Battlefield 3 PC Review

Καταρχήν οφείλω να απολογηθώ για την σχετική καθυστέρηση της κριτικής για την PC έκδοση του Battlefield 3. Υπό κανονικές συνθήκες θα έβγαινε νωρίτερα αλλά τις τελευταίες μέρες έγιναν τόσα πολλά πράγματα, που πραγματικά δεν γινόταν να ασχοληθώ μαζί του. Σαφώς και δεν πρόκειται να επεκταθώ αφού ποσώς ενδιαφέρει τους αναγνώστες τι προβλήματα έχει ο Χ reviewer. Θα πω όμως ότι αν το έγραφα υπό την συναισθηματική φόρτιση στην οποία βρισκόμουν,

θα έβγαινε ένα τσαπατσούλικο κείμενο το οποίο δεν θα άξιζε καν να διαβάζετε. Κι όχι ψαρούκλες που είδατε το “συναισθηματική φόρτιση”, δεν αφορά γκόμενα (ο Termi και μερικοί άλλοι ξέρουν).

Θα μου επιτρέψετε να ξεκινήσω την κριτική από το τραγικότατο single-player του Battlefield 3. Σε περίπτωση που δεν υπήρχε τόσο εθιστικό multiplayer μέρος, το Battlefield 3 θα έπαιρνε ένα ωραίο 6.5 με 7.0. Κι αυτό γιατί το single-player είναι γεμάτο scripted events. Όχι μην πας εκεί. Όχι δεν θα πυροβολήσεις τώρα. Όχι δεν θα πιλοτάρεις το αεροπλάνο. Όχι δεν θα καταστρέψεις την κολώνα της ΔΕΗ (αλλά θα περάσεις με το τανκ μέσα από ένα ολόκληρο κτίριο). Όχι δεν θα σκύψεις να σφάξεις με το μαχαίρι τον αντίπαλο αλλά θα το κάνεις όπως σου λέω. Ε άμε στο ανάθεμα πια. Η κατάσταση πλέον έχει ξεφύγει και τα scripted events καταφέρνουν περίτρανα – στο BF3 – να καταστρέψουν την όλη εμπειρία. Για όνομα πια ρε developers, χρησιμοποιήστε τα με μέτρο.

Πέρα από τα αμέτρητα scripted events, το παιχνίδι δεν σας αφήνει να ακολουθήσετε διαφορετική διαδρομή για να ολοκληρώσετε τις αποστολές ή για να σκοτώσετε τους αντιπάλους σας, καθώς σας πετάει το κλασικό μήνυμα που σας προτρέπει να επιστρέψετε στην μάχη. Η καταστροφή του περιβάλλοντος έχει μειωθεί (τόσο σε σχέση με το Bad Company 2, όσο και με το multiplayer), υπάρχουν εμφανέστατοι αόρατοι τοίχοι, ενώ το ΑΙ των αντιπάλων είναι επιεικώς για τα μπάζα. Η όλη single-player εμπειρία πάσχει και ένα πράγμα μονάχα την σώζει που δεν είναι άλλο από τις… γραφικάρες του παιχνιδιού.

Μπορεί να είναι εντελώς scripted, αλλά... τι γραφικά είναι τούτα!!!!!

Το Battlefield 3 είναι χάρμα οφθαλμών. Μολονότι το Crysis mod-αρισμένο δείχνει ελαφρώς καλύτερο, το Battlefield 3 είναι το μοναδικό παιχνίδι πλέον για το οποίο αξίζει να αναβαθμίσετε το PC σας. Υφές υψηλής ποιότητας, εκπληκτικός φωτισμός, καλοσχεδιασμένα μοντέλα χαρακτήρων και διάφορα άλλα φρου-φρου δείχνουν με τον καλύτερο τρόπο τι γραφικά έπρεπε να είχαμε τόσο καιρό στα υπολογιστικά μας συστήματα. Αποφεύγω να τα χαρακτηρίσω “next-gene” γιατί πολύ απλά, δεν είναι. Σαφώς και τα γραφικά του BF3 είναι τα καλύτερα της τωρινής γενιάς. Δεν πλησιάζουν σε τίποτα όμως το Samaritan tech demo της Epic, ή κάποια άλλα CG videos που έχουμε δει κατά καιρούς. Με απλά λόγια, έχουμε ακόμα καιρό για να δούμε γραφικά επόμενης γενιάς.

Σε ανάλογα επίπεδα κυμαίνεται και o ηχητικός τομέας. Το voice acting στο campaign μέρος είναι καλό, αν και περίμενα κάτι παραπάνω αφού είναι μερικά σκαλοπάτια παρακάτω από αυτό του Modern Warfare

Keywords
Τυχαία Θέματα