Deus Ex: Human Revolution – The Missing Link Review

Πιστεύω γνωρίζετε την αγάπη μου για το Deus Ex: Human Revolution. Όπως έγραψα και στο review του, το θεωρώ μέχρι στιγμής το GOTY, οπότε με μεγάλη χαρά καλωσόρισα το πρώτο του DLC, ονόματι The Missing Link. Πιστεύω επίσης γνωρίζετε ότι δεν είμαι και ο πιο φανατικός οπαδός του αρμέγματος των παιχνιδιών με DLC και λίγο-πολύ όλοι θα με έχετε δει να ρίχνω τις κατάρες

μου. Ας δούμε τι λέει αυτό εδώ κι αν – και κατά πόσο – δικαιολογεί την αγορά του.

Η ιστορία του The Missing Link εκτυλίσσεται κατά την διάρκεια του τελευταίου μισού του παιχνιδιού, όπου ο Jensen ψάχνει την Megan και την ομάδα της. Μετά την βόμβα στο λιμάνι, ο Jensen βρίσκει ένα κοντέινερ και χώνεται μέσα. Κατά την διάρκεια του κανονικού παιχνιδιού, πληροφορούμαστε ότι έχουν περάσει μερικές μέρες. Ε μόλις το είδα αυτό, αναφώνησα «ώπα, νάτο το DLC μας», πράγμα που φυσικά επιβεβαιώθηκε. Το καμάρι μας ο Jensen μπήκε σε λάθος κοντέινερ με αποτέλεσμα να αιχμαλωτισθεί από την Belltower. Ο σκοπός σας λοιπόν στο DLC είναι απλός: να δραπετεύσετε και εν συνεχεία να βρείτε το σωστό πλοίο που θα σας οδηγήσει στην αγαπημένη σας.

Η διάρκεια του The Missing Link είναι αξιοσέβαστη, αφού διαρκεί κοντά στις πέντε ώρες. Αξίζει να αναφερθεί ότι πλέον υπάρχουν ολόκληρα παιχνίδια που διαρκούν τόσο, οπότε αξίζουν μερικά συγχαρητήρια στην Eidos Montreal. Και σαν να μην έφτανε αυτό, η εταιρία έφτιαξε νέο σενάριο, νέες υφές, νέα επίπεδα, νέα mails και γενικά έστησε έναν «κόσμο» που θα μπορούσε άνετα να χαρακτηριστεί κι ως expansion του παιχνιδιού.

Τα νέα περιβάλλοντα είναι όμορφα.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα όμως που βίωσα κατά την ενασχόληση μου με το The Missing Link, είναι ότι δεν έχει κάτι καινούριο να προσφέρει σεναριακά. Ναι, υπάρχουν μερικές ενδιαφέρουσες λεπτομέρειες και μαθαίνετε τι ρόλο τραβάει η Belltower στην όλη φάση, καθώς και το τι γίνεται στην συγκεκριμένη βάση που διαδραματίζεται η δράση. Αυτά όμως δεν είναι αρκετά για να σας κρατήσουν το ενδιαφέρον, πόσο μάλλον όταν ωρύεται ο Jensen σαν κλασικός “moonδουλος” και ρωτάει συνέχεια τους πάντες που είναι η Megan. Αμάν πια ρε Jensen, μας γκάστρωσες να πούμε. Βέβαια με τόσα που περνάς δεν έχεις και άδικο, αφού όπως έχω αναφέρει κι αλλού – και επιβεβαιώνεται με τον καλύτερο τρόπο στο DLC- αν είσαι καλό παιδί με μια κοπέλα (όπως ο Jensen) παίρνεις από τα τρία το μακρύτερο και περνάς ένα κάρο βάσανα. Αν είσαι πολυλογάς σαν τον David Sarif, τότε το κοριτσάκι θα κάνει ότι του πεις, ενώ αν είσαι ένα “μπιιιπ” και μισό σαν τον Bob Page, θα την κάνεις ότι θέλεις και θα την εκμεταλλευτείς στο έπακρο. Τουλάχιστον αυτό μπορώ να πω ότι με δίδαξε το Human Revolution.

Το gameplay του The Missing Link είναι ακριβώς ίδιο με του Human Revolution. Κοινώς, υπάρχουν πολλοί τρόποι με τους οποίους μπορείτε να ολοκληρώσετε τις αποστολές, ενώ καλείστε στην αρχή να επιλέξετε ξανά τα augmentations σας, καθώς η Belltower σας τα έχει αφαίρεσει. Εδώ είναι ένα άλλο σημείο που με χαλάει – οι αλλαγές που κάνετε δεν επηρεάζουν μετέπειτ

Keywords
Τυχαία Θέματα