Game 2.0 – Tα 10 καλύτερα παιχνίδια του 2012

12:33 1/1/2013 - Πηγή: Game 2.0

Η γενιά που διανύουμε φτάνει στο τέλος της, και αυτό φάνηκε το 2012. Παρόλο που και φέτος βγήκαν πολύ καλά παιχνίδια, σίγουρα ήταν λιγότερα από άλλες χρονιές, ενώ αρκετά μεγάλα ονόματα αποδείχθηκαν κατώτερα των προσδοκιών. Ώρα λοιπόν για το καθιερωμένο αφιέρωμα στα κορυφαία games της χρονιάς, το οποίο φέτος είναι Top 10, που σημαίνει ότι αρκετές παιχνιδάρες μένουν εκτός δεκάδας, αλλά δεν πειράζει.

Όπως πάντα, να ξεκαθαρίσω ότι η βαθμολογία ΔΕΝ είναι ο μόνος παράγοντας στον οποίο βασίζεται η λίστα και η κατάταξη. Μετράμε πολλούς και διάφορους παράγοντες, όπως το πόσο φιλόδοξο και πόσο ξεχωριστό είναι το κάθε παιχνίδι κλπ. Η βαθμολογία είναι απλά ένας από αυτούς τους παράγοντες, γι αυτό και το Top 10 περιλαμβάνει ακόμα και τίτλους που πήραν 8.5. Περιμένουμε να μας πείτε τη δική σας άποψη και τα παιχνίδια που εσείς θεωρείτε ότι είναι τα καλύτερα του 2012. Για πάμε!

10. Journey

Από τη στιγμή που αποκαλύφθηκε το Journey, ήταν φανερό ότι πρόκειται για ένα μοναδικό παιχνίδι, που όμοιό του δεν είχαμε ξαναδεί. Όπως γράφει και ο azazel στο review, αυτό που προσφέρει το Journey είναι αυτό που λέει και το όνομα του, ένα ταξίδι, μια χαλαρωτική εμπειρία και μια επίδειξη της θετικής επίδρασης των video games στην ψυχολογία μας. Από τα διαμάντια του PSN, απαραίτητο αν έχετε PS3.

9. Fez

Τέσσερα ολόκληρα χρόνια περιμέναμε το Fez, αλλά όπως αποδείχθηκε, η αναμονή άξιζε τον κόπο και με το παραπάνω. Μάλλον το κορυφαίο downloadable της χρονιάς (μαζί με το επίσης φανταστικό Mark of the Ninja), το Fez είναι ένα αριστούργημα και ένας ύμνος προς την ιστορία των video games και ότι αυτά πρεσβεύουν, όπως γράφει ο Marioland στο review του παιχνιδιού. Όπως το Journey είναι απαραίτητο για τους κατόχους PS3, έτσι και το Fez είναι ένα από τα διαμάντια του XBLA και απαραίτητο αν έχετε Xbox 360.

8. XCOM: Enemy Unknown

Tη στιγμή που το πολυκαθυστερημένο XCOM shooter εξακολουθεί να αγνοείται, το XCOM: Enemy Unknown ανακοινώθηκε το 2012, βγήκε το 2012, και είναι ένας από τους κορυφαίους τίτλους της χρονιάς. Αν θέλετε ένα παιχνίδι, στο οποίο θα αφιερώσετε χρόνο σκεπτόμενοι, «στύβοντας» το μυαλό σας για να βρείτε μια ισορροπία μέσα από τις επιλογές και το βάθος που προσφέρει, και όχι απλά πατώντας μηχανικά τα πλήκτρα για να δίνετε εντολές, το XCOM: Enemy Unknown είναι για εσάς.

7. Dishonored

Σε μια εποχή όπου κατακλυζόμαστε από sequels, το Dishonored αποτελεί όαση, επειδή είναι κάτι καινούριο και διαφορετικό. Επιπροσθέτως, είναι και παιχνιδάρα. Όπως γράφει ο person στο review, η δουλειά που έχει γίνει στο Dishonored αποπνέει μεράκι και ταλέντο, και εν τέλει προσφέρει μια εμπειρία που έλειπε από το gaming του 2012, και που, αν σέβεστε τον εαυτό σας ως gamer, πρέπει να ζήσετε.

6. Hitman Absolution

H πολυαναμενόμενη επιστροφή του Agent 47, αποδείχθηκε θριαμβευτική. Το Hitman Absolution είναι άξιος συνεχιστής της μοναδικής σειράς παιχνιδιών Hitman, βασιζόμενο στις αρχές που την έκαναν να αγαπηθεί τόσο πολύ από τους gamers, αλλά και με διάφορα νέα στοιχεία, συμπεριλαμβανομένου και ενός έξυπνου online mode. Μία από τις καλύτερες stealth εμπειρίες των τελευταίων ετών.

5. Borderlands 2

To Borderlands 2 είναι το ιδανικό sequel – καλύτερο στα πάντα από τον ήδη καλό προκάτοχό του. Ο συνδυασμός του shooter RPG gameplay με το ξεχωριστό στιλ γραφικών και το απολαυστικό χιούμορ, το καθιστούν ένα από τα πιο διασκεδαστικά παιχνίδια της χρονιάς, και πάνω απ’όλα, με προσωπικότητα.

4. Far Cry 3

Για αρκετούς το κορυφαίο FPS της χρονιάς, και δικαίως. Το Far Cry 3 επαναφέρει τη σειρά στο σωστό δρόμο, μας αφήνει ελεύθερους να κάνουμε ότι θέλουμε σε έναν τρελό κόσμο, και μας φέρνει αντιμέτωπους με έναν από τους καλύτερους κακούς που έχουν εμφανιστεί σε video game τα τελευταία χρόνια. Τώρα λοιπόν που έφτασε ο χειμώνας και το καλοκαίρι αποτελεί μακρινή ανάμνηση, ευκαιρία να πάτε για διακοπές στα τροπικά νησιά του Far Cry 3.

3. Halo 4

Όλοι περιμέναμε ότι το Halo 4 θα ήταν καλό, αλλά υπήρχαν και κάποιες ανησυχίες λόγω του νέου στούντιο. Τελικά όμως η 343 Industries ξεπέρασε και τις υψηλότερες προσδοκίες, δίνοντάς μας το καλύτερο FPS στις κονσόλες αυτή τη στιγμή και αποδεικνύοντας ότι η σειρά Halo είναι σε πολύ καλά χέρια. Ζήτω ο Master Chief!

2. Guild Wars 2

Mετά από πέντε χρόνια ανάπτυξης, το Guild Wars 2 κυκλοφόρησε το καλοκαίρι του 2012 και δικαιολόγησε στο ακέραιο το τεράστιο hype που το συνόδευε, ως το σημαντικότερο ΜΜΟRPG της μετα-WoW εποχής. Χωρίς μηνιαία συνδρομή και με το περιεχόμενο που προσφέρει, το Guild wars 2 θέτει νέα στάνταρ στο είδος και όχι μόνο.

Παιχνίδι της χρονιάς: Sleeping Dogs

Από εκεί που ήταν ακυρωμένο και αφημένο στην τύχη του, το Sleeping Dogs καταλήγει να είναι το κορυφαίο παιχνίδι του 2012 και η μεγαλύτερη έκπληξη των τελευταίων ετών. Τυχερό μέσα στην ατυχία του, το Sleeping Dogs ουσιαστικά σώθηκε όταν η Activision αποφάσισε να το ακυρώσει. Έχοντας ξεμπλέξει από το όνομα True Crime, και με τη βοήθεια της Square Enix, η United Front Games ολοκλήρωσε το παιχνίδι και το έβγαλε με ολοκαίνουριο όνομα, ξεκινώντας έτσι από «λευκή κόλλα». Εν τέλει, το Sleeping Dogs είναι ένα από τα καλύτερα open-world action games της τωρινής γενιάς συστημάτων και ανεβάζει σημαντικά τον πήχυ που καλείται να ξεπεράσει το πολυαναμενόμενο GTA V. Στο μεταξύ, εσείς πολύ απλά επιβάλλεται να το έχετε!

Εσείς ποια θεωρείτε ότι είναι τα καλύτερα παιχνίδια του 2012;

Keywords
Τυχαία Θέματα