LittleBigPlanet PS Vita Preview

Τις προάλλες, μιλούσαμε για το Sound Shapes και πώς αυτό παίζει με τη φιλοσοφία «Play Create Share» του LittleBigPlanet. Τώρα, ήρθε η ώρα για την πρώτη ματιά στον… original απόγονο του LittleBigPlanet στο PS Vita, που θα κυκλοφορήσει τον Σεπτέμβριο. Ένα παιχνίδι που υπόσχεται τη μοναδική εμπειρία του κορυφαίου LBP2, σε μία πιο “pocket” μορφή (το γιατί η Sony έχει φαγωθεί με αυτή τη λογική είναι άλλο θέμα).

Το

LBP Vita, για να σας πω την πλήρη αλήθεια, δεν είναι (και δε μπορεί να είναι εδώ που τα λέμε) και πολύ διαφορετικό από τη γνωστή συνταγή των προηγούμενων παιχνιδιών. Μάλιστα, εξαιρουμένων των γραφικών περιορισμών του PS Vita, τα επίπεδα που μπόρεσα να παίξω θα μπορούσαν χωρίς πρόβλημα να είναι επίπεδα φτιαγμένα από χρήστες για το πρώτο LBP. Χωρίς αυτό να αποτελεί κάνα σπουδαίο πρόβλημα, αυτομάτως εσείς που δεν περάσατε καλά με τα προηγούμενα παιχνίδια (αλήθεια, υπάρχετε;) δεν έχει νόημα να ασχοληθείτε με ετούτη την έκδοση. Απλά θα ξαναπαίξετε κάτι που δε σας εντυπωσίασε εξαρχής. Προφανώς, αυτό που αλλάζει τώρα, είναι ο τρόπος με τον οποίον παίζετε. Δεν έχω παίξει το LBP του PSP, αλλά η αίσθηση του να ασχολούμαι με ένα από τα αγαπημένα μου games στο… πόδι είναι σίγουρα εκπληκτική. Σ’ αυτή τη μεγάλη κουβέντα με οδήγησε καταρχήν η ποιότητα των πρώτων επιπέδων που μου δόθηκε η ευκαιρία να δοκιμάσω στην preview έκδοση του LBP Vita.

Τα επίπεδα αυτά προσφέρουν τα πάντα. Όλες οι γνωστές κινήσεις του Sackboy και όλα τα είδη επιπέδων (αγώνες, mini-games κλπ) είναι εδώ. Το Sackboy μπορεί να είναι χαρούμενο, λυπημένο, θυμωμένο, μπορεί να γραπώνεται, μπορεί να πηδά σε τραμπολίνο, μπορεί να κάνει ότι έκανε μέχρι τώρα. Και κάτι παραπάνω. Οι δυνατότητες του Vita έδωσαν την ευκαιρία στους developers να προσθέσουν στα επίπεδα ολοκαίνουριες ιδιορρυθμίες. Με την οθόνη αφής μετακινείτε ή γενικά «πειράζετε» αντικείμενα της πίστας, με το touchpad σπρώχνετε κάποια άλλα αντικείμενα, με τις κάμερες βγάζετε φωτογραφίες και τις κολλάτε με stickers στην πίστα. Φανταστείτε να βρίσκεστε σε κάποιο παραθαλάσσιο μέρος, και να φτιάξετε ένα επίπεδο με τον editor (που δεν είχα τη δυνατότητα να δοκιμάσω) εμπνευσμένο από τη θάλασσα και το ηλιοβασίλεμα, με stickers που είναι πραγματικές φωτογραφίες. Φοβερές δυνατότητες.

Το μπλε κουτάκι το μετακινείτε μέσω της οθόνης αφής!

Οι ίδιες οι πίστες που μπόρεσα να παίξω έχουν αρκετό ενδιαφέρον. Δεν ξέρω τι ισχύει στο υπόλοιπο παιχνίδι, ο πρώτος κόσμος πάντως έχει σα θέμα κάτι το… τσιρκοειδές. Οι αναφορές στο θέαμα των τσίρκων είναι μεν εμφανείς, παραμένουν όμως διακριτικές, με την αποθέωση να έρχεται στο επίπεδο-αγώνα, όπου το Sackboy πρέπει να τρέχει ανάμεσα σε στεφάνια, πάνω από καρφιά, να κρέμεται σε γιγάντιους τροχούς κλπ. Ένα πολύ πλακατζίδικο θέαμα τέλοσπάντων, που σε συνδυασμό με μερικά πολύ όμορφα μουσικά κομμάτια, εμπνευσμένα σαφώς από ήχους τύπου Goran Bregovic, αφήνουν μια πολύ ευχάριστη γεύση. Είναι εμφανές, καθόλη τη διάρκεια του πρώτου κόσμου (που, παρεπιπτόντως, είναι αρκε

Keywords
Τυχαία Θέματα