Dragon Quest Heroes Review

Τα παιχνίδια Dragon Quest ήταν πάντα απίστευτα δημοφιλή στην Ιαπωνία, οπότε δεν προκαλεί έκπληξη η επιλογή του κόσμου αυτού ως μια ακόμα παραλλαγή της σειράς Dynasty Warriors μετά το πολύ καλό Hyrule Warriors. Πράγματι, το Dragon Quest Heroes,

ενώ δεν έχει ακριβώς το σύνολο των στοιχείων της σειράς, παρουσιάζει τα θετικά της σημεία με τέτοιον τρόπο που ακόμα και οι μη σχετικοί θα καταλάβουν και θα λατρέψουν. Συν τοις άλλοις, πάντα μια επιπλέον δόση Dragon Quest είναι καλοδεχούμενη.

Σε έναν κόσμο όπου οι άνθρωποι συμβιώνουν ειρηνικά με τέρατα, κάτι πάει αναπάντεχα στραβά και τα τέρατα γίνονται εχθρικά, αιμοβόρικα σχεδόν, χωρίς προφανή λόγο. Το βασίλειο της Arba πιάνεται ολοκληρωτικά εξ απίνης και δύο νεαροί βασιλικοί φρουροί, ο Luceus και η Aurora, αναλαμβάνουν το δύσκολο έργο να προστατέψουν για αρχή το Yggdrasil, το δέντρο πηγή της ζωής, και να ανακαλύψουν για ποιον λόγο συμβαίνουν όλα αυτά. Το ντουέτο από εδώ και έπειτα συμπληρώνεται από ένα εκτενές καστ ηρώων, οι περισσότεροι εκ των οποίων είναι πρωταγωνιστές σε κάποιο παλιότερο Dragon Quest. Προφανώς, το σενάριο του παιχνιδιού δεν σηκώνει πολλή ανάλυση -δεν είναι δυνατό άλλωστε- και αποτελεί μια πολύ καλή δικαιολογία για να σας ρίξει απλά στη δράση και να παρουσιάσει ορισμένες ωραίες cutscenes, τίποτε παραπάνω.

Για όσους δεν έχουν ασχοληθεί με τη σειρά Dynasty Warriors πρέπει να σημειώσω ότι η δράση παιχνιδιών τέτοιου είδους απέχει πάρα πολύ από το αργό και στρατηγικό gameplay ενός RPG με γύρους, όπως τα Dragon Quest. Εδώ η δράση είναι ξέφρενη και δίχως την ύπαρξη γύρων. Απλώς ελέγχετε έναν ήρωα και σκοπός σας είναι να εξολοθρεύσετε μυριάδες τέρατα για να φτάσετε σε ένα σημείο του χάρτη ή να προστατέψετε κάποιο αντικείμενο ή κάποια βάση εξολοθρεύοντας και πάλι μυριάδες τέρατα. Όπως πιθανώς υποψιάζεστε, η πεμπτουσία του παιχνιδιού είναι οι μάχες με τα τέρατα και οι τρόποι με τους οποίους συνδυάζετε τις επιθέσεις του ήρωα που χειρίζεστε για να σκοτώσετε όσο πιο πολλά τέρατα μπορείτε ταυτόχρονα.

Μυριάδες τέρατα προς εξολόθρευση.

Κάθε ήρωας στο Dragon Quest Heroes, πέρα από την προσωπικότητά του στις cutscenes, έχει και το δικό του στιλ μάχης. Με διαφορετικά όπλα, αλλά και με διαφορετικά ξόρκια για τον καθένα, πρέπει να πειραματαστείτε με όλους για να βρείτε το χρυσό κουαρτέτο που σας συνοδεύει στις μάχες. Φυσικά, μπορείτε να εναλλάσετε τον ήρωα που χειρίζεστε κατά τη διάρκεια των μαχών αλλά μόνο από τη χρυσή τετράδα - όσοι δεν επιλέχθησαν μένουν πίσω. Η δυνατότητα αυτή της εναλλαγής, που παρεπιπτόντως εμφανίζεται πρώτη φορά σε παιχνίδι τέτοιου είδους, αποτελεί μια ιδιαίτερα ευχάριστη περίπτωση παρέκκλισης από τα τετριμμένα. Οι ήρωες που είναι διαθέσιμοι έχουν πρακτικά και τον ρόλο τους: άλλος είναι κατάλληλος για τον έλεγχο του πλήθους, δηλαδή μπορεί πιο εύκολα να κουμαντάρει πολλούς και αδύναμους εχθρούς, άλλος είναι πιο δυνατός στην επίτευξη μεγάλης ζημιάς σε έναν μοναδικό, πανίσχυρο εχθρό.

Έχοντας λοιπόν τη δυνατότητα της εναλλαγής, μπορείτε να χτίζετε τετράδες παντώς καιρού και, επιπλέον, δεν βαριέστε σχεδόν ποτέ, ούτε μέσα στις μάχες ούτε και εκτός. 13 πολεμιστές δηλώνουν παρόντες και παρούσες, με τους οποίους μπορείτε να αλληλεπιδράτε και εκτός μάχης, στο αερόπλοιο που σας φιλοξενεί κατά τον ελεύθερο χρόνο σας. Αυτό που πετυχαίνει πολύ καλά το παιχνίδι δεν είναι μόνο ο αριθμός των ηρώων όμως, που κρίνεται άψογος για το μέγεθος του. Πολύ καλός είναι και ο ρυθμός με τον οποίον συστήνονται αυτοί. Το παιχνίδι καταφέρνει να σας δίνει κάθε φορά αρκετό χρόνο για να πειραματίζεστε με έναν ήρωα μέχρι να εμφανιστεί ο επόμενος, διατηρώντας “ζεστό” το ενδιαφέρον σας.

Φυσικά, μιλάμε για ένα παιχνίδι εμπνευσμένο από μία παραδοσιακότατη σειρά RPG και η κληρονομιά αυτή είναι εμφανής. Οι ήρωες έχουν τη δυνατότητα του level up αποκτώντας εμπειρία από τις μάχες (αυτοί που μένουν πίσω αποκτούν επίσης εμπειρία, απλά λιγότερη), ενώ μπορούν να ξεκλειδώνουν διάφορες ικανότητες και πιο δυνατά ξόρκια φτάνοντας στο κατάλληλο επίπεδο. Παράλληλα, στοιχεία που φέρνουν στο μυαλό τα κύρια Dragon Quest υπάρχουν παντού. Οι ιδιοκτήτες των καταστημάτων είναι οι ίδιοι με κάθε άλλο παιχνίδι και η χρωματική παλέττα μένει πιστή στην παράδοση των πολύχρωμων σκηνικών, κάτι που συμβαίνει και με το γενικότερο ηχητικό σύνολο. Ας μην ξεχνάμε και τα τέρατα, καθώς από τα λατρεμένα slimes μέχρι τεράστια αφεντικά, το Dragon Quest Heroes προσφέρει μεγάλη ποικιλία από εχθρούς.

Η αλληλεπίδραση με τους ήρωες εκτός μάχης είναι ευχάριστη.

Η διάρκεια των μαχών είναι σχετικά μικρή, συγκρινόμενη πάντα με τα παιχνίδια Dynasty Warriors. Η μέση διάρκειά τους είναι περίπου 10 με 15 λεπτά, σε χάρτες ανάλογου μεγέθους. Οι χάρτες αυτοί δεν λένε και πολλά πράγματα, αφού λίγοι είναι εκείνοι που πραγματικά λάμπουν με τη σύνθετη δομή τους. Γενικά, το Dragon Quest Heroes είναι στα καλύτερα του όταν μπαίνει στη λογική του base defending. Τότε, δεν είστε απασχολημένοι μόνο με το πόσο εντυπωσιακές είναι οι επιθέσεις σας αλλά και με το πόσο χρήσιμες. Ταυτόχρονα πρέπει να καθοδηγείτε με τέτοιον τρόπο τους ήρωες στον χάρτη ώστε όλα τα καίρια σημεία να παραμένουν όρθια, διότι σπάνια είναι μόνο μία η βάση που πρέπει να προστατεύετε. Με άλλα λόγια, ενώ συνήθως είναι απλό και διασκεδαστικό, το παιχνίδι μπορεί να σοβαρεύει αρκετά κατά καιρούς και ειδικά στο new game plus, όπου τα πράγματα γίνονται πραγματικά δύσκολα.

Τεχνικά, το Dragon Quest Heroes είναι μάλλον σε μέτριο επίπεδο. Τα μοντέλα των ηρώων και των τεράτων είναι μεν λεπτομερή, μα δεν γίνονται ποτέ εντυπωσιακά, ενώ κάτι αντίστοιχο ισχύει και με τα εφέ των ξορκιών και των επιθέσεων. Το απολύτως θετικό είναι πως το παιχνίδι τρέχει σε 60fps, παρόλο που κατά καιρούς εμφανίζεται ένα, ανεπαίσθητο ευτυχώς, stuttering. Τα περιβάλλοντα των χαρτών έχουν λογική μάλλον περασμένης γενιάς, ενώ το υπερβολικά συχνό loading από ένα σημείο και μετά καταντά κουραστικό. Το απρόσμενα θετικό του τεχνικού τομέα είναι ο ήχος. Οι ερμηνείες στα αγγλικά είναι πραγματικά καλοδουλεμένες, τόσο πολύ μάλιστα που δεν ενεργοποίησα ποτέ τις διαθέσιμες ιαπωνικές φωνές. Το ηχητικό σύνολο ολοκληρώνει η μουσική που ταιριάζει άψογα στο όλο στιλ του παιχνιδιού.

Εν κατακλείδι, το Dragon Quest Heroes παίρνει τα βασικά των σειρών Dynasty Warriors και Dragon Quest και καταλήγει να είναι ένα παιχνίδι διασκεδαστικό και εθιστικό. Θα περάσετε πολύ καλά μαζί του, αρκεί να μην ψάχνετε τα εκτεταμένα στοιχεία κάθε σειράς.

ΔιακεδαστικόΜπόλικο περιεχόμενοΠροσβάσιμο σε όλουςΔεν εμβαθύνει ποτέ ιδιαίτερα στο gameplay τουΜέτριος τεχνικός τομέαςΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 8.0

ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ:PS4 (review), PCΑΝΑΠΤΥΞΗ:Omega ForceΕΚΔΟΣΗ:Square EnixΔΙΑΘΕΣΗ:CD MediaΕΙΔΟΣ:Action RPGΠΑΙΚΤΕΣ:Single-playerΕΠΙΣΗΜΟ SITE:http://dragonquest-game.com/heroes/HM. ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ:16/10/2015PEGI:12

Game20.gr, το Άσυλο των gamers

Keywords
Τυχαία Θέματα