Mario and Sonic 2014 Olympic Winter Games Review

Τα παιχνίδια Mario and Sonic εκμεταλλεύτηκαν το casual κοινό του Wii και σημείωσαν μεγάλη επιτυχία χωρίς να είναι κάτι το ιδιαίτερο. Ενόψει των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων του 2014, οι ήρωες της Nintendo και της Sega

επιστρέφουν με το Mario and Sonic at the Sochi 2014 Olympic Winter Games, αυτή τη φορά στο Wii U.

Το παιχνίδι περιέχει 16 ολυμπιακά αθλήματα όπως σκι, καλλιτεχνικό πατινάζ, snowboard, έλκηθδροδρομίες, κλπ. Υπάρχουν και οκτώ πολύ πιο διασκεδαστικά και ευρηματικά dream events, που περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων χιονοπόλεμο, καβάλημα ελκήθρων bullet bill σε κάτι που θυμίζει Mario Kart Double Dash και θεόμουρλες πίστες για σκι και έλκηθρο τοποθετημένες στον κόσμο του Mario και του Sonic. Μπορείτε να τα παίξετε μεμονωμένα μόνοι σας είτε με φίλους αν έχετε πολλαπλά Wii Remote Plus. Μπορείτε επίσης να δημιουργήσετε μια playlist με διαφορετικά αθλήματα και να διαγωνιστείτε σε αυτά, χωρίς να χρειάζεται να γυρίζετε στο μενού, φτιάχνοντας στην ουσία τους δικούς σας μικρούς χειμερινούς αγώνες. Για τους μοναχικούς υπάρχει το Legends Showdown, στο οποίο συναγωνίζεστε με τους άλλους χαρακτήρες σε όλα τα events έτσι ώστε να πάρετε το υπέρτατο τρόπαιο ως σούπερ χειμερινός ολυμπιονίκης .

Το μεγαλύτερο πρόβλημά μου με το παιχνίδι είναι ο χειρισμός. Το Wii U αν θυμάμαι καλά διαφημιζόταν ως “η επιστροφή της Nintendo στον hardcore gamer”. Δεν εξηγείται λοιπόν η εμμονή με τα motion controls. Τα περισσότερα events παίζονται αποκλειστικά με motion controls, είτε του Gamepad, είτε του Wii Remote. Δεν είναι μόνο ότι αναγκαστικά χρησιμοποιείτε motion controls, είναι και ότι πρέπει να παλεύετε με την κακή υλοποίησή τους, αφού δεν έχουν ενσωματωθεί σωστά στα παιχνίδια και τις περισσότερες φορές απλά εύχεστε να είχατε έστω την επιλογή του κλασικού χειρισμού. Τα μόνα παιχνίδια που χρησιμοποιούν τα sticks και τις άλλες επιλογές του Gamepad είναι το hockey, που θυμίζει λίγο Mario Strikers κατάσταση, και το curling, που έχει αρκετά καλό χειρισμό και εκμεταλλεύεται και την οθόνη αφής για τον σχεδιασμό της στρατηγικής.

Και κάπου εδώ η Peach αρπάζεται από τον DK και ξεκινά μια σωστή περιπέτεια με τον Mario και τον Sonic. Μετά ξυπνήσαμε.

Για πρώτη φορά υπάρχει και online. Βέβαια μόνο τρία αθλήματα είναι διαθέσιμα για online αναμετρήσεις (ski cross, snowboard Cross και speed skating 1000m) και μόνο ένα από τα dream events (σκι, snowboard, πατινάζ σε έναν αγώνα λίγο απ' όλα), γεγονός απογοητευτικό γιατί το online λειτουργεί άψογα. Το lag είναι ελάχιστο ακόμα και στη δική μου σύνδεση που είναι αρκετά προβληματική. Στο Worldwide VS κάθε παίκτης δίνει πόντους στη χώρα του στο leaderboard. Επιπλέον, σε όλα τα events, online ή offline, μπορείτε να ανεβάσετε το ghost data σας στο δίκτυο ώστε άλλοι παίκτες να μπορούν να παίξουν έμμεσα εναντίον σας. Η ενσωμάτωση του Miiverse έρχεται και αυτή την φορά χωρίς να εντυπωσιάσει. Όταν βγαίνετε πρώτος, δίνετε μια μικρή συνέντευξη (στο οmachao - ακόμα δεν το έχουν καταστρέψει αυτό το... μαραφέτι;) η οποία είναι το post σας στο Miiverse. Επίσης μπορείτε να τραβήξετε μια φωτογραφία τον εαυτό σας με την κάμερα του Gamepad και να την μοιραστείτε με τους φίλους σας, μέσω του ειδικού καναλιού που βρίσκεται εντός του παιχνιδιού.

Για να κλείσουμε με τα modes, άφησα τελευταίο το πιο περίεργο απ' όλα. Το Action and Answer είναι ένα παιχνίδι παρατηρητικότητας και μέσα στη δράση των ολυμπιακών αθλημάτων. Για παράδειγμα, μπορείτε να παίξετε snowboard cross και να μετράτε spinys που πετάει προς το μέρος σας ένα Lakitu ώστε να δώσετε την σωστή απάντηση στον τερματισμό. Ή να βρείτε ένα Boo μέσα σε μια πίστα παγοδρομίας βασιζόμενοι στο βίντεο που σας τραβάει και το βλέπετε στο Gamepad. To Action and Answer, μαζί με τα dream events, δίνει την ποικιλία που πρέπει να έχει ένας τίτλος βασισμένος σε δύο μεγάλα ονόματα που φημίζονται για την... τρέλα τους. Υπάρχουν άπειρα unlokables, όπως αξεσουάρ και στολές για το Mii σας. Μπορείτε επίσης να ξεκλειδώσετε μουσικά κομμάτια με μια γερή δόση νοσταλγίας. Φανταστείτε να παίζετε rollercoaster sleigh με το “Super Sonic Racing” να ακούγεται στο παρασκήνιο.

Το Street Hockey έχει τρομερό γέλιο. Βέβαια στο Delfino Plaza δεν είναι και τόσο "winter".

Τα γραφικά του παιχνιδιού δεν είναι άσχημα, αλλά ούτε εντυπωσιάζουν. Υπάρχει πολύ χρώμα και οι υφές του χιονιού και του πάγου είναι κάτι παραπάνω από καταπληκτικές, αλλά τόσο οι χαρακτήρες, όσο και τα περιβάλλοντα δεν έχουν κάτι τρομερό να δείξουν. Και πάλι τα dream events είναι αυτά που κάνουν τη διαφορά. Παίζετε σε διάφορες πίστες του κόσμου του Sonic και του Mario, ενώ οι αρένες είναι γεμάτες με πολύχρωμους χαρακτήρες, περισσότερο απ' ότι στα κανονικά events. Αν έχετε παίξει το Sonic Generations, ίσως αναγνωρίσετε τα textures και τα διάφορα σκηνικά που ανακυκλώνονται εδώ, κάτι που όμως δεν είναι καθόλου κακό δεδομένης της υψηλής ποιότητας του Generations. Ο ήχος τα πάει μάλλον καλά. Τα επικά κομμάτια που έχουν ορχήστρα και λίγο ηλεκτρονικό beat, αλλά και η πληθώρα των κλασικών κομματιών Mario και Sonic που ξεκλειδώνετε, δίνουν ένα διαφορετικό ηχητικό στίγμα στο παιχνίδι. Από την άλλη υπάρχουν και μερικά ενοχλητικά πράγματα. Ο αφηγητής στο μενού έχει την διάθεση να φωνάζει όλο χαρά όλες σας τις επιλογές και στην περίπτωση μερικών παιχνιδιών τα ανακυκλωμένα επιφωνήματα των χαρακτήρων καταντάνε γελοία μετά από λίγο.

Εν τέλει το Mario and Sonic at the Sochi 2014 Olympic Winter Games είναι ένας μέτριος τίτλος, όπως και οι προκάτοχοί του. Η προσπάθεια που έγινε στα dream events πάει χαμένη εξαιτίας του υπόλοιπου παιχνιδιού, όπως και η φιλοτιμία αυτών που έφτιαξαν το περιορισμένο αλλά καλό online. Ελπίζουμε αυτά τα λίγα βήματα που έγιναν να έχουν θετικό αντίκτυπο σε δύο χρόνια, στο επόμενο παιχνίδι Mario and Sonic.

Πληθώρα αθλημάτωνDream events που κάνουν τα βαρετά αθλήματα λίγο πιο διασκεδαστικάΑξιόλογο onlineΠολλά unlockablesΤα motion controls σας κάνουν να εύχεστε να μπορούσατε να παίξετε με κανονικό χειρισμόΒαρετά αθλήματαΚάποια dream events δεν έχουν το βάθος που θα θέλαμεΜόνο τέσσερα events στο onlineΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 6.0

ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ:Wii UΑΝΑΠΤΥΞΗ:SegaΕΚΔΟΣΗ:NintendoΔΙΑΘΕΣΗ:NortecΕΙΔΟΣ:Party, sportsΠΑΙΚΤΕΣ:Single-player, multiplayerΕΠΙΣΗΜΟ SITE:http://www.olympicvideogames.com/en_GB/HM. ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ:8/11/2013PEGI:3

Game20.gr, το Άσυλο των gamers

Keywords
Τυχαία Θέματα