Natural Selection 2 Review

Ένα από τα μεγαλύτερα θετικά του PC gaming είναι το modding και οι τεράστιες κοινότητες αφιερωμένες στην δημιουργία περιεχομένου για τα αγαπημένα τους παιχνίδια. Μέσα από αυτές τις προσπάθειες, έχουν ξεπηδήσει μερικοί από τους πιο γνωστούς τίτλους της βιομηχανίας. Counter Strike, Team Fortress, το DotA που δημιούργησε ένα ολόκληρο είδος, καθώς και αρκετά άλλα λιγότερο γνωστά. Ένα από τα πιο δημοφιλή mods

του Half Life ήταν το Natural Selection, με ίσως την καλύτερη μίξη RTS και FPS. Μετά από έξι ολόκληρα χρόνια ανάπτυξης, έχουμε το Natural Selection 2, που εξελίσσει τη συνταγή στο επόμενο στάδιο και αποτελεί κορυφαία παραγωγή και μία εκπληκτική multiplayer εμπειρία.

Το NS2 είναι αποκλειστικά multiplayer τίτλος, οπότε δεν υπάρχει κάποιο σενάριο για να ασχοληθείτε. Είναι ένα team deathmatch παιχνίδι, με τις δύο πλευρές να έχουν τελείως διαφορετικό gameplay και εμφάνιση, αλλά κοινό στόχο: την εξόντωση του αντιπάλου. Οι άνθρωποι Frontiersmen ή απλά Μarines, είναι εκπαιδευμένοι στρατιώτες που καλούνται σε δράση όπου εντοπιστούν Kharaa, η αντίπαλη εξωγήινη φυλή παρασίτων. Και οι δύο παρατάξεις παίζονται από οπτική πρώτου προσώπου, με τους Μarines να προσφέρουν μια κλασική FPS εμπειρία, ενώ οι Kharaa έχουν ένα οπλοστάσιο από σαγόνια, πλοκάμια, μέχρι και δηλητηριώδη καπνό. Η μεγάλη διαφορά βρίσκεται στην κίνηση στο χώρο. Οι Μarines έχουν βάρος, κουράζονται και είναι αδύνατο να φτάσουν σε κάθε σημείο του χάρτη, υπό κανονικές συνθήκες. Οι Kharaa από την άλλη είναι ταχύτατοι, γιατρεύονται μόνοι τους σχετικά γρήγορα και μπορούν να φτάσουν σε κάθε γωνία και εσοχή του χάρτη. Δυστυχώς για τους “αξιαγάπητους” Kharaa, το οπλοστάσιο τους μπάζει και δεν έχουν καμία ελπίδα εαν βρεθούν απέναντι στο shotgun ενός Μarine.

Στην αρχή κάθε γύρου οι δύο ομάδες πρέπει να πάρουν τη σημαντικότερη απόφαση για την εξέλιξη της μάχης: ποιος θα παίξει ως Commander. Ο Commander έχει τον σπουδαιότερο ρόλο, και συνήθως αυτή την ευθύνη παίρνουν οι παλαιότεροι και πιο έμπειροι παίκτες. Στην αρχή κάθε γύρου, οι δύο ομάδες εμφανίζονται στις σχεδον αντίθετες άκρες του χάρτη. Εκεί υπάρχει το Hive για τους Kharaa και το Command Station για τους Μarines. Κάθε παίκτης μπορεί να μπει και να πάρει τον έλεγχο και να αποχωρήσει όποτε το επιθυμεί. Μπορούν να υπάρχουν πολλαπλά Hives και Cοmmand Stations την ίδια στην στιγμή στο χάρτη, αλλά μόνο ένα θα είναι επανδρωμένο. Αυτό αποτελεί και μία από τις καλύτερες και βασικότερες στρατηγικές για την επέκταση της βάσης σας.

Η δουλειά του Commander δεν σηκώνει αστεία.

Οι Commanders των Μarines και των Kharaa, έχουν την ίδια λογίκη στον τρόπο παιχνιδιού, αλλά υπάρχουν σημαντικές διαφορές. Ο Commander των Marines έχει ανάγκη την ομάδα του για την γρήγορη συναρμολόγηση των διαφόρων μηχανημάτων και συσκευών που επιλέγει μέσα από το εύχρηστο UI. Οι συσκεύες αυτές αφορούν το γρήγορο spawning της ομάδας, ραντάρ εντοπισμού, την έρευνα και ανάπτυξη νέων προσθέτων πανοπλίας, όπλων, sentries και φυσικά των jetpac

Keywords
Τυχαία Θέματα