Sonic CD Review

21:07 7/1/2012 - Πηγή: Game 2.0

Τα add-ons που πήγαν άπατα, ήταν η αρχή του κακού για τη Sega. Όμως μέσα από τις γνωστές σπασμωδικές κινήσεις της εταιρίας να κρατήσει τα συστήματά της ισάξια με του ανταγωνισμού, υπάρχουν και μερικά διαμάντια που προέκυψαν στην πορεία. Ένα από αυτά είναι και το Sonic CD.

Sega CD στην Ελλάδα είχαν ελάχιστοι την εποχή που κυκλοφόρησε. Το Sonic CD ήταν προνόμιο

των λίγων πλουσιόπαιδων ή αυτών που πήραν πρέφα το Sega CD στο πέρασμά του και το τσίμπησαν. Δεν το χάρηκαν πολύ βέβαια αφού οι τίτλοι που εμφανίστηκαν στην Ελλάδα ήταν και αυτοί λιγοστοί και πανάκριβοι (τα μουσικά CD το 1992 κόστιζαν μια περιουσία, τα CD-Rom όσο ένα νεφρό). Πέρα από αυτό, όσοι το τσιμπούσαν, είτε κάθονταν και παίζανε ηλίθια FMV games όπως το Night Trap και Sewer Shark, είτε μεταφορές από Laserdisk παιχνίδια όπως το Dragon’s Lair και Road Blaster. Έτσι αρκετά καλοί τίτλοι του συστήματος, χάθηκαν μαζί του. Το ίδιο και το Sonic CD, το οποίο είχε τα λιγότερα re-releases από τα Sonic της εποχής του Mega Drive. Επιτέλους τώρα δέχεται την προσοχή που αξίζει.

Ο Sonic βρίσκεται στη Never Lake όπου εμφανίζεται κάθε χρόνο ένας μικρός πλανήτης σε τροχιά γύρω από τον κόσμο. Ο μικρός αυτός πλανήτης έχει την δύναμη να αλλάζει την ροή του χρόνου με την βοήθεια των Time Stones (εναλλακτικά του Chaos Emerald). Φτάνοντας εκεί ο Sonic βρίσκει τον πλανήτη εγκλωβισμένο σε έναν μηχανικό κλωβό και τον Doctor Robotnik να επιχειρεί να χρησιμοποιήσει την δύναμη των Time Stones για να κατακτήσει για άλλη μια φορά τον κόσμο.

Eπικός αγώνας με επικό τέλος.

Το Sonic CD παίζεται όπως τα παραδοσιακά παιχνίδια Sonic, με τη διαφορά ότι οι πίστες χωρίζονται σε τρία μέρη: παρόν, παρελθόν και μέλλον. Στο κάθε zone, ξεκινάτε πάντα στο παρόν και πρέπει να φτιάξετε ένα καλό μέλλον. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει πρώτα να χτυπήστε τα Past Signs και να τρέξετε με αρκετή ταχύτητα για περιορισμένο χρονικό διάστημα (a-la Back to the Future). Στο παρελθόν πρέπει να βρείτε και να καταστρέψετε ένα portal που γεμίζει ρομπότ την πίστα και ένα ολόγραμμα του Metal Sonic που φοβερίζει τα ζώα της περιοχής. Ανάλογα αν τα καταφέρετε ή όχι, η δυσκολία στο παρόν και το μέλλον αλλάζει. Αν π.χ. βρείτε και καταστρέψετε το portal στο παρελθόν, το παρόν θα έχει πολύ λιγότερους εχθρούς, ενώ το «καλό» μέλλον θα είναι πολύ πιο εύκολο και ταυτόχρονα εντελώς διαφορετικό από το «κακό».

Τα boss stages ξεκινoύν πάντα στο μέλλον και είναι «καλά» ή «κακά» ανάλογα αν ο παίκτης έχει καταφέρει να καταστρέψει τα portals και τα ολογράμματα στα δύο προηγούμενα acts. Αν καταφέρετε και τα καταστρέψετε όλα στο παρελθόν όλων των πιστών, τότε βλέπετε το αληθινό τέλος. Εναλλακτικά, πρέπει να αποκτήσετε τα Time Stones στα Special Stages, που φέρνουν το ίδιο αποτέλεσμα.

Το παιχνίδι όπως καταλαβαίνετε, θυσιάζει την ταχύτητα για το platforming και την εξερεύνηση. Χρειάζεται πραγματικά να ψάξετε για τα Past Signs, να βρείτε ένα καλό μέρος για να τρέξετε ώστε να τηλεμεταφερθείτε και μετά να ψάξετε για το

Keywords
Τυχαία Θέματα