Samba de Amigo Party Central review

Ο Amigo και η παρέα του εμφανίστηκαν για πρώτη φορά στα arcade το 1999 και αμέσως μετά στο Dreamcast. Το Samba De Amigo ήταν ένα από τα πρώτα μουσικά παιχνίδια με motion controls, αφού μέχρι τότε είχαμε το Dance Dance Revolution που δούλευε με διακόπτες πίεσης. Η σειρά Samba De Amigo, παραδόξως και αντίθετα με άλλες λιγότερο γνωστές σειρές της Sega,

κατά καιρούς επιστρέφει στο προσκήνιο με κάποιο νέο παιχνίδι, όπως τώρα με το Samba De Amigo: Party Central για Switch.

Ο σκοπός του παίκτη στο Samba De Amigo είναι να πάρει τις μαράκες και να τις κουνήσει με τον ρυθμό, στα σημεία που επιδεικνύει το παιχνίδι, να κάνει πόζες όποτε χρειαστεί και να μαζέψει όσο το δυνατόν περισσότερους πόντους, βάζοντας φωτιά στο πάρτι. Το πρώτο πράγμα που κάνει εντύπωση στο Samba de Amigo: Party Central είναι πως τα... Joy-con δεν είναι ιδανικές μαράκες. Στο πρώτο παιχνίδι Samba De Amigo για το Dreamcast, οι μαράκες ήταν αυτό το πολύ... υπαρκτό και βαρύ αντικείμενο που έκανε αισθητή την παρουσία του στο χέρι. Ακόμα και το Samba De Amigo για το Wii είχε κάτι πιο... απτό, αφού το Wii Remote διέθετε το κατάλληλο μέγεθος και βάρος για να έχει την αίσθηση της μαράκας. Τα Joy-Con, παρά τη χρήση του 3D rumble, είναι αρκετά μικρά και πάρα πολύ ελαφριά για να έχουν αυτήν την ευχάριστη αίσθηση. Χώρια πως είναι πολύ πιο εύκολο να τα κρατήσετε λάθος. Το παιχνίδι προτρέπει να τα κρατάτε με τέτοιο τρόπο ώστε να πατάτε το L και το R με τους αντίχειρες, αλλά προφανώς, με τόσα παιχνίδια που έχουμε παίξει, συνήθως ο μέσος και ο δείκτης βρίσκεται στις σκανδάλες, οπότε είναι πιθανό να δημιουργηθεί σύγχυση.

Όσον αφορά το gameplay, συμβαίνει το εξής παράδοξο: στις περισσότερες περιπτώσεις τα Joy-Con δεν έχουν θέμα, αφού το παιχνίδι γενικότερα δεν απαιτεί ιδιαίτερα να γίνονται με ακρίβεια οι διάφορες κινήσεις. Ναι υπάρχουν τα έξι σημεία όπου κουνάτε τις μαράκες (ψηλά, μεσαία, χαμηλά για κάθε χέρι) αλλά ταυτόχρονα κάνετε κάποιες κινήσεις και παίρνετε κάποιες πόζες ή μιμείστε χορευτικές φιγούρες που σας υποδεικνύει ο εκάστοτε χαρακτήρας που έχετε επιλέξει. Το πρόβλημα είναι πως επειδή τα Joy-Con είναι πολύ πιο ευαίσθητα από τις μαράκες του Dreamcast και τα Wii Remote, είναι πολύ πιο πιθανό μικρότερες κινήσεις να γίνουν αντιληπτές ως κούνημα μαράκας. Αν και είναι αρκετά σπάνιο, ίσως σας χαλάσει ένα τέλειο σκορ κάποιες φορές. Επίσης το παιχνίδι δεν έχει επιλογές προσαρμογής για την καθυστέρηση (input lag) με την τηλεόραση. Απλά σας πετάει μια ξερή ειδοποίηση να ελέγξετε πως η τηλεόραση είναι σε game mode και τέλος. Κάτι ανεπίτρεπτο για σύγχρονο παιχνίδι ρυθμού. Τέλος, σε περίπτωση που δεν έχετε την άνεση ή δεν θέλετε να σηκωθείτε από τη θέση σας, υπάρχει δυνατότητα να παίξετε με τα κουμπιά ή να χρησιμοποιήσετε Pro Controller. Βέβαια αυτό αφαιρεί την όλη πλάκα, αφού το «ζουμί» του Samba de Amigo είναι ο χορός και η κίνηση.

To παιχνίδι έρχεται με 40 κομμάτια, από κλασικά όπως το Macarena και το La Bamba, μέχρι σύγχρονα όπως το Break Free της Arianna Grande, ή το It’s My Life των Bon Jovi, το Baka Mitai από το Yakuza/Like a Dragon, κομμάτια από Sonic και άλλα πολλά. Στο Rhythm Game μπορείτε να παίξετε οποιοδήποτε από τα διαθέσιμα μουσικά κομμάτια. Το Party for Two είναι το ίδιο, αλλά υποστηρίζει δύο παίκτες στην ίδια κονσόλα. Υπάρχει επίσης το StreamiGo, ένα single-player campaign όπου σκοπός σας είναι να ενθουσιάσετε τα πλήθη μιας φανταστικής πλατφόρμας streaming κάνοντας διάφορες αποστολές. Υπάρχουν βέβαια και online modes. Μπορείτε να δημιουργήσετε lobby και να παίξετε 2v2 με δύο παίκτες σε κάθε κονσόλα. Όμως την παράσταση κλέβει το World Party, το οποίο ουσιαστικά είναι battle royale για περισσότερους παίκτες. Ανά τακτά χρονικά διαστήματα, στο τέλος της κάθε φάσης, οι παίκτες με το χαμηλότερο σκορ φεύγουν από το παιχνίδι και ο σκοπός σας είναι να μείνετε ο τελευταίος χορευτής για να νικήσετε. Προσωπικά, έχοντας καλομάθει με τα battle royale του Switch Online, βρίσκω το World Party το πλέον διασκεδαστικό mode, ακόμα κι αν χρειαστεί να ακούσω 10 φορές το TiKToK της Ke$ha.

Περνώντας στον τεχνικό τομέα, ας πούμε πως δεν έχουμε μεγάλες απαιτήσεις από ένα παιχνίδι Samba de Amigo. Πρέπει να είναι πολύχρωμο, ανεβασιάρικο και γενικά να σε προκαλεί να σηκωθείς και να «το κουνήσεις». Τα γραφικά είναι αρκούντως φανταχτερά, με μπόλικο animation όχι μόνο στους χαρακτήρες που χορεύουν αλλά και στα περιβάλλοντα. Βλέπετε άλλους χαρακτήρες να κάνουν φιγούρες δεξιά και αριστερά. Αν επιλέξετε κάποιο τραγούδι από παιχνίδι όπως πχ το Sonic, βρίσκεστε να χορεύετε δίπλα στον μπλε σκαντζόχοιρο ή άλλους χαρακτήρες. Το user interface είναι σε γενικές γραμμές ευανάγνωστο, κάτι που βοηθάει όταν πολλά πράγματα συμβαίνουν ταυτόχρονα στην οθόνη. Από την άλλη, τα μενού έχουν μια πιο παλιά αίσθηση και σε μερικές περιπτώσεις ίσως σας φανούν υπερφορτωμένα με πληροφορίες. Αυτό δεν είναι απαραίτητα κάτι που χαλάει την διασκέδαση, αλλά μαζί με την έλλειψη κάποιων σύγχρονων λειτουργιών όπως το προαναφερθέν latency calibration, δίνουν στον τίτλο μια ελαφρώς παρωχημένη αίσθηση.

Το Samba de Amigo: Party Central είναι ένα από τα σπάνια πλέον μουσικά παιχνίδια με motion controls. Βλέπετε, η εποχή τους έχει περάσει προ πολλού. Όμως όταν υλοποιούνται σωστά, συνεχίζουν να είναι η συνταγή ενός πετυχημένου πάρτι. Αν είστε φαν του είδους και θέλετε να διασκεδάσετε με φίλους (τόσο από κοντά, όσο και online), το Samba de Amigo: Party Central είναι καλή επιλογή για να σηκωθείτε από τον καναπέ και να χορέψετε.

Ικανοποιητικό σύνολο μουσικών κομματιώνΠάντα διασκεδαστική συνταγή Samba de AmigoΑρκετά modes και ιδιαίτερα το εθιστικό World PartyΤα Joy-Con δεν είναι η καλύτερη επιλογή για μαράκεςΠεριστασιακά λάθη στην ανάγνωση των κινήσεωνΈλλειψη χαρακτηριστικών όπως ρύθμιση του latencyΤα μενού είναι αρκετά φορτωμένα και δίνουν μια παρωχημένη αίσθησηΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 7.0

ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ:SwitchΑΝΑΠΤΥΞΗ:SegaΕΚΔΟΣΗ:SegaΔΙΑΘΕΣΗ:Zegetron

Game20.gr, το Άσυλο των gamers

Keywords
Τυχαία Θέματα