The Park Review

Το Τhe Park βγήκε το 2015 για PC και τώρα κατέφτασε και στις κονσόλες για να προσφέρει μία, πάντα καλοδεχούμενη, εμπειρία τρόμου και αγωνίας. Πρόκειται για παιχνίδι εξερεύνησης πρώτου προσώπου της... παρεξηγημένης κατηγορίας των “walking simulators”, που στηρίζεται κυρίως στην ιστορία και την ατμόσφαιρα χωρίς να προσφέρει κάποιο ουσιαστικό gameplay.

H ιστορία του Τhe Park σας μεταφέρει έξω από ένα λούνα παρκ ονόματι Atlantic Island Park και σας βάζει στο ρόλο μιας μητέρας, της Lorraine, η οποία προσπαθεί να καθησυχάσει το αγοράκι

της, τον Callum. Ο Callum έχει χάσει το λούτρινο αρκουδάκι του κάπου μέσα στο πάρκο και η μητέρα του υπόσχεται να πάει να το βρει όσο το παιδί περιμένει στο αμάξι. Όμως μόλις η Lorraine απομακρύνεται, ο Callum, σαν ανυπόμονο παιδάκι που είναι, βρίσκει την ευκαιρία να τρυπώσει μέσα στο πάρκο για να βγει το παιχνίδι μόνος του, ταράζοντας έτσι την μητέρα του η οποία αρχίζει να τον αναζητά. Με την είσοδο σας στο πάρκο το σκοτάδι πέφτει βαρύ πάνω στο τοπίο και το χαρούμενο λούνα παρκ πλέον φαντάζει εγκαταλελειμμένο, με μια σατανική αύρα να τριγυρίζει τους χώρους του, κάνοντας το έργο της Lorraine ακόμα πιο δύσκολο. Όσο προχωράτε στο στοιχειωμένο πάρκο και αντικρίζετε τη φρίκη του, παρατηρείτε και την αλλαγή στη φωνή της Lorraine η οποία από ήρεμη και συγκροτημένη αρχικά, γίνεται η εσωτερική φωνή κάποιου ανθρώπου που τον κυριεύουν η παράνοια και η απελπισία. Με το παιχνίδι να διαρκεί βαριά δύο ώρες και χωρίς να υπάρχουν ιδιαίτερες ανατροπές ή εξελίξεις, δεν μπορούμε να πούμε και πολλά για την ιστορία. Ο εντοπισμός του Callum είναι αυτό που σας ενδιαφέρει.

H αλληλεπίδρασή σας με το περιβάλλον στο The Park είναι σχεδόν μηδαμινή. Χρειάζεται να μπαίνετε στα κλασικά παιχνίδια του πάρκου όπως η ρόδα, το καρουζέλ κτλ, ώστε να προχωράτε, βρίσκετε τα κλασικά για τέτοιου τύπου τίτλους σημειώματα και διαβάζετε τα σκοτεινά τους μυστικά, ενώ όποτε θέλετε με το πάτημα ενός κουμπιού φωνάζετε τον Callum και αυτός σας απαντάει. Δεν υπάρχει μάχη, ούτε εχθροί για να αποφεύγετε ή να κρύβεστε από αυτούς. Ότι σκοτεινές φιγούρες και σκηνικά υπάρχουν έχουν στόχο μόνο να σας τρομάζουν και όχι να σας σκοτώνουν. Στο Τhe Park απλά κινείστε πάνω σε ένα εντελώς γραμμικό μονοπάτι.

Ποιος μπαίνει τώρα εκεί μέσα;

Τα γραφικά γενικά είναι ικανοποιητικά για τα “κυβικά” του παιχνιδιού, όμως η κίνηση των χαρακτήρων είναι άχαρη και ο σχεδιασμός τους αρκετά πρόχειρος. Πάντως μιλάμε για ένα παιχνίδι όπου ασχολείστε κυρίως με τους χώρους του. Το σκοτάδι που έχει πέσει στο πάρκο ίσως να καλύπτει την έλλειψη λεπτομέρειας και βάθους στο τοπίο, όμως σε συνδυασμό με τον ήχο δημιουργεί μια πειστική ατμόσφαιρα που συγκαταλέγεται στα θετικά του τίτλου. Η μουσική αγωνίας που σας συνοδεύει κατά την περιήγηση στο πάρκο σας βάζει στο κλίμα του παιχνιδιού και ζείτε πιο έντονα την εμπειρία που προσφέρει. Αν παίξετε μόνοι, σε σκοτάδι και με ακουστικά, παίρνετε μια καλή δόση τρόμου που ανοίγει την όρεξη για το επερχόμενο Outlast 2.

Το The Park αποτελεί ενδιαφέρουσα επιλογή, όμως μόνο αν σας αρέσουν τα παιχνίδια τρόμου και θέλετε λίγο... μεταμεσονύκτιο horror με απλοϊκό gameplay χωρίς γρίφους και εχθρούς.

Πειστική ατμόσφαιραΣχεδόν ανύπαρκτο gameplayΑρκετά τσιμπημένη τιμή για την διάρκεια τουΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 6.0

ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ:PS4 (review), Xbox One, PCΑΝΑΠΤΥΞΗ:FuncomΕΚΔΟΣΗ:FuncomΔΙΑΘΕΣΗ:ΨηφιακόΕΙΔΟΣ:ΤρόμοςΠΑΙΚΤΕΣ:Single-playerΕΠΙΣΗΜΟ SITE:http://www.theparkgame.com/HM. ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ:27/10/2015 (PC), 3/5/2016 (PS4, Xbox One)PEGI:16

Game20.gr, το Άσυλο των gamers

Keywords
Τυχαία Θέματα