Agents of Mayhem Review

Το Agents of Mayhem είναι το νέο πόνημα της Volition και θυμίζει πνευματικό διάδοχο των γνωστών Saints Row που μας έχει δώσει προηγουμένως το συγκεκριμένο στούντιο. Πρόκειται για ένα open-world action τρίτου προσώπου που βασίζεται στην απλή, ευκολοχώνευτη ιστορία και το διασκεδαστικό gameplay, παρόμοια συνταγή δηλαδή με αυτή του Saints Row.

Η αιώνια διαμάχη μεταξύ καλού και κακού

αποτελεί έμπνευση για την ιστορία του Agents of Mayhem. Το παιχνίδι σας μεταφέρει σε μια υπερσύγχρονη φουτουριστική Σεούλ στη Νότια Κορέα, εκεί όπου η οργάνωση Mayhem προστατεύει τον κόσμο από τη σατανική Legion που δεν θα ησυχάσει μέχρι ο πλανήτης μας να γίνει στάχτη. Το σενάριο σίγουρα δεν είναι πρωτότυπο, ούτε και έχει κάτι το ιδιαίτερο να προσφέρει, όπως ανατροπές και εκπλήξεις. Οι κακοί προσπαθούν να καταστρέψουν τον κόσμο, ενώ οι καλοί προσπαθούν να τους σταματήσουν. Με τους χαρακτήρες και από τις δύο πλευρές να θυμίζουν υπερήρωες, αφού ο καθένας έχει τις δικές του υπερδυνάμεις αλλά και εξελιγμένα gadgets, σε συνδυασμό με την απλοϊκή ιστορία, το Agents of Mayhem θα μπορούσε κάλλιστα να αποτελεί ένα ικανοποιητικό κινούμενο σχέδιο για παιδιά.

Το Agents of Mayhem δεν παίρνει καθόλου στα σοβαρά τον εαυτό του κι αυτό φαίνεται στα συνεχόμενα αστεία που κάνει σχετικά με την εποχή μας και άλλα γνωστά παιχνίδια, αλλά και στους χαρακτήρες που διακατέχονται από υπερβολική αίσθηση σιγουριάς για τον εαυτό τους. Οι βαρυσήμαντες και προκλητικές δηλώσεις, κυρίως από τους πράκτορες της Mayhem και οι αστραφτερές τους στολές δίνουν μια δυνατή δόση ποζεριάς που ενδέχεται να ξινίσει κάποιους. Αν και ο ρόλος της Mayhem υποτίθεται είναι να προστατεύει τον κόσμο από το κακό, οι πράκτορες δεν δείχνουν να ενδιαφέρονται ιδιαίτερα για τους πολίτες, καθώς μπορούν άνετα να προκαλούν πανικό στην πόλη αλλά και να επιτίθενται σε όποιον θέλουν χωρίς να δίνουν λογαριασμό σε κανέναν. Το χαβαλεδιάρικο σενάριο και τα αστεία ενδέχεται να σας κερδίσουν μόνο αν δεν ενδιαφέρεστε για μια δυνατή και πειστική ιστορία και δώσετε έμφαση στο δυνατό σημείο του τίτλου, το gameplay.

Οι μάχες είναι .εντυπωσιακές

Ξεκινώντας το παιχνίδι έχετε τρεις πράκτορες στην διάθεση σας που αποτελούν και την ομάδα που έχετε στις αποστολές. Μπορείτε να αλλάζετε όποτε θέλετε τον ενεργό σας χαρακτήρα ανάλογα με τις προτιμήσεις σας και τις ανάγκες της κάθε αποστολής. Υπάρχουν 12 συνολικά πράκτορες που ξεκλειδώνετε προχωρώντας την κεντρική ιστορία και κάνοντας δευτερεύουσες αποστολές. Κάθε πράκτορας έχει τα δικά του όπλα, από πιστόλια και καραμπίνες εώς και σπαθί ή τόξο, την ξεχωριστή του δυνατή επίθεση και την special επίθεση ως πράκτορας της Mayhem. Είναι σημαντικό να δίνετε σημασία στην ομάδα που επιλέγετε και εκτός των χαρακτήρων που σας βολεύουν πρέπει να επιλέγετε και αυτούς που κάνουν περισσότερη ζημιά σε συγκεκριμένους εχθρούς. Με 12 πράκτορες στην διάθεση σας, το gameplay αποκτάει σημαντική ποικιλία καθώς μπορείτε να κάνετε σαματά δοκιμάζοντας διάφορα στιλ επιθέσεων στους εχθρικούς στρατιώτες της Legion. Όσο χρησιμοποιείτε τους πράκτορές σας, τους ανεβάζετε και level αναβαθμίζοντας τρία χαρακτηριστικά τους (damage, health, shield), κερδίζετε πόντους για να προσθέσετε στις ικανότητές τους και ξεκλειδώνετε και νέα επίπεδα δυσκολίας. Μπορείτε να διαμορφώσετε τον βαθμό πρόκλησης με βάση τις προτιμήσεις σας, έχοντας υπόψη ότι όσο αυξάνεται η δυσκολία αυξάνονται και τα κέρδη σας σε πόντους εμπειρίας και χρήματα.

Μια οργάνωση σαν τη Mayhem δεν θα μπορούσε να λειτουργήσει σωστά χωρίς το απαραίτητο κέντρο επιχειρήσεων. Το Ark είναι η βάση σας, όπου επιλέγετε την επόμενη αποστολή και την ομάδα σας, κάνετε εκπαίδευση δοκιμάζοντας τις ικανότητες του κάθε ήρωα, αγοράζετε αναβαθμίσεις για την οργάνωση και αποκτάτε πρόσβαση και σε ένα σημαντικό βαθμό αναβαθμίσεων για τους πράκτορες και τα όπλα τους. Η εξερεύνηση του κόσμου και η ολοκλήρωση των αποστολών προσφέρει πολλές νέες αναβαθμίσεις και ταλέντα για τους ήρωές σας, δίνοντας πολλές επιλογές στην μεγιστοποίηση των ικανοτήτων τους για ακόμα πιο αποτελεσματική αντιμετώπιση της Legion. Στο Ark επίσης διαλέγετε και πoιο είδος αυτοκινήτου χρησιμοποιείτε για την κυκλοφορία σας στους δρόμους της Σεούλ, ενώ μπορείτε και να επενδύετε σε νέες τεχνολογίες αγοράζοντας διάφορα όπλα μαζικής καταστροφής για ακόμα πιο θεαματικές επιθέσεις.

Σο πλαίσιο των κεντρικών αποστολών, αντιμετωπίζετε το στρατό της Legion πολεμώντας διάφορους εχθρικούς στρατιώτες, χωρίς να λείπουν φυσικά και τα απαραίτητα boss fights με ακόμα πιο δυνατούς αντιπάλους που έχουν σκοπό να σας εξαφανίσουν. Η κατάρα των παιχνιδιών ανοιχτού κόσμου σύντομα όμως γίνεται αισθητή και εδώ, αφού πολλές αποστολές είναι ανούσιες και απλά πρέπει να πάτε σε ένα σημείο και να τα καταστρέψετε όλα, ενώ εισβάλλετε και σε υπόγειες βάσεις της Legion που μοιάζουν όλες υπερβολικά μεταξύ τους. Το παιχνίδι έχει αρκετά μεγάλη διάρκεια (πάνω από 30 ώρες αν θέλετε να τα κάνετε όλα), όμως σύντομα κουράζεστε από τις επαναλαμβανόμενες αποστολές και περιβάλλοντα.

H Σεούλ του μέλλοντος (αν δεν προλάβει να πατήσει το κουμπί ο Κιμ).

Tα cel shaded γραφικά του Agents of Mayhem, χωρίς να εντυπωσιάζουν, είναι αρκετά ωραία στο μάτι, δίνουν μια ικανοποιητική εικόνα μιας πόλης του μέλλοντος και ταιριάζουν με το ύφος του παιχνιδιού. Μου παρουσιάστηκαν μερικά θέματα, καθώς σε συγκεκριμένες περιπτώσεις η αποστολή δεν συνεχίζονταν όταν ολοκλήρωνα τον απαραίτητο στόχο και σε ελάχιστες περιπτώσεις κόλλαγε κάποιος χαρακτήρας στο περιβάλλον και με οδηγούσε σε αναγκαστική επανεκκίνηση της αποστολής. Πάντως είναι ελάχιστα αυτά τα προβλήματα, οπότε δεν μπορώ να πω ότι ενοχλούν ιδιαίτερα. Το voice acting είναι ικανοποιητικό και οι διάλογοι παρουσιάζονται πειστικοί και καθαροί, ειδικά με τους πράκτορες, ο καθένας εκ των οποίων έχει και την κατάλληλη προφορά ανάλογα με τη χώρα απ' όπου κατάγεται. Δεν μπορώ να πω το ίδιο και για την μουσική, αφού είναι αισθητή η έλλειψη αξιόλογων κομματιών κατά την διάρκεια της μάχης και λείπει το απαραίτητο επικό soundtrack που θα ταίριαζε με τη superhero αισθητική του παιχνιδιού..

Το Agents of Mayhem αποτελεί μια καλή επιλογή αν θέλετε ένα γρήγορο και απλοϊκό παιχνίδι δράσης και να απολαμβάνετε να σκοτώνετε εχθρούς χωρίς να υπολογίζετε την ιστορία. Σε περίπτωση όμως που αναζητάτε κάτι πιο σοβαρό, κοιτάξτε αλλού.

Πολλαπλοί ήρωες προς επιλογήΠλήθος αναβαθμίσεων για όπλα και χαρακτήρεςΔιασκεδαστικό gameplayΕπαναλαμβανόμενες αποστολές και περιβάλλονταΑνέμπνευστη ιστορίαΥπερβολική ποζεριάΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 7.0

ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ:PS4, Xbox One, PCΑΝΑΠΤΥΞΗ:VolitionΕΚΔΟΣΗ:Deep SilverΔΙΑΘΕΣΗ:EnarxisΕΙΔΟΣ:ΔράσηΠΑΙΚΤΕΣ:Single-player, multiplayerΕΠΙΣΗΜΟ SITE:https://www.aomthegame.com/HM. ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ:18/8/2017PEGI:18

Game20.gr, το Άσυλο των gamers

Keywords
Τυχαία Θέματα