Rayman Origins Review

Δύο πράγματα μου έχουν λείψει τα τελευταία χρόνια: αμιγώς 2D games και old-school δυσκολία. Έχουμε δει κάποιες καλές προσπάθειες, αλλά πάντα κάτι λείπει. Το Rayman Origins είναι ένα ανοιχτό γράμμα προς αυτούς που μεγάλωσαν με 2D platforming και το κάνει με άπλετη μαεστρία.

Στο Rayman Origins βρίσκουμε τον Rayman με τους φίλους του να ξεκουράζονται σε ένα δέντρο, κάνοντας φασαρία, ενοχλώντας τους νεκρούς που είναι στις ρίζες. Έτσι ξεκινάει μια βεντέτα που απειλεί

το Glade of Dreams, αφού οι Νεράιδες και τα Electoons φυλακίστηκαν. Τα Electoons είναι κάτι ροζ πλασματάκια με αλογοουρά (ένας Θεός ξέρει γιατί). Το παιχνίδι βρίθει από περίεργο χιούμορ που κολλάει γάντι στην αισθητική «καρτούν του Σαββατοκύριακου». Η πλήρως 2D φύση του, του επιτρέπει να είναι όσο old-school γίνεται και το κάνει με μεγάλη επιτυχία, περιλαμβάνοντας και μερικές μοντέρνες πινελιές όπως τα συχνά checkpoints και τις άπειρες προσπάθειες.

Από εκεί και πέρα δεν κάνει τίποτα καινούριο. Why fix it when it’s not broken? Το Rayman Origins είναι ένα κλασικό platformer με κλιμακούμενη δυσκολία και δεν παίρνει τον εαυτό του στα σοβαρά. Ξεκινάτε με τον Rayman να μην έχει τίποτε άλλο εκτός από την ικανότητα να πηδάει, και σώζοντας τις χοντρομπούτες νεράιδες, αποκτάτε νέες δυνατότητες όπως να ξυλοφορτώνετε τους εχθρούς, να αιωρείστε για περιορισμένο χρονικό διάστημα κλπ. Όσο αυξάνεται ο βαθμός δυσκολίας, τόσο πιο προετοιμασμένοι γίνεστε για τις επόμενες δυσκολίες. Όλα αυτά με ακριβέστατο χειρισμό και πολλή τρέλα.

Η τρελοπαρέα σε όλο της το μεγαλείο.

Το παιχνίδι αποτελείται από κόσμους, ο καθένας εκ των οποίων έχει έναν αριθμό από πίστες. Στην ουσία αυτό που χρειάζεται να κάνετε είναι να σώσετε όσο πιο πολλά Εlectoons μπορείτε. Αυτό γίνεται με δύο τρόπους: να βρείτε και να σώσετε τα κλουβιά τους που είναι κρυμμένα σε δωμάτια-δοκιμασίες και να πάρετε αρκετά Lums. Τα Lums είναι κάτι κίτρινα πλασματάκια που παίζουν τον ίδιο ρόλο με τα νομίσματα στο Mario και τα δαχτυλίδια στο Sonic, μόνο που είναι ζωντανά, ενώ ένας φιλάργυρος φίλος του Rayman σας απονέμει επιπλέον Electoons, ανάλογα με το πόσο καλά έχει πάει η συλλογή των Lums. Τα Electoons μετά σας επιτρέπουν να ξεκλειδώνετε τους επόμενους κόσμους (σαν τα stars στο Mario 64) και τα Tricky Treasures, όπου η πίστα κινείται μόνιμα προς τα δεξιά και καλείστε να κυνηγήσετε ένα ζωντανό (και πολύ ικανό στο platforming) σεντούκι με θησαυρό.

Η απάντηση στην ερώτηση για το αν είναι δύσκολο το Rayman Origins είναι ένα μεγάλο ΝΑΙ. Με λίγο πόνο μέσα, γιατί ειδικότερα στις τελευταίες πίστες και τον προαιρετικό κόσμο, θα πρέπει να θυμηθείτε τα νιάτα σας από το NES (αν δεν είστε τόσο παλιοί θα πάτε στην προηγούμενη ζωή σας). Όμως το παιχνίδι δεν σας αφήνει στην τύχη, αφού έχετε πρακτικά άπειρες ζωές και τα checkpoints είναι συχνά. Ταυτόχρονα, ο απίστευτα ακριβής χειρισμός σας κάνει να νιώθετε πάντα κυρίαρχοι των κινήσεών σας, πράγμα που μειώνει τον εκνευρισμό. Το παιχνίδι διαθέτει τοπικό multiplayer,

Keywords
Τυχαία Θέματα