι (δεν φαίνονται πάντα όλα τα ζόμπι στον χάρτη), ενώ

Keywords
Τυχαία Θέματα
  • Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Game 2.0