Poochy and Yoshi’s Wooly World Review

Αν υπάρχει ένα πράγμα που η Nintendo κάνει τώρα τελευταία με τα διάφορα παιχνίδια της, είναι να τα παίρνει απο το Wii U και να τα μεταφέρει στις άλλες, πιο δημοφιλείς κονσόλες της. To Yoshi’s Wooly World είναι ένα τέτοιο παράδειγμα, όμως αντί για το Switch, βγαίνει στο 3DS. Κατά μία έννοια το Poochy and Yoshi’s Wooly World

είναι μια ελαφριά “μικροποίηση” του αρχικού Wooly World για να προσαρμοστεί στα κυβικά του 3DS με όσο το δυνατόν λιγότερες παραχωρήσεις στο gameplay, κάτι που λίγο-πολύ γίνεται με επιτυχία. Το παιχνίδι παίζεται ακριβώς όπως στο Wii U, με τον χειρισμό να είναι ίδιος, ειδικά στο New 3DS όπου υπάρχει ZL και ZR και η διάταξη των κουμπιών δεν έχει σε κάτι να ζηλέψει από αυτή του Gamepad.

Tο Poochy and Yoshi’s Wooly World διηγείται την περιπέτεια των πλεκτών Yoshi τη στιγμή που ο Kamek Magikoopa κάνει τα περισσότερα απο αυτά τα πλάσματα κουβάρια απο κλωστή. Δύο απο αυτά την γλιτώνουν τελευταία στιγμή και αποφασίζουν να ταξιδέψουν σε έξι διαφορετικούς κόσμους για να σώσουν τους φίλους του και όλοι μαζί να σταματήσουν το οποιοδήποτε σχέδιο του Kamek. Αυτήν τη φορά έχετε μαζί σας τον γλυκύτατο σκύλο Poochy και τα κουτάβια του, που προσθέτουν κάποια πράγματα στο gameplay.

Υπάρχουν μερικές πολύ ωραίες στιγμές, παρά τη χαλαρότητα του παιχνιδιού.

Το gameplay παραμένει το ίδιο, όντας ένα λίγο πιο αδιάφορο Yoshi’s Island που διαδραματίζεται στα ραφτικά κάποιας γιαγιάς. Πολύ platforming, συλλογή μπιχλιμπιδιών όπως χάντρες, λουλούδια και stamp badges (πλέον pencil badges) για να ποστάρετε διάφορα στο Μiiverse. Ο Poochy και τα κουτάβια του σας κάνουν παρέα στο mellow mode, όπου στην ουσία είναι throwables αντί για αυγά, κάνοντας την ήδη πανεύκολη επιλογή ακόμα πιο χαλαρή. H ουσιαστική εμφάνιση όμως του Poochy είναι σε νέες bonus περιοχές που έχουν προστεθεί στο hub world, τα poochy dash. Οι συγκεκριμένες πίστες θυμίζουν ένα πιο απλό Mario Run. Ο Poochy τρέχει μπροστά και εσείς αποφασίζετε τα άλματα. Αυτά τα εύκολα challenges έχουν ως σκοπό να μαζέψετε χάντρες και κουτάβια, ενώ αν αγγίξετε το Poochy amiibo, τότε ξεκλειδώνεται το time attack mode. Μπορείτε να έχετε τον Poochy στις διάφορες πίστες και ανεξαρτήτως επιλογής δυσκολίας, χρησιμοποιώντας το πλεκτό amiibo κουκλάκι του γλυκού σκυλάκου που υπάρχει στην special έκδοση του παιχνιδιού έτσι ώστε να τον καβαλάει ο Yoshi. Είναι ξεκάθαρο πως το συγκεκριμένο port, με τις ευκολίες και τη χρήση περισσότερων χαριτωμένων χαρακτήρων, στοχεύει σε πιο casual κοινό που θέλει μια χαλαρωτική εμπειρία.

Δυστυχώς υπάρχουν ακόμα και μερικά από τα αρνητικά του τίτλου. Τα bosses παραμένουν εύκολα και επαναλαμβάνονται. Η ροή των πιστών και οι διακυμάνσεις δυσκολίας παραμένουν προβληματικές, ενώ έχει αφαιρεθεί το co-op που ήταν αρκετά διασκεδαστική και καλοδεχούμενη προσθήκη στην έκδοση του Wii U. Εξάλλου, αν θέλετε να κάνετε ένα διάλειμμα από το παίξιμο, στο Yoshi Theater μπορείτε να παρακολουθείτε μικρά, χαριτωμένα stop-motion βιντεάκια με τους ήρωες.

Τρέξε τρέξε σκυλάκο!

Τι γίνεται όμως με τις τεχνικές παραχωρήσεις που έπρεπε να γίνουν για να “χωρέσει” το παιχνίδι στο 3DS; Τα καλά νέα για τους κατόχους New 3DS και New 3DS XL είναι ότι τρέχει σταθερά στα 60fps, ενώ στο απλό 3DS/2DS είναι κλειδωμένο στα 30fps. Όμως το γεγονός ότι πρόκειται για φορητό και μάλιστα με αρκετά “αραιή” οθόνη, αφαιρεί την τόσο ωραία λεπτομέρεια της HD έκδοσης του Wii U. Οι περισσότερες μπάλες απο κλωστή στο παρασκήνιο τώρα μοιάζουν περισσότερο με μπάλες παγωτού, ενώ τα animations όπως αυτά που ο Yoshi μεταμορφώνεται σε διάφορα πράγματα είναι σαφώς φτωχότερα. Αυτή η απλοποίηση έφερε μαζί και κάποια άλλα προβλήματα που έχουν να κάνουν με το πώς φαίνονται κάποιοι χαρακτήρες σε συγκεκριμένα background. Αυτό απ' ότι φαίνεται έχει αντιμετωπιστεί με εντονότερο χρώμα στους χαρακτήρες, κάτι που ίσως σας ξενίσει αν έχετε παίξει την έκδοση του Wii U όπου τα πράγματα στη χρωματική παλέτα είναι πιο αρμονικά. Από την άλλη, ο ήχος παραμένει ίδιος. Δεν έχουν γίνει εκπτώσεις στον αριθμό και την ποιότητα των ηχητικών εφέ, πλην κάποιας συμπίεσης λόγω 3DS. Η μουσική είναι χαλαρή σε γενικές γραμμές, αλλά δεν είναι κάτι ιδιαίτερο που μένει στο μυαλό και ακολουθεί λίγο έως πολύ τα μοτίβα που επιβάλλει το χαριτωμένο στιλ του παιχνιδιού.

Το Poochy and Yoshi’s Wooly World είναι μια καλή σε γενικές γραμμές μεταφορά στο 3DS και παρά τις παραχωρήσεις στον τεχνικό τομέα, εξακολουθεί να αποτελεί ένα διασκεδαστικό και αξιόλογο platformer. Αξίζει να ασχοληθείτε μαζί του, εκτός κι αν έχετε Wii U οπότε προτιμήστε καλύτερα την HD έκδοση.

Παραμένει τρισχαριτωμένοΣταθερά 60fps στο New 3DSΈξτρα περιεχόμενο με τον PoochyΤα προβλήματα του αρχικού επιστρέφουνΤο mellow mode έγινε ακόμα πιο εύκολοΔεν υπάρχει co-opΠαραχωρήσεις στα γραφικά λόγω 3DSΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 7.5

ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ:3DSΑΝΑΠΤΥΞΗ:Good-FeelΕΚΔΟΣΗ:NintendoΔΙΑΘΕΣΗ:CD MediaΕΙΔΟΣ:PlatformerΠΑΙΚΤΕΣ:Single-playerΕΠΙΣΗΜΟ SITE:http://yoshiswoollyworld.nintendo.com/HM. ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ:3/2/2017PEGI:3

Game20.gr, το Άσυλο των gamers

Keywords
Τυχαία Θέματα