Ratchet and Clank PS4 Review

23:07 2/6/2016 - Πηγή: Game 2.0

Η ανακύκλωση παλιών παιχνιδιών είναι της μόδας αυτή την εποχή, με την αγορά να κατακλύζεται από remasters και remakes. Tο Ratchet and Clank για το PS4 βασίζεται στο πρώτο Ratchet and Clank και αποτελεί ένα από τα καλύτερα remakes που έχουμε δει μέχρι τώρα.

Στο Ratchet and Clank ακολουθείτε την ιστορία του Ratchet, ενός ήρωα που είναι κάτι σαν μαρσιποειδές με μεγάλα αυτιά και ανήκει σε ένα από τα πολλά είδη που κατοικούν στο σύμπαν του παιχνιδιού. Ο Ratchet

είναι ένας απλός, αλλά αρκετά περιπετειώδης τύπος, που ονειρεύεται να γίνει μέλος των Galactic Rangers και να προστατεύει τον γαλαξία. Παρά τις επιτυχημένες προσπάθειές του, οι Galactic Rangers και δη ο Captain Qwark, δεν του επιτρέπουν να γίνει μέλος. Ένα λάθος στο εργοστάσιο ρομπότ των κακών Blargs παράγει τον Clank, ο οποίος δραπετεύει και πέφτει στον πλανήτη του Ratchet, στην προσπάθειά του να προειδοποιήσει τους Galactic Rangers για την απόβαση του εχθρικού στρατού που απειλεί τον γαλαξία. Κάπως έτσι ξεκινάει η περιπέτεια των Ratchet και Clank σε διάφορους πλανήτες, με τα πάντα να ανατρέπονται και να αποκαλύπτονται προθέσεις και σχέδια πίσω ακόμα και από την ίδια την ύπαρξη των Galactic Rangers. Η διαφορά στην ιστορία του νέου παιχνιδιού είναι ότι πλέον την εξιστορεί ο Captain Qwark, διανθίζοντάς την με δικές του λεπτομέρειες, χωρίς να την αλλάζει σημαντικά.

Αυτό το τρένο κουβαλάει κακούς και βόμβες, πού κάνουμε παράπονα;

Το Ratchet and Clank εξακολουθεί να είναι ένα αξιόλογο action platformer τρίτου προσώπου με αρκετό shooting. Οι μηχανισμοί gameplay είναι άριστα μελετημένοι, εφόσον βασίζονται πάνω σε μια ήδη πετυχημένη συνταγή. Υπάρχουν όμως και μερικά νέα πράγματα. Το gadgetron προσφέρει απλόχερα νέα, ακόμα πιο τρελά όπλα, ενώ πλέον μπορείτε να κάνετε και αναβαθμίσεις. Η αναβάθμιση του οπλισμού γίνεται στα τερματικά του gadgetron και βασίζεται σε ένα πλέγμα από εξάγωνα που το καθένα αποτελεί μια αναβάθμιση. Περιτριγυρίζοντας μια περιοχή και ξεκλειδώνοντας τα γειτονικά εξάγωνα, λαμβάνετε μυστικές αναβαθμίσεις οι οποίες είναι και οι πιο σημαντικές, αφού αλλάζουν δραστικά την δύναμη και την λειτουργία των όπλων σας, προσφέροντας πράγματα όπως μεγαλύτερη χωρητικότητα πυρών ή μεγαλύτερο πεδίο δράσης. Τα ίδια τα όπλα είναι θεότρελα - το pixelizer στέλνει τους εχθρούς στην δεκαετία του 80 μετατρέποντάς τους σε μοντέλα 8-bit, ενώ το αγαπημένο μου Mr. Zurkon επιστρέφει με τις απίστευτες ατάκες του και την όρεξη να δώσει πόνο. Υπάρχουν και διάφορα gadgets που αλλάζουν το gameplay, όπως jetpack, μαγνητικές γαλότσες, παπούτσια για grinding και άλλα που σας επιτρέπουν να φτάνετε τοποθεσίες που μέχρι πρότινος δεν ήταν προσβάσιμες.

Βέβαια, πέρα από τα διάφορα objectives, δεν έχετε πολλά να κάνετε, εφόσον τα περισσότερα μυστικά βρίσκονται ήδη εντός των αποστολών. Οι κόσμοι μετά το πέρας αυτών είναι απλά άδειοι και χάνουν λίγο από την αίγλη που τους περιβάλλει όταν τους επισκέπτεστε για πρώτη φορά και τους γνωρίζετε μέσω του gameplay αλλά και των καταπληκτικών cinematics. Παρόλα αυτά, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν έχετε πράγματα να κάνετε. Μπορείτε να μαζεύετε ειδικές holocards για να ξεκλειδώνετε διάφορα καλούδια και κυρίως όπλα, ενώ υπάρχει και το hoverboard racing που είναι αρκετά καλό, σε σημείο που θα μπορούσε να αποτελεί ξεχωριστό παιχνίδι racing με την προσθήκη μερικών πιστών και modes. Επίσης, μην ξεχνάτε ότι ο Clank έχει και το δικό gameplay που στηρίζεται λιγότερο στο platforming και τη δράση και περισσότερο στην επίλυση πρακτικών προβλημάτων με τη χρήση διαφόρων ειδών ρομπότ που μπορούν να χρησιμοποιούνται ως τραμπολίνα, ως ηλεκτροδότηση ή ως ένα είδος μεταφερόμενης γέφυρας.

Το groovitron κάνει τους πάντες να χορεύουν στους ξέφρενους ρυθμούς της disco. Μέχρι να τους δείρετε φυσικά.

Εκεί που το Ratchet and Clank πραγματικά δίνει ρέστα είναι ο οπτικοακουστικός τομέας. Αυτό που λέγεται ισχύει: είναι ότι πιο κοντινό υπάρχει σε ταινία της Pixar. Οι φωτισμοί παιχνιδίζουν με τις μεταλλικές επιφάνειες και το νερό, οι χαρακτήρες έχουν απίστευτα προσεγμένο animation σε σημείο που απλά χαζεύετε την προσοχή που έχει δοθεί. Οι δε μάχες είναι ένα τρομερό χάος από λάμψεις, εφέ, κομμάτια εχθρών που εκτοξεύονται δεξιά και αριστερά, ενώ τα παξιμάδια (το χρήμα του παιχνιδιού) δημιουργούν από μόνα τους ένα εντυπωσιακό εφέ την στιγμή που έρχονται προς τον χαρακτήρα σας. Όλα τα παραπάνω επιτυγχάνονται με σταθερό το frame rate. Ο ήχος είναι εξίσου κορυφαίος. Οι ηθοποιοί δίνουν ρέστα στις ερμηνείες των ήδη αστείων χαρακτήρων και διαλόγων, εκτοξεύοντας την κωμωδία σε τρομερά επίπεδα. Μερικά από τα αστεία είναι τόσο καλογραμμένα που μπορούν να δεχτούν αυτό που λέμε “δεύτερη ανάγνωση”, δηλαδή άλλο να καταλάβουν οι ενήλικες και άλλο οι μικρότεροι παίκτες. Η μουσική, αν και όχι ιδιαίτερα αξιομνημόνευτη, ταιριάζει με την φανταστική ατμόσφαιρα που αναδύουν τα γραφικά του παιχνιδιού. Η ηχητική επένδυση συμπληρώνεται από τα ωραία ηχητικά εφέ, με αυτά των όπλων να ξεχωρίζουν.

Το Ratchet and Clank είναι ο ορισμός του σωστού remake. H Insomniac πήρε το κλασικό πρώτο παιχνίδι, το έφτιαξε από την αρχή με εκπληκτική παραγωγή και επιστροφή των καλύτερων στοιχείων της σειράς και το εμπλούτισε με φρέσκες ιδέες ώστε να είναι κάτι παραπάνω από μια απλή επανέκδοση. Αν έχετε PS4 και σας αρέσει το συγκεκριμένο είδος, το Ratchet and Clank αποτελεί απαραίτητη αγορά.

Προσεγμένο gameplay με νέα στοιχεία και όπλαΚορυφαίος οπτικοακουστικός τομέαςΤρομερά αστείαΣε κάποιες περιπτώσεις μετά το πέρας των αποστολών οι κόσμοι είναι άδειοιΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 9.0

ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ:PS4ΑΝΑΠΤΥΞΗ:InsomniacΕΚΔΟΣΗ:SonyΔΙΑΘΕΣΗ:Sony HellasΕΙΔΟΣ:Αction platformerΠΑΙΚΤΕΣ:Single-playerΕΠΙΣΗΜΟ SITE:http://www.insomniacgames.com/games/ratchet-clank-ps4/HM. ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ:20/4/2016PEGI:7

Game20.gr, το Άσυλο των gamers

Keywords
Τυχαία Θέματα