Asterix and Obelix Slap Them All 2 review

To 2D beat 'em up Asterix and Obelix: Slap Them All ήταν ένα παιχνίδι που περίμεναμε πολύ, αλλά εν τέλει αποδείχθηκε μεγάλη απογοήτευση. Δύο χρόνια μετά, οι Αστερίξ και Οβελίξ επιστρέφουν για περισσότερες φάπες με το Asterix and Obelix: Slap Them All 2. Ας δούμε αν η νέα περιπέτεια των Γαλατών είναι έστω καλύτερη από την προηγούμενη.

Το σενάριο είναι γραμμένο αποκλειστικά για το παιχνίδι και δεν βασίζεται σε κάποιο από τα κόμικ . Όλα κυλούν ήσυχα (ή έστω, όσο πιο ήσυχα γίνεται στο χωριό

των τρελών), μέχρι που μία μέρα καταφτάνει ο νεαρός Justforkix, με κακά μαντάτα: ο χρυσός αετός της Λουτέσια, το σύμβολο των Ρωμαίων, έχει κλαπεί και ο Doublehelix (ο πατέρας του) έχει φυλακιστεί άδικα για αυτό το έγκλημα. Προφανώς, την όλη ιστορία αναλαμβάνουν να ερευνήσουν οι δύο αγαπημένοι μας ήρωες, ο Αστερίξ και ο Οβελίξ. Φυσικά, όταν λέμε «να ερευνήσουν», εννοούμε να δείρουν τους πάντες. Όπως και στο πρώτο παιχνίδι, η λιτή ιστορία δίνεται μέσω σύντομων, απλών cutscenes, που αποτελούνται από στατικές εικόνες και voice-over και προφανώς αποτελεί μία φθηνή δικαιολογία για το όλο ξυλοφόρτωμα.

Από κει και πέρα, η συνταγή είναι γνωστή. Προχωράτε σε κάθε πίστα, σπάτε τα μούτρα όλων όσων βρεθούν μπροστά σας, καταστρέφετε αντικείμενα για καλούδια και πόντους, ρίχνετε μερικές ξεγυρισμένες μπούφλες και σε κάνα boss και... αυτό. Η συντριπτική πλειοψηφία των εχθρών προέρχεται απευθείας από το πρώτο παιχνίδι, κάτι που σημαίνει πως πολεμάτε ορδές Ρωμαίων, βαρβάρων, ληστών, πειρατών, Βίκινγκ και άλλων άμοιρων θυμάτων στις περίπου τρεις ώρες που διαρκεί η περιπέτεια. Η μόνη ανανέωση βρίσκεται στην μάχη, καθώς πλέον δεν χρειάζεται να ξοδέψετε ενέργεια για τις ειδικές κινήσεις σας και μπορείτε να τις «φορτίσετε» ώστε να είναι ακόμα πιο δυνατές. Όμως υπάρχει και ο νέος μετρητής fury, ο οποίος χωρίζεται σε τρεις μπάρες και γεμίζει όσο πολεμάτε εχθρούς. Όταν τον ενεργοποιείτε, οι επιθέσεις σας γίνονται πιο δυνατές, ενώ αν τον γεμίσετε πλήρως μπορείτε να κάνετε μία πολύ δυνατή επίθεση που ισοπεδώνει τους περισσότερους αντίπαλους.

Δυστυχώς, τα προβλήματα του πρώτου τίτλου παραμένουν. Οι μόνοι επιλέξιμοι χαρακτήρες είναι ο Αστεριξ και ο Οβελίξ και το ρεπερτόριο των κινήσεών τους είναι αρκετά περιορισμένο και το ίδιο ισχύει για τα combo που μπορείτε να κάνετε. Ακόμα, υπάρχει σύστημα high score, αλλά όχι online leaderboards για να ανεβάσετε τις προσπάθειες σας, οπότε είναι δώρον-άδωρον. Παρόλο που υπάρχει local co-op για να μοιράζετε σφαλιάρες μαζί με παρέα, για άλλη μία φορά το online co-op παραμένει πιο άφαντο και από τον Κακοφωνίξ σε τσιμπούσι του χωριού. Τέλος, το πιο σημαντικό θέμα που επιστρέφει είναι ότι το παιχνίδι πολύ γρήγορα γίνεται επαναλαμβανόμενο. Πόσες φορές θα ρίξετε ξύλο στους ίδιους εχθρούς, χωρίς κάτι να σπάει την μονοτονία;

Επίσης για άλλη μία φορά, το πιο δυνατό στοιχείο είναι η οπτική παρουσίαση. Βλέπετε πολύ όμορφους 2D χαρακτήρες με ωραία animations, φωτεινά χρώματα και περιβάλλοντα, που μοιάζουν βγαλμένα κατευθείαν από τις σελίδες των κόμικ Αστερίξ και Οβελίξ. Αλλά κι εδώ, η αλήθεια είναι πως μεγάλο μέρος των art assets ανακυκλώνονται από το πρώτο παιχνίδι, οπότε υπάρχουν λίγα νέα πράγματα. Η μουσική που συνοδεύει την δράση είναι ευχάριστη αλλά όχι κάτι παραπάνω. Οι φωνές των χαρακτήρων είναι ταιριαστές, όμως θα βαρεθείτε να τους ακούτε να λένε ξανά και ξανά τις ίδιες ατάκες καθώς εκσφενδονίζουν εχθρούς, όπως και στο πρώτο παιχνίδι.

Το Asterix and Obelix: Slap Them All 2 είχε την ευκαιρία να διορθώσει τα κακώς κείμενα του προκατόχου του και να προσφέρει μια πραγματικά αξιόλογη εμπειρία Αστερίξ και Οβελίξ. Αντ’ αυτού, είναι σχεδόν ίδιο, με ελάχιστες νέες προσθήκες και καμία ουσιαστική αλλαγή. Κρίμα, γιατί οι αγαπημένοι μας Γαλάτες και οι φαν τους αξίζουν κάτι καλύτερο από μία ακόμα απογοήτευση. Ας ελπίσουμε η επόμενη περιπέτεια των Αστεριξ και Οβελίξ στο gaming να είναι αφορμή για τσιμπούσι με αγριογούρουνα και όχι σημάδι πως ο ουρανός θα πέσει στο κεφάλι τους.

Ωραία οπτική παρουσίασηΕλαφρώς καλύτερες μάχες σε σχέση με τον πρώτο τίτλοΕπαναλαμβανόμενο και κουραστικόΠολύ μικρή ποικιλία εχθρώνΈλλειψη νέων κινήσεων και comboΑπουσία online co-opΑπουσία online leaderboardΚανένα κίνητρο για νέο παίξιμοΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 5.5

ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ:PS5, Xbox Series X/S, PS4, Xbox One, Switch, PCΑΝΑΠΤΥΞΗ:Mr Nutz StudioΕΚΔΟΣΗ:MicroidsΔΙΑΘΕΣΗ:Enarxis

Game20.gr, το Άσυλο των gamers

Keywords
Τυχαία Θέματα