Yakuza: Dead Souls Review

Ποιος έβαλε ζόμπι στο Yakuza μου; Επίσης ζήτησα έξτρα Kazuma. Που είναι ο προϊστάμενός σου; Εσείς με την φόρα που πήρατε θα μου σερβίρετε και ζόμπι σε παιχνίδι του Suda51… όχι στο Call of Duty ήθελα να πω… εεεεε στο Red Dead Redemption εννοούσα. Τα παρατάω, βάλε ότι θες…

Κάποιοι απήγαγαν την Haruka, στο Kamurocho εξαπλώνεται οξεία ζομπίτιδα και μια γριά γκαιτζίν (μη Γιαπωνέζα)

παίζει ένα πολύ μυστήριο παιχνίδι. Η γριά αφού είναι μπαλαμή αντιμετωπίζεται με δυσπιστία, ειδικά από την στιγμή που μου πήρε μερικές ώρες να διαπιστώσω ότι τελικά είναι γέρος και τον λένε Peter. Αλήθεια Peter, το κραγιόν, η σκιά στα μάτια, το κόκκινο καρέ μαλλί και τα σκουλαρίκια ήταν απαραίτητα; Στην αρχή νόμιζα ότι κάπνιζε άφιλτρα με την φωνή που είχε, αλλά αργότερα, κι αφού διαπίστωσα ότι το γένος που χρησιμοποιούταν στους υπότιτλους δεν ήταν τυπογραφικό λάθος και παρατήρησα ότι το στήθος ήταν πλάκα, υπενθύμισα στον εαυτό μου ότι παίζω γιαπωνέζικο παιχνίδι!

Χειριζόμαστε τέσσερις χαρακτήρες των οποίων οι ιστορίες χωρίζονται σε τέσσερα κεφάλαια όπως και στο Yakuza 4. Τον νταβατζή του προηγούμενου παιχνιδιού, Akiyama, με το κακόγουστο σακάκι και την “καυτή” γραμματέα, το boss του Yakuza 2, Goda (για όσους τον θυμούνται), που έχει πλέον εντοιχισμένο ένα πολυβόλο στο χέρι του (πολύ βολικό), τον θεότρελο Majima με το σακάκι από δέρμα δεντρογαλιάς και φυσικά τελευταίο και καταϊδρωμένο τον πάλαι ποτέ πρωταγωνιστή, τον σκληροτράχηλο yakuza που δεν χαμογελάει πότε, σαν να έχει κάνει απανωτά μπότοξ, Kazuma Kiryu.

Για άκου να σου πω κοπελιά... Αααα, εξκιούζ μι μίστερ, σας πέρασα για μια γειτόνισσα.

Το Yakuza Dead Souls ξεφεύγει από την συνταγή των προκατόχων του και από παιχνίδι beat ‘em up γίνεται shooter! Οι χαρακτήρες μας δεν χρησιμοποιούν πια κλωτσομπουνίδια αλλά πολυβόλα, χειροβομβίδες, μολότοφ και λοιπά ειρηνικά μέσα εναντίων τον απέθαντων που έχουν κατακλύσει την πόλη. Το Kamurocho είναι πλέον χωρισμένο σε δύο πλευρές, την ζομποποιημένη και την “υγιή” όπου όλα λειτουργούν σαν να μην συμβαίνει τίποτα. Ο τρόπος περιήγησης παραμένει ίδιος, μόνο που οι τυχαίες συμπλοκές στον δρόμο την έχουν κάνει και στην θέση τους έχουν μπει ζόμπι που βρίσκονται παντού. Πολλοί δρόμοι είναι κλειστοί οπότε χρειάζεται να βρούμε παράδρομους και η μετακίνηση μας από την μία πλευρά της πόλης στην άλλη γίνεται μέσω των υπονόμων. Στην άλλη πλευρά της πόλης μπορούμε ακόμα να πάμε σε κ*λόμπαρα (hostess bars τα λέει για να ρίξει στάχτη στα μάτια), να παίξουμε παιχνιδάκια στα ουφάδικα της Sega, να κάνουμε καραόκε και άλλες ασχολίες σαν να μην τρέχει το παραμικρό.

Το Dead Souls δανείζεται ιδέες από άλλα zombie games όπως τα Resident Evil και Dead Rising. Τα μεταλλαγμένα bosses, ο μετρητής kills, τα τυχαία τοποθετημένα κιβώτια με πυρομαχικά και η βαθμολογία στο τέλος κάθε κεφαλαίου μας δείχνουν ότι οι δημιουργοί δεν ντράπηκαν να πάρουν κάμποσα πετυχημένα στοιχεία άλλων τίτλων και να βάλουν στο Yakuza με μικρές τροποποιήσεις.

Η στόχευση είναι αυ

Keywords
Τυχαία Θέματα