The Secret World Review

Τα MMORPG είναι ίσως το πιο “προβληματικό” είδος παιχνιδιών. Χρειάζονται τεράστιες ομάδες δημιουργών να φτιάξουν (και να ανανεώνουν) έναν ολόκληρο κόσμο γεμάτο quests και ιστορίες, δαπάνες για τη διατήρηση των servers, συνδρομές ή αγορές αντικειμένων, και έχουν περιορισμένο ελεύθερο κοινό (λίγοι ασχολούνται με δυο MMO ταυτόχρονα). Κι όμως βλέπουμε κάθε χρόνο εταιρείες να κάνουν ουρά για να βγάλουν το επόμενο μεγάλο MMO… και στη πλειοψηφία τους να απότυγχάνουν. Μεταξύ σοβαρού και αστείου,

τα σύγχρονα MMO τα χωρίζω σε δυο είδη: αυτά που θέλουν να γίνουν το επόμενο WoW, και αυτά που… το κρύβουν. Η επιτυχία του World of Warcraft έχει γίνει κάτι σαν το… Ιερό Δισκοπότηρο της βιομηχανίας. Το Secret World της Funcom ανήκει σίγουρα στη δεύτερη κατηγορία, την οποία βρίσκω μακράν πιο ενδιαφέρουσα.

Ο κόσμος του TSW είναι ο δικός μας κόσμος, με τη μόνη διαφορά ότι κάθε θρύλος, αστικός μύθος, συνωμοσία και μεταφυσική δραστηριότητα που έχετε ακούσει, ισχύει. Εταιρείες με υποχθόνιες ατζέντες, στοιχειωμένα σπίτια, αρχαίες αδελφότητες, πόλεις με σκοτεινό παρελθόν, τέρατα και πνεύματα αντικαθιστούν, τα κλασικά κάστρα, δράκους, ορκ και ξωτικά. Αυτή η αλλαγή καταφέρνει να κάνει το TSW εξαρχής ένα από τα πιο ξεχωριστά ΜΜΟ, με τον πάρα πολύ όμορφα φτιαγμένο κόσμο να κρύβει για το νέο παίκτη (ακόμα και όταν έχει φάει άλλα ΜΜΟ με το κουτάλι) μυστήρια σε κάθε γωνιά.

Ο χαρακτήρας σας είναι ένας κανονικός άνθρωπος, μέχρι που μέσα του ξυπνάει μια δύναμη η οποία του επιτρέπει να ελέγχει το “anima”, τη μαγεία αυτού του κόσμου. Tρεις μεγάλες αδελφότητες -οι μοντέρνοι, κουστουμάτοι, με αντιασφυξιογόνες μάσκες, Illuminati, οι πιο έντιμοι, σοβαροί και λάτρεις αρχαίων παραδόσεων Templars, και οι μυστηριώδεις, εξ ανατολής ορμώμενοι, Dragon- είναι οι επιλογές σας, αντί για φυλές. Η ποικιλία στη δημιουργία χαρακτήρα δεν είναι πολύ μεγάλη, με πολύ λίγα ρούχα και αξεσουάρ (η ύπαρξη του in-game store φαντάζομαι παίζει κάποιο ρόλο εδώ). Οι τρεις αυτές αδελφότητες, ενόψει των σκοτεινών καιρών που έχουν επέλθει στον κόσμο, έχουν συμφωνήσει σε μια πολύ εύθραυστη ειρήνη και στέλνουν τα μέλη τους σε διάφορες περιοχές προκειμένου να αντιμετωπίσουν τα μυστηριώδη υπερφυσικά συμβάντα που λαμβάνουν χώρα.

Η πόλη του Kingsmouth είναι από τα καλύτερα quest zones του παιχνιδιού.

Το TSW περήφανα δηλώνει πως δεν έχει levels, πράγμα που ισχύει, αλλά μόνο στα χαρτιά. Η κλιμακωτή ενδυνάμωση του χαρακτήρα είναι ίδια με οποιοδήποτε άλλο MMO που έχω παίξει. Με κάθε μάχη απόκτάτε experience και όταν μαζέψετε αρκετά παίρνετε κάποιους πόντους που μπορείτε να ξοδέψετε για να μάθετε νέες ικανότητες. Η μόνη διαφορά είναι πως δεν υπάρχουν νούμερα δίπλα από τα πορτραίτα των εχθρών (πράγμα ενοχλητικό) και των άλλων παικτών (πράγμα αδιάφορο). Τα ρούχα δεν αλλάζουν τα στατιστικά του χαρακτήρα, οπότε εμφανισιακά έχετε πλήρη ελευθερία στο πώ θέλετε να είστε. Φυλαχτά και μυστικιστικά αντικείμενα είναι αυτά που επηρεάζουν τα στατιστικά και είναι αόρατα.

Οι classe

Keywords
Τυχαία Θέματα