Angry Birds Space Review

Ναι, ξέρω τι θα πείτε: τι δουλειά έχει review του Angry Birds σε αυτό το site; Ελάτε τώρα. Όλοι λίγο-πολύ έχουμε ρίξει πτηνά πάνω σε γουρούνια με τη ρημάδα τη σφεντόνα. Έστω και σε κινητό φίλου για να δούμε τι στην ευχή είναι αυτό το Angry Birds… Το ολοκαίνουριο Angry Birds Space είναι στην ουσία το ίδιο παιχνίδι, με μηχανή

φυσικής που έχει πάρει ντόπα.

Η ιστορία έχει ως εξής: εκεί που είχαν λύσει όλες τις διαφορές τους με τα γουρούνια, τα πουλάκια με το προβληματικό anger management κοιτάνε όλο αγάπη τα αβγουλάκια τους περιμένοντας να διαιωνίσουν την απύθμενη τσαντίλα τους. Εκεί που όλα είναι καλά, ανοίγει μια διαστημική σκουληκότρυπα και από μέσα πέφτει ένα νέο πουλί από πάγο, ενώ ένα μεγάλο ρομποτικό χέρι κλέβει τα αυγά των υπολοίπων. Ε, αυτό ήταν. Η τιμωρία των γουρουνιών έγινε διαγαλαξιακό θέμα. Τι Mass Effect 3 και μα#%$^ες! Φέρτε τα αυγά πίσω απαίσια γουρούνια!

Το gameplay παραμένει ουσιαστικά το ίδιο. Έχετε την τεράστια σφεντόνα (γιατί η εποχή του διαστήματος επιβάλλει σφεντόνα) και εκσφενδονίζετε τα πουλιά έτσι ώστε να χτυπήσετε τα γουρούνα ή να τα καταπλακώσετε κάτω από τις ίδιες τους τις κατασκευές. Η διαφορά εντοπίζεται στο γεγονός ότι είστε στο διάστημα και εκεί η βαρύτητα έχει πάθει τραλαλά. Πρέπει να υπολογίζετε τις βολές σας λαμβάνοντας υπόψη τις βαρυτικές δυνάμεις των πλανητών που βρίσκονται εκεί κοντά, καθώς και να υπολογίζετε και τις διαδρομές από τα συντρίμμια που παράγονται από τις συγκρούσεις, αφού και αυτά παίζουν πλέον καθοριστικό ρόλο στο να κατατροπώσετε τα γουρούνια που είναι λίγο πιο μακριά. Επιστρέφουν όλα τα γνωστά πουλιά-βόμβες, homing attack, τα τριπλά μπλε πουλάκια αλλά και το ολοκαίνουριο πουλί-παγάκι που παγώνει οποιαδήποτε blocks φτάνει η έκρηξη από πάγο που δημιουργεί, κάνοντας τα εύθραυστα σαν γυαλί. Αυτό αφήνει τα γουρούνια ανυπεράσπιστα ακόμα και πίσω από τα ενοχλητικά πέτρινα τούβλα.

Tα πουλάκια με το homing attack είναι τόσο μα τόσο χρήσιμα...

Τα προβλήματα του παιχνιδιού έχουν να κάνουν με δύο πράγματα. Το ένα είναι το pinch-to-zoom που απλά δεν υπακούει και δεν βάζει πάντα την οθόνη ακριβώς στο σημείο που θέλετε. Αντ’ αυτού έχει μερικά στάνταρ σημεία που τοποθετεί την οθόνη και από εκεί ζουμάρει από και προς την πίστα. Το δεύτερο πρόβλημα εντοπίζεται στο γεγονός ότι αν παίζετε σε κάποιο κινητό με μικρό ιντσάζ, πρέπει να έχετε μεγενθυτικό φακό. Με τις πίστες να είναι μεγαλύτερες και να δείχνουν περισσότερα πράγματα και στις δύο διαστάσεις, τα πουλιά φαίνονται πολύ μικρά. Ακόμα και στο iPod Touch 4gen (με retina οθόνη) είχα πρόβλημα στο να δω τα πουλιά μου.

Τα γραφικά, ειδικά σε tablet, δείχνουν τον καλύτερό τους εαυτό. Είναι πολύχρωμα, αυστηρά 2D, ενώ και τα εφέ είναι 2D animated, αντί για εφέ καπνού που χρησιμοποιούν κάποιο είδος overlay. Προφανώς έχει να πουλήσει πολλά φτηνιάρικα Android τηλέφωνα. Παρ’ όλα αυτά, δεν πρόκειται για άσχημο παιχνίδι.

Aυτό είναι μόνο ένα παράδειγμα του τρελoύ level design.

Το Angry

Keywords
Τυχαία Θέματα