Mario Kart 8 Deluxe Review

17:32 8/6/2017 - Πηγή: Game 2.0

Αν υπάρχει ένα πράγμα που είναι σαφές με την Nintendo τον τελευταίο καιρό, είναι ότι προσπαθεί να “σώσει” τα πιο αξιόλογα παιχνίδια της από το ναυάγιο του WiiU. Οι επανεκδόσεις συνεχίζονται με την μεταφορά του Mario Kart 8 στο Switch.

Το Mario Kart 8 Deluxe κρατάει όλα τα στοιχεία που έκαναν το Mario Kart

8 το καλύτερο παιχνίδι της σειράς μέχρι τώρα, διαθέτει μερικές αναβαθμίσεις δεξιά και αριστερά με αποτέλεσμα το gameplay να είναι ακόμα πιο απρόσκοπτο, περιλαμβάνει όλο το DLC του αρχικού τίτλου και προσθέτει ένα σωστό battle mode.

Πρώτα απ’ όλα, κάνει την επιστροφή του το double item box. Πλέον μπορείτε να έχετε στην κατοχή σας δύο αντικείμενα όπως στο Double Dash, αλλά τα χρησιμοποιείτε με τη σειρά που τα πήρατε, προσφέροντας περισσότερη στρατηγική στη χρήση τους. Η προσθήκη του ultra mini boost, που το πετυχαίνετε όταν κάνετε αρκετά μεγάλα drifts και οι φλόγες στις ρόδες σας γίνονται μωβ, αλλάζει τον τρόπο με τον οποίο κάνετε drifts. Υπάρχουν επίσης αλλαγές στα στατιστικά των οχημάτων, ενώ οτιδήποτε είναι DLC στο Wii U βρίσκεται και εδώ.

Επιτέλους. Έπρεπε να κυκλοφορήσει νέα κονσόλα για να δούμε σοβαρό battle mode;

Υπάρχουν περισσότερες επιλογές προσβασιμότητας για όσους δεν είναι ιδιαίτερα καλοί στο είδος με την μορφή του auto acceleration που σας επιτρέπει να έχετε μόνιμα το γκάζι πατημένο, αφήνοντάς σας μόνο το φρένο για τις δύσκολες στιγμές. Tο δε smart steering σώζει τους αρχάριους από το να πέφτουν μόνιμα στο κενό, προσφέροντας μια ευκαιρία να χαρούν τον τίτλο μαζί με πιο έμπειρους παίκτες. Ξέρω τι σκέφτεστε: το auto acceleration και το smart steering μπορούν να χρησιμοποιηθούν στο online και γενικά στο multiplayer για εύκολες νίκες, κάτι όμως που δεν ισχύει, κυρίως αν παίζετε από 150cc και πάνω. Μπορεί το γκάζι να είναι αυτόματο και να μην είναι εύκολο να βρεθεί κάποιος εκτός πίστας, όμως τα μυστικά για τη νίκη στο Mario Kart είναι το σωστό drifting, τα προσεκτικά boosts και η σωστή χρήση των αντικειμένων που προφανώς κανένας αυτόματος μηχανισμός δεν μπορεί να προσφέρει. Οπότε οι βετεράνοι μπορείτε να ηρεμήσετε και να χαρείτε που περισσότεροι παίκτες έχουν την επιλογή να χαρούν το παιχνίδι. Επίσης, όσοι χρησιμοποιούν smart steering δεν έχουν πρόσβαση στο ultra mini boost.

Η δεύτερη μεγάλη προσθήκη είναι το battle mode. Aν θυμάστε, και η αρχική έκδοση του Wii U είχε battle mode, αλλά αντί για τις κλασικές πίστες που θυμίζουν αρένες, είχε πίστες από τα διάφορα cups. Το θέμα είναι ότι οι πίστες που έχουν σχεδιαστεί για αγώνες δεν είναι κατάλληλες για battle mode, το οποίο ως εκ τούτου ήταν πρακτικά ανύπαρκτο. Στο Mario Kart 8 Deluxe πλέον υπάρχουν οκτώ αρένες: πέντε ολοκαίνουριες και τρεις που επιστρέφουν από παλαιότερα Mario Kart. Στις καινούριες μάλιστα συγκαταλέγεται και μια πίστα εμπνευσμένη από το Splatoon. Το battle mode έχει τις δικές του επιλογές. Tο balloon battle είναι το κλασικότερο όλων και σε αυτό πρέπει να σπάσετε ή να κλέψετε τα μπαλόνια των αντιπάλων, αλλά αντί για την λογική “ο τελευταίος νικάει” μαζεύετε πόντους προς τη νίκη όπως στο Mario Kart 7. To bob-omb blast είναι το ίδιο με το baloon battle αλλά τα μοναδικά αντικείμενα είναι bob-ombs και πρέπει να ανατινάζετε στην κυριολεξία τους αντιπάλους σας για να παίρνετε πόντους. Το bob-omb blast προέρχεται από το Double Dash, όπως και το shine thief που θέλει έναν παίκτη να φέρει ένα shine sprite από το Super Mario Sunshine και τους υπόλοιπους να προσπαθούν να το πάρουν. Τέλος, στο coin runners, που επιστρέφει από τα Mario Kart Wii και Mario Kart 7, οι παίκτες πρέπει να μαζεύουν όσα περισσότερα νομίσματα μπορούν από τις πίστες, με τον πλουσιότερο να νικάει στο τέλος.

Το Mario Kart αρχίζει να μαζεύει τις σειρές της Nintendο, όπως το Smash Bros.

Όμως υπάρχει ένα νέο mode, αποκλειστικό στο Mario Kart 8 Deluxe και ίσως το πιο διασκεδαστικό απ’ όλα, το renedgade roundup. Σε αυτό οι παίκτες χωρίζονται σε ομάδες σε ένα περίεργο παιχνίδι κλεφτών και αστυνόμων. Οι “αστυνόμοι” (με την ονομασία the authorities) έχουν μόνιμα ένα piranha plant ενεργοποιημένο έτσι ώστε να πιάσουν τους “κλέφτες” (the renegades). Μόλις ένας κλέφτης πιαστεί, τοποθετείται σε ένα κλουβί μέσα στην πίστα από το οποίο οι άλλοι κλέφτες μπορούν να προσπαθήσουν να τον ελευθερώσουν. Αν όλοι οι renegades πιαστούν, τότε κερδίζουν οι authorities. Αν όμως στο τέλος του γύρου υπάρχει έστω και ένας ελεύθερος renegade, τότε νικάει η ομάδα του. Πρόκειται για ένα από τα πιο τρελά modes και ίσως το πιο διασκεδαστικό τόσο offline όσο και online, αφού επικρατεί χάος με τα ατελείωτα κυνηγητά. Ειδικά όταν έρχονται στο παιχνίδι τα αντικείμενα που μπορούν να εκθέσουν κάποιον renegade ή να αφαιρέσουν για λίγο την δυνατότητα των authorities να μπορούν να πιάσουν κάποιον, ακόμα και αν πέσουν πάνω τους. Φυσικά, υπάρχει επιλογή random battle έτσι ώστε να παίζετε ένα διαφορετικό mode επιλεγμένο στην τύχη.

Τέλος, το παιχνίδι περιλαμβάνει νέους χαρακτήρες που δεν υπάρχουν στην έκδοση του Wii U, ούτε σε DLC. Πρόκειται για τους King Boo, Dry Bones, Bowser JR, Inkling Girl/Boy και Gold Mariο. Επίσης υπάρχουν δύο νέα powerups: το feather που σας επιτρέπει να κάνετε μεγάλα άλματα ώστε να αποφεύγετε καβούκια και άλλα αντικείμενα (κάτι που είναι χρήσιμο στο battle mode) και το boo που σας σώζει για λίγο από αντικείμενα όπως μπανανόφλουδες και κλέβει και ένα αντικείμενο από κάποιον κοντινό οδηγό.

Ο Luigi δείχνει πιο απειλητικός και τσαντισμένος από ποτέ.

Το online είναι πιο στιβαρό, με ελάχιστο lag και χρόνους αναμονής στο matchmaking, ενώ το local multiplayer είναι τόσο απλό όσο το να δώσετε ένα joycon σε κάποιον και να ξεκινήσετε να παίζετε αμέσως. Μπορείτε επίσης να παίζετε δύο-εναντίον-δύο σε δύο Switch, αυξάνοντας τις πιθανές ευκαιρίες για multiplayer, πράγμα που είναι η πεμπτουσία του Mario Kart από την αρχή της ύπαρξής του. Ως γνωστόν το Miiverse και η δυνατότητα να ανεβάζετε highlights στο Youtube έχουν αφαιρεθεί. Από εκεί και πέρα υπάρχουν και διάφορες τεχνικές βελτιώσεις. Οι χρόνοι loading είναι σαφώς μικρότεροι, ενώ το παιχνίδι τρέχει σε 1080p/60fps στο dock και 720p/60fps σε portable mode. Αν και το Mario Kart 8 ήδη ήταν πανέμορφο, με την μεγαλύτερη δύναμη του Switch τα γραφικά είναι ακόμα καλύτερα, υπάρχει λιγότερο aliasing όταν παίζετε στην τηλεόραση και δεν υπάρχουν καθόλου πτώσεις του frame rate. Το μόνο που ίσως σας δυσκολέψει είναι ότι αν παίζετε δύο παίκτες στην οθόνη του Switch, πιθανότατα θα κουραστείτε γιατί δεν υπάρχει αρκετός χώρος. Αλλά δεν γίνεται να τα έχετε όλα.

Το Mario Kart 8 Deluxe αποτελεί το πλουσιότερο σε περιεχόμενο και βάθος kart racer μέχρι τώρα, με πολλούς χαρακτήρες και πίστες, ποικίλους τρόπους για multiplayer ακόμα και για αρχάριους παίκτες και διάφορες βελτιώσεις. Αξίζει όμως να πληρώσετε 50-60 ευρώ αν έχετε ήδη το Mario Kart 8 στο Wii U και ειδικά αν έχετε και το DLC του; Ότι παραπάνω προσφέρει το Mario Kart 8 Deluxe θα μπορούσε κάλλιστα να προστεθεί και στην αρχική έκδοση με update. Ειδικά εφόσον τα παράπονα για το battle mode υπήρχαν εξαρχής και η Nintendo κράτησε τις βελτιώσεις μόνο και μόνο για να ξαναπουλήσει το ίδιο παιχνίδι σε νέα κονσόλα. Οπότε το όλο θέμα εξαρτάται από εσάς. Αν όμως δεν έχετε παίξει το Mario Kart 8, το Mario Kart 8 Deluxe είναι (ένας ακόμα) λόγος αγοράς Switch.

Τεχνικές βελτιώσειςΝέοι χαρακτήρεςΌλο το DLC τoυ Mario Kart 8Επιτέλους σωστό battle modeBoήθειες για αρχάριους παίκτεςΠερισσότερες επιλογές για multiplayer χάρη στη φύση του SwitchΓια τους κατόχους του Mario Kart 8 ίσως να μην δικαιολογεί την τιμή τουΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 9.5

ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ:SwitchΑΝΑΠΤΥΞΗ:NintendoΕΚΔΟΣΗ:NintendoΔΙΑΘΕΣΗ:CD MediaΕΙΔΟΣ:Kart racerΠΑΙΚΤΕΣ:Single-player, multiplayerΕΠΙΣΗΜΟ SITE:http://mariokart8.nintendo.com/HM. ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ:28/4/2017PEGI:3

Game20.gr, το Άσυλο των gamers

Keywords
Τυχαία Θέματα