Mario Kart 7 Review

Τι κάνουν οι κάτοικοι του Mushroom Kingdom όταν δεν κυνηγιούνται για το χατίρι μιας πριγκίπισσας; Aγώνες ταχύτητας με kart φυσικά, και θα ήταν σκανδαλώδες αν δεν τους βλέπαμε και στην νεότερη κονσόλα της Nintendo, το 3DS.

Το Mario Kart 7 είναι ένας τίτλος “blue chip” για την Nintendo. Η ασφαλής συνταγή, με την εξίσου “ασφαλή” και μεγάλη βάση παικτών του τίτλου, είναι μερικοί από τους λόγους που κάνουν τη Nintendo

να κρατάει τις αλλαγές στο ελάχιστο και να “φυτεύει” απο ένα Mario Kart σε κάθε της κονσόλα. Το “τυχερό 7” λοιπόν, δεν τριγυρνάει και πολύ μακριά απο την δοκιμασμένη συνταγή των προηγούμενων τίτλων. Υπάρχουν ακόμα οι επιλογές για Grand Prix, Time Trial, ενώ τα Baloon και Coin Battles επιστρέφουν, με τα κλασικά χαοτικά και διασκεδαστικά αποτελέσματα.

Οι μεγάλες διαφορές του Mario Kart 7 εντοπίζονται στο γεγονός ότι τα karts είναι πλέον παραμετροποιήσιμα, και με δυνατότητα να κινούνται μέσα στο νερό και να αιωρούνται στον αέρα μέσω ειδικών gliders. Η παραμετροποίηση είναι αρκετά περιορισμένη. Μπορείτε ουσιαστικά να κάνετε συνδυασμούς με διαφορετικές ρόδες, σασί και gliders για να έχετε διαφορετική οδηγική συμπεριφορά κατα την διάρκεια του αγώνα. Προχωρώντας το παιχνίδι, αποκτάτε ολοένα και περισσότερα αξεσουάρ, αυξάνοντας τους πιθανούς συνδυασμούς. Η οδηγική συμπεριφορά βέβαια δεν αλλάζει και πάρα πολύ, οπότε όλο αυτό το customization είναι ελαφρώς άχρηστο. Ain’t no Gran Turismo, Charles.

Τι κι αν είμαι ένας τεράστιος γορίλας; Φάτε τη σκόνη μου!

Τα gliders είναι μια πολύ ενδιαφέρουσα προσθήκη. Όπως έχει ήδη παρατηρηθεί από τα πρώτα trailers κιόλας, τα gliders ανοίγουν κατά την διάρκεια μεγάλων αλμάτων απο ράμπες και επιτρέπουν στα karts να πετάνε πιο μακριά. Αυτό όμως θέλει και κάποια στρατηγική, αφού υπάρχουν ένα σωρό παγίδες και καλούδια κατά την διάρκεια των αλμάτων. Ας πούμε οτι μερικές φορές, είναι καλύτερο να κρατήσετε το καρτ στον αέρα για όσο περισσότερο χρόνο γίνεται, ενώ άλλες φορές απαιτείται μια γρήγορη και αποτελεσματική προσγείωση. Η προπέλα έχει παρόμοια λειτουργία στο νερό, αλλά ουδεμία σχέση με τα τρελά άλματα με gliders. Απλά το kart είναι λίγο πιο “ελαφρύ”, ενώ η δράση επιβραδύνεται μερικώς. Οι προσθήκες στα power-ups είνα λίγες. Ουσιαστικά προστέθηκε το Tanooki Tail, που εμφανίζει την γνωστή ουρά και σας επιτρέπει να επιτίθεστε στους άλλους οδηγούς, και το Lucky Seven που σας δίνει επτά power-ups με το καλημέρα για να τα ξαμολήσετε σε όσους άτυχους είχαν το θράσος να σας προσπεράσουν.

Το gameplay είναι ουσιαστικά όπως το αφήσαμε στο Mario Kart Wii. Κάνοντας drifting για μεγάλο χρονικό διάστημα, λαμβάνουμε μια μικρή επιτάχυνση ως ανταμοιβή. Η εν λόγω δυνατότητα λειτουγεί όπως στο Wii. Δεν χρειάζεται να “παίζουμε” με το Circle Pad, αρκεί να κάνουμε drifting για όση ώρα χρειαστεί. Επίσης μπορούμε να κάνουμε drafting, ακολουθώντας κατα πόδας τους αντιπάλους, εκμεταλλευόμενοι το κενό αέρος που αφήνουν πίσω τους για να αυξήσουμε ταχύτητα.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο >>

Keywords
Τυχαία Θέματα