Solar 2 Review

Αστεροειδής B1d0U-L1n. Με δυσκολία απέφυγα έναν πλανήτη που βρέθηκε στο δρόμο μου. Είδα ζώνες αστεροειδών να εξαϋλώνονται εν ριπή οφθαλμού από μαύρες τρύπες, αστερόπλοια να συνθλίβονται στην επιφάνεια μου, τους Klingon να πολεμάνε με τα Borg για διαστημική υπεροχή, όμως η αποστολή μου απαιτεί θυσίες! Η αποτυχία δεν είναι επιλογή! Οι δεινόσαυροι έφτιαξαν διαστημόπλοια (!) και ετοιμάζονται να κατακτήσουν το σύμπαν! Δεν μπορώ να το επιτρέψω, παίρνω φόρα και… γιαααααααααααααααααρκγ..!

Κάπως έτσι είναι μια “τυπική” μέρα στο Solar

2, ένα sandbox παιχνίδι, το οποίο λαμβάνει χώρα στο διάστημα. Είναι πνευματικός διάδοχος του πρώτου Solar (το οποίο δεν είχα την τιμή να παίξω αφού βγήκε μόνο στα XBLIG) και δημιούργημα του Jay Watts, επονομαζόμενου και Murudai. Τώρα που αναφέρθηκα στο διάστημα, ευκαιρία να σας πω ότι επιστήμονες ανακαλύψανε πρόσφατα έναν πλανήτη με δύο ήλιους, τον οποίο ονόμασαν ανεπίσημα… Tatooine, στα φόντα των Star Wars του George Lucas. Γιατί όμως σας ενδιαφέρει αυτό; Γιατί το Solar 2 μας πάει ένα βήμα παραπέρα!

Στο Solar 2, χειριζόμαστε τα ίδια τα στοιχεία του διαστήματος. Ξεκινάμε μικροί. Τόσο μικροί, όσο ένας αστεροειδής. Ένας αστεροειδής, με μεγάλη όρεξη. Playground μας είναι το σύμπαν και σκοπός μας, να γιγαντωθούμε καταβροχθίζοντας άλλους αστεροειδείς. Έτσι, από αστεροειδής, θα γίνουμε πλανήτης, θα φιλοξενήσουμε ζωή στην επιφάνεια μας, θα συνεχίσουμε να μεγαλώνουμε και να καταβροχθίζουμε μέχρι να γίνουμε άστρα, τα οποία με τη σειρά τους μπορούν να γίνουν ηλιακά συστήματα! Το Solar 2 δε σταματάει εκεί βέβαια, αλλά δεν θα αποκαλύψω περισσότερα για όσους το καρπωθούν. Γενικά η εξέλιξη μου θύμισε αρκετά το Spore της Maxis, πολύ πιο απλοποιημένο βέβαια, χωρίς αυτό να αποτελεί κάτι αρνητικό.

Η δική μου εκδοχή του Tatooine!

Κι εδώ έρχεται ο Tatooine, διότι, τα ηλιακά συστήματα στο παιχνίδι μπορούν να αποτελούνται ούτε από έναν, ούτε από δύο ήλιους, αλλά από όσους έχετε όρεξη να αποκτήσετε! Τα αποτελέσματα που μπορούν να προκύψουν είναι αρκούντως εντυπωσιακά, και δεν ήταν λίγες οι φορές που έκατσα να θαυμάσω τα δημιουργήματα μου μαγεμένος, ή να τρέχω από τρόμο γιατί με κυνηγούσαν συστήματα δύο φορές στο μέγεθος μου!

Όπως ανέφερα στην αρχή, το Solar είναι ένας sandbox τίτλος. Μπορούμε να περιπλανηθούμε ελεύθερα στο σύμπαν, το οποίο δεν έχει όρια, να μεγαλώσουμε το ηλιακό μας σύστημα, να αντιμετωπίσουμε άλλα ηλιακά συστήματα με τους στόλους των αστρόπλοιων που δημιουργούνται στους “ζωντανούς” πλανήτες μας, ή να την δούμε φλιπεράκι και να ριχτούμε σε ότι βρεθεί μπροστά μας. Εναλλακτικά, υπάρχει στη διάθεση μας μια σειρά από αποστολές, τις οποίες χαρακτηρίζει πρωτίστως το χιούμορ του δημιουργού και κατά δεύτερον η μεγάλη δυσκολία τους. Αξίζει να ασχοληθεί κάποιος μαζί τους, ενώ διαβαθμίζονται ανάλογα με το μέγεθος του πλανήτη μας. Πάντως, παρ’όλη τη δυσκολία τους, διασκέδασα πολύ μαζί τους, αλλά θα ήθελα να υπήρχαν περισσότερες, αφού τις ολοκλήρωσα στο διάστημα μιας ώρας.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο >>

Keywords
Τυχαία Θέματα