Team Sonic Racing Review

Ο Sonic και η παρέα του ξέρουν από racing παιχνίδια. Όσο περίεργο κι αν είναι το θέαμα του Sonic μέσα σε όχημα, δεν είναι καν κάτι καινούριο. Την τελευταία δεκαετία, η Sumo Digital έχει αναλάβει τα παιχνίδια αγώνων ταχύτητας με τον Sonic και η αλήθεια είναι πως μας έχει κακομάθει. Το Sonic and Sega All Stars

Racing έθεσε τις σωστές βάσεις, ακόμα και αν ήταν κυρίως μια στείρα κόπια του Mario Kart. To Sonic and Sega All Stars Racing Transformed ήταν ακόμα καλύτερο, με δυναμικές πίστες, πολύ περιεχόμενο και gameplay που άγγιζε τα επίπεδα του Mario Kart 8. Ας δούμε αν το Team Sonic Racing αποδεικνύεται αντάξιο των προκατόχων του.

Αυτό που παρατηρείτε εξαρχής είναι το “κομμένο” ρόστερ χαρακτήρων του παιχνιδιού. Δεν θα βρείτε ένα σωρό νοματαίους από την ιστορία της Sega, ενώ και guest χαρακτήρες όπως η Danica Patrick και ο Wreck-it Ralf απουσιάζουν. Το παιχνίδι αφορά μονάχα τους χαρακτήρες από τα παιχνίδια Sonic. Από τον ίδιο τον Σκαντζόχοιρο μέχρι τον Big The Cat και τα Chao, ξεκλειδώνετε πληθώρα χαρακτήρων και πιστών από την ιστορία των παιχνιδιών Sonic. Όμως το customization είναι εδώ για να εξισορροπήσει τα πράγματα, αφού όσο παίζετε παίρνετε πόντους που τους χρησιμοποιείτε για να ξεκλειδώσετε τυχαία αντικείμενα για τα αμάξια των χαρακτήρων. Κάποια πράγματα είναι καθαρά διακοσμητικά, άλλα προσφέρουν μόνιμες αναβαθμίσεις, άλλα κάποιο bonus στον αγώνα που επιλέγετε και μόνο όπως το να έχετε περισσότερες ευκαιρίες να τύχετε ένα συγκεκριμένο αντικείμενο.

Όσον αφορά όμως το gameplay, το Team Sonic Racing έχει τον καλύτερο μηχανισμό συνεργατικού παιχνιδιού που έχουμε δει στο είδος. Οι οδηγοί χωρίζονται σε ομάδες των τριών και η νίκη έχει να κάνει με τη συνολική απόδοση της ομάδας σας και όχι το αν θα βγείτε εσείς πρώτος. Έχετε λοιπόν την ευκαιρία να μοιράζεστε αντικείμενα μεταξύ των οδηγών της ομάδας σας, στέλνοντάς τους boosts ή πυραύλους για τις δύσκολες στιγμές. Μπορείτε επίσης να επαναφέρετε κάποιον συμπαίκτη στον αγώνα αν έχει χτυπηθεί από κάποιο όπλο ή εμπόδιο στην πίστα απλά περνώντας δίπλα του, ενώ το μέλος της ομάδας σας που είναι στην πρώτη θέση αφήνει πίσω του μια γραμμή η οποία σας δίνει boost για να περάσετε τους αντιπάλους. Αν ακολουθήσετε αρκετά την γραμμή, τότε μπορείτε πραγματικά να εκτοξευτείτε προς τα μπροστά με τρομερή ταχύτητα, καταλαμβάνοντας εσείς την πρώτη θέση. Όσο εσείς συνεργάζεστε, υπάρχει μια μπάρα που γεμίζει και επιτρέπει στην ομάδα σας να ενεργοποιήσει το ultimate που σας προσφέρει ταχύτητα αλλά και σας κάνει άτρωτους για λίγη ώρα. Αυτός ο μηχανισμός είναι πραγματικά κάτι φοβερό στο multiplayer, αφού χρειάζεται να συνεργάζεστε με τους συμπαίκτες σας με πρωτοφανή τρόπο για τα δεδομένα του είδους. Αντίθετα, αποτελεί τροχοπέδη στο Adventure mode.

Φυσικά και θα γυρνούσαμε στο Green Hill.

To Adventure mode, λοιπόν, απαρτίζεται από έναν χάρτη ο οποίος θυμίζει το Transformed. Σε αυτόν τον χάρτη έχετε διάφορες αποστολές που απαιτούν να κάνετε διάφορα πράγματα, από το να κερδίσετε αγώνες μέχρι drift challenges και μάζεμα συγκεκριμένου αριθμό δαχτυλιδιών. Δυστυχώς ο μηχανισμός co-op είναι αρκετά ανούσιος με τους AI χαρακτήρες, ο οποίοι πάντα είναι δίπλα σας και δυστυχώς είναι συγκεκριμένοι στην ομάδα σας, ανάλογα με τον χαρακτήρα που επιλέγετε. Ο Sonic έχει πάντα τον Tails και τον Knuckles, η Amy έχει πάντα τον Big The Cat και το Chao, ο Eggman έχει πάντα Shadow και Omega. Θυμίζει λίγο τις ομάδες του Sonic Heroes.

Να σημειωθούν επίσης δύο ακόμα θέματα. Το πρώτο και πιο βασικό είναι οι μηχανισμοί που κάνουν το όχημα να πετάει ή να διασχίζει νερό. Ενώ ο χειρισμός είναι σαφώς βελτιωμένος, έπιανα τον εαυτό μου να πηγαίνει προς το νερό νομίζοντας (ή ελπίζοντας) ότι είναι μέρος της διαδρομής, μόνο και μόνο για να με χαιρετίσουν μεγάλα μωβ ημιδιάφανα βελάκια που μου έδειχναν προς τα πού να πάω. Το δεύτερο θέμα είναι ότι μπορείτε να ξεγελάσετε τον μηχανισμό με την ultimate κίνηση. Αν μείνετε κοντά σε κάποιον συμπαίκτη σας και ανταλλάσσετε ένα αντικείμενο μεταξύ σας συνέχεια, τότε μπορείτε να φτάσετε να κάνετε την ultimate κίνησή σας σχεδόν σε κάθε γύρο.

Οι πίστες είναι εξαιρετικά σχεδιασμένες, γεμάτες με κλειστές στροφές για να κάνετε drift, διακλαδώσεις και κρυφά μονοπάτια που χρειάζονται συγκεκριμένες τεχνικές για να αποκτήσετε πρόσβαση σε αυτά. Αν έπρεπε να εντοπίσω ένα πρόβλημα στις πίστες, είναι ο σαφώς μικρότερος αριθμός τους σε σχέση με το πλήθος πιστών του προηγούμενου Sonic Racing. Επιπλέον, εφόσον δεν υπάρχει μεταμόρφωση οχημάτων, δεν είναι και τόσο δυναμικές.

Μην ρωτήσετε ξανά γιατί ο Sonic είναι σε αμάξι, OK;

Περνώντας στα γραφικά, η Sumo Digital κάνει πάλι το θαύμα της. Το παιχνίδι στο Switch μπορεί να μην τρέχει στα 60fps, όμως είναι πανέμορφο και τρέχει με απόλυτη σταθερότητα, τόσο docked όσο και portable. Πολύχρωμο και γεμάτο με αρκετά εφέ. Φαντάζομαι τα πράγματα είναι ακόμα καλύτερα στα PS4 και Xbox One. Τα προβλήματα της παρουσίασης βρίσκονται αποκλειστικά στις διάφορες επιλογές που έχουν γίνει. Στο Adventure mode η ιστορία είναι αστεία, ενώ το κερασάκι στην τούρτα είναι ο τρόπος παρουσίασης με τις στατικές φιγούρες και το απίθανα ξερό voice acting (ακόμα αναρωτιέμαι πώς δεν το έχουν “πεθάνει” στα memes). Το συγκεκριμένο voice acting συνεχίζει να κυμαίνεται στην μετριότητα και κατά την διάρκεια των αγώνων, αλλά ευτυχώς υπάρχει τρόπος να το ξεφορτωθείτε. Τουλάχιστον η μουσική, που πάντα συγκαταλέγεται στα δυνατά σημεία των παιχνιδιών Sonic, είναι εκπληκτική. Με υπέροχα remixes μουσικών θεμάτων από όλη τη σειρά, αλλά και νέες συνθέσεις που ταιριάζουν απόλυτα στην λογική του παιχνιδιού, τείνει να κρατάει τα πάντα σε υψηλές ταχύτητες.

Σε μια περίοδο όπου τα kart racers γνωρίζουν σχετική άνθιση, το Team Sonic Racing είναι άλλη μία πολύ καλή επιλογή. Γρήγορη και διασκεδαστική δράση -ειδικά αν παίζετε με παρέα online ή offline χάρη στους ομαδικούς μηχανισμούς που ενσωματώνει- σε ένα προσεγμένο πακέτο, αν και όχι τόσο πλούσιο σε περιεχόμενο όσο ο προκάτοχός του. Αν θέλετε να... χαλάσετε φιλίες παίζοντας ένα kart racer, μπορείτε να το κάνετε ελεύθερα με το Team Sonic Racing.

Ενδιαφέροντες ομαδικοί μηχανισμοίΠολλές επιλογές παραμετροποίησης των οχημάτωνΚαλοσχεδιασμένες πίστεςΌμορφα γραφικάΕκπληκτική μουσικήΛιγότερο περιεχόμενο σε σχέση με τα προηγούμενα Sonic RacingΔυνατότητα εκμετάλλευσης των ομαδικών μηχανισμών για εύκολες νίκεςΔεν υπάρχει η δυναμικότητα του Sega and All Stars Racing TransformedΌχι ιδιαίτερα διασκεδαστικό single-playerΜέτριο voice actingΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 8.0

ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ:PS4, Xbox One, Switch, PCΑΝΑΠΤΥΞΗ:Sumo DigitalΕΚΔΟΣΗ:SegaΔΙΑΘΕΣΗ:ZegetronΕΙΔΟΣ:RacingΠΑΙΚΤΕΣ:Single-player, multiplayerΕΠΙΣΗΜΟ SITE:https://www.sonicthehedgehog.com/teamsonicracingHM. ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ:21/5/2019

Game20.gr, το Άσυλο των gamers

Keywords
Τυχαία Θέματα