Monster Hunter Generations Review

Αχ, Monster Hunter. Οι άπειρες εργατοώρες που έχουν πέσει στα παιχνίδια της σειράς, είναι πέραν κάθε φαντασίας, από τα πρώτα Monster Hunter του PSP, μέχρι τo πρόσφατο Monster Hunter 4 Ultimate.

Το Monster Hunter Generations είναι κάτι σαν άλμπουμ με τις μεγαλύτερες επιτυχίες της σειράς. Πρόκειται για ένα παιχνίδι που περιέχει όλα τα καλά στοιχεία του gameplay που έχει κάνει τα Monster Hunter τόσο αγαπητά, αν και δεν κάνει τίποτα τόσο καινούριο ώστε να φέρει νέο κοινό. Και αυτό είναι θεμιτό.

Το σενάριο των Monster Hunter δεν ήταν ποτέ το κυρίαρχο σημείο και το ίδιο ισχύει και εδώ. Μόλις τελειώσετε με την δημιουργία του χαρακτήρα σας, φορτώνεστε το αρχικό gear, γράφεστε στην ανάλογη λέσχη/guild (όπως θέλετε το λέτε) και αρχίζετε νωρίς-νωρίς να καταπιάνεστε με τις αποστολές εκμάθησης. Το καλό είναι ότι το παιχνίδι πάει ένα βήμα παραπέρα από τα άλλα στο να σας βάλει στο κέντρο της δράσης, μαθαίνοντας σας όλα τα βασικά συστήματα με αρκετά διεξοδικά tutorials, σε μορφή αποστολών.

Το πρώτο πράγμα που σας κάνει εντύπωση είναι το πόσο οικεία φαίνονται όλα. Τα περισσότερα στοιχεία του παιχνιδιού, εκτός από κάποια τέρατα, είναι ίδια με αυτά των Monster Hunter 3 και 4. Το μικρό χωριό που αποτελεί τη βάση σας είναι στην ουσία το ίδιο πράγμα με εκείνα των άλλων παιχνιδιών και εκεί έχετε το κατάστημα με τα προϊόντα, την πρόσβαση στις online αποστολές, τον οπλοποιό που σας δίνει όπλα και πανοπλίες αν του πάτε τα κατάλληλα υλικά που μαζεύετε από αποστολές και ούτω καθεξής. Ακόμα και τα συστήματα στόχευσης και κάμερας είναι τα ίδια αργά και προβληματικά με παλαιότερους τίτλους, μόνο που αυτή τη φορά έχετε ένα δεύτερο αναλογικό στο New 3DS για να κάνετε τη δουλειά σας πολύ ευκολότερα. Αλλά και πάλι, εξακολουθούν να θέλουν χρόνο για να τα μάθετε - αν είστε αρχάριοι.

Μπορεί το μοβάκι να του πάει, αλλά σε λίγο θα είναι νεκρό.

Το νέο στοιχείο του Monster Hunter Generations είναι το σύστημα με τα hunter arts και hunter styles. Τα hunter arts μοιάζουν λίγο πολύ με αυτά που συναντάμε στα Xenoblade και αποτελούν ειδικές κινήσεις που είτε σας επιτρέπουν να κάνετε μεγάλη ζημιά, είτε σας βγάζουν από δύσκολες καταστάσεις, όταν τα τέρατα σας στριμώχνουν για τα καλά. Αυτό γίνεται με το πάτημα ενός κουμπιού στην οθόνη αφής. Τα hunter styles σας επιτρέπουν να αλλάζετε τον τρόπο με τον οποίο πολεμάτε και τις ανταμοιβές που παίρνετε. Για παράδειγμα, αν έχετε επιλέξει πιο επιθετικό στιλ, έχετε έξτρα καλούδια όταν κάνετε μεγαλύτερη ζημιά. Αν επιλέξετε κάτι πιο περίτεχνο, τότε η τεχνική και τα ακροβατικά σας επιφέρουν μεγαλύτερες απολαβές. Ένας άλλος νέος μηχανισμός είναι η στρατολογία των γατοειδών, αλλά και η δυνατότητα ελέγχου τους. Αυτό μπορεί να αλλάξει αρκετά τον τρόπο με τον οποίο κυνηγάτε, αφού μπορείτε να έχετε μαζί σας αρκετά ψιψίνια με διαφορετικά professions. Ταυτόχρονα ξενοιάζετε από θέματα όπως weapon sharpness και stamina, πράγμα που σας βάζει λίγο πιο εύκολα σε βαρύτερο hunting.

Αυτά βάζουν μια έξτρα στρώση στην ήδη εκτεταμένη παραμετροποίηση που μπορείτε να κάνετε στον χαρακτήρα σας, τα όπλα του, τον εξοπλισμό αλλά και την εκμάθησή νέων τεχνικών για μάχη ανάλογα με το όπλο, την ειδικότητα του παίκτη σας και άλλα πράγματα, γνωστά σε όσους έχουν παίξει τα δύο τελευταία Monster Hunter. Τα πράγματα που αρέσουν βέβαια σε όλους είναι ακόμα εδώ. Οι μάχες είναι απολαυστικές όπως πάντα, με τα διάφορα τέρατα να έχουν το καθένα τις μοναδικές τους επιθέσεις και αδυναμίες, και απαίτείται προσοχή ώστε να μπορείτε να βγείτε νικητές από τις διάφορες αποστολές. Το online είναι πραγματικά το ίδιο πράγμα με το προηγούμενο Monster Hunter του 3DS, αλλά αυτό δεν είναι απαραίτητα κακό, αφού αποτελεί ένα αρκετά εύκολο στην πρόσβαση σύστημα που βασίζεται στις αποστολές. Μπορείτε να παίζετε όλες τις αποστολές σε single-player ή multiplayer και να ορίζετε εσείς τα κριτήρια που θέλετε ή να ανοίγετε το δικό σας lobby. Φυσικά, υπάρχει επιλογή να κάνετε αποστολές μόνο με φίλους ή με οποιουσδήποτε άλλους παίκτες ή να βρίσκετε άλλα γκρουπ που ψάχνουν κυνηγούς για να ολοκληρώσουν αποστολές. Η όλη εμπειρεία του online είναι υποδειγματική... όπως κάθε φορά.

Κάνε μια βόλτα στο βουνό, είπαν. Θα είναι διασκεδαστικό, είπαν.

Ο τομέας όπου το Monster Hunter Generations δείχνει ότι είναι “μια από τα ίδια”, είναι τα γραφικά και ο ήχος. Δεν έχει να κάνει με το πόσο όμορφο ή άσχημο είναι το παιχνίδι. Για την ακρίβεια, είναι αρκετά όμορφο, με περιβάλλοντα που έχουν μεγάλη ποικιλία και δημιουργούν τρομερή ατμόσφαιρα. Όμως πολλά πράγματα αναπαράγονται σχεδόν αυτούσια, όπως τέρατα, δέντρα, ολόκληρα σκηνικά, μοντέλα χαρακτήρων κτλ. Δεν πρόκειται για κάτι που “χαλάει” το παιχνίδι, αφού από το Monster Hunter 3 Ultimate το art design είναι ακριβώς το ίδιο, αλλά αν είστε βετεράνοι της σειράς μάλλον θα τo παρατηρήσετε. Ο ήχος έχει και αυτός τον οικείο τόνο που έχουν και τα προηγούμενα Moster Hunter, μόνο που εδώ, όντας λιγότερο προσεκτικός, δεν μπορώ να πω αν χρησιμοποιούνται οι ίδιες συνθέσεις, πράγμα που είναι πολύ πιθανό. Το μόνο θέμα με τον ήχο είναι τα συνεχή νιαρνιαρίσματα των γατοειδών που σπάνε τα νεύρα.

Το Monster Hunter Generations είναι περισσότερο μια υπενθύμιση των γνωστών καλών στοιχείων της σειράς Monster Hunter Generations, παρά κάτι πραγματικά καινούριο. Μπορεί το deja-vu να είναι υπερβολικά έντονο, αλλά το Monster Hunter Generations αξίζει την προσοχή σας και με το παραπάνω.

Επιστροφή παλιών καλών μηχανισμών με νέα στοιχείαΥποδειγματικό onlineΕνδείκνυται για άπειρες ώρες κυνηγιούΠροβληματική κάμερα, όπως πάνταΠού το έχουμε ξαναδεί... ρημάδι deja-vu!Τα γατοειδή νιαουρίζουν υπερβολικά, μάλλον χρειάζονται κτηνίατροΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 8.0

ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ:3DSΑΝΑΠΤΥΞΗ:CapcomΕΚΔΟΣΗ:CapcomΔΙΑΘΕΣΗ:CD MediaΕΙΔΟΣ:Action RPGΠΑΙΚΤΕΣ:Single-player, multiplayerΕΠΙΣΗΜΟ SITE:http://www.monsterhunter.com/HM. ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ:15/7/2016PEGI:12

Game20.gr, το Άσυλο των gamers

Keywords
Τυχαία Θέματα