Το iOS 7 προκαλεί...ζαλάδες

Ο κόσμος δυσανασχετεί και η Apple σιωπά.

Εδώ και μερικές μέρες, είναι διαθέσιμη η έβδομη μεγάλη αναβάθμιση του iOS, δηλαδή του λογισμικού της Apple για τις φορητές της συσκευές. Η αρχική ανταπόκριση των χρηστών ήταν θετική καθώς οι βελτιώσεις και οι νέες προσθήκες καθιστούν τον χειρισμό των iPhone και των iPad πολύ πιο γρήγορο

και αποτελεσματικό. Παρόλα αυτά, οι ριζικές αλλαγές δεν έγιναν στον τρόπο χειρισμού του iOS 7 αλλά στην εμφάνισή του. Εκεί από ότι φαίνεται, ξεκινάνε οι δυσκολίες αφού ένας πολύ μεγάλος αριθμός καταναλωτών δηλώνει πως αντιμετωπίζει προβλήματα με τον σχεδιασμό του λογισμικού καθώς και με τα εφέ που περιλαμβάνονται σε αυτό.

Συγκεκριμένα, ορισμένοι όπως γράφετε αντιμετωπίζετει προβλήματα ναυτίας, ζαλάδας και ιλίγγου έπειτα από εκτεταμένη χρήση των συσκευών σας. Οι μαρτυρίες αναφέρουν πως το πρόβλημα πηγάζει κυρίως από τον τρόπο που πλέον γίνονται οι αλλαγές στις καρτέλες αλλά και στα νέα zoom animations που βρίσκονται σχεδόν παντού και κουράζουν τα πιο ευπαθή άτομα. Ενδεικτικά κάποιοι δυσαρεστημένοι χρήστες σε ξένα sites δήλωσαν: “Τα zoom animations είναι παντού στο νέο iOS 7 και πραγματικά με κάνουν να νιώθω ναυτία και να έχω πονοκεφάλους. Αισθάνομαι ακριβώς όπως ζαλιζόμουν παλιά στο αυτοκίνητο ενώ προσπαθούσα να διαβάσω.” και “Πλέον όταν ανοιγοκλείνω εφαρμογές δεν αντέχω να κοιτάζω την οθόνη του κινητού μου, στρέφω το βλέμμα μου αλλού.”

Πάντως, εκτός από τους δύο παραπάνω παράγοντες, προβλήματα δημιουργούνται και από ένα νέο εφέ που επηρεάζει τον τρόπο που εμφανίζονται τα εικονίδια. Αναφερόμαστε στο parallax effect, εξαιτίας του οποίου τα νέα εικονίδια της Apple μπορούν και αλλάζουν θέση ανάλογα με την γωνία θέασής σας, δημιουργώντας έτσι μια τρισδιάστατη ψευδαίσθηση. Ευτυχώς, το εν λόγω εφέ είναι δυνατόν να το κλείσετε, απενεργοποιώντας την επιλογή “Μείωση κίνησης” μέσω του υπομενού “Προσβασιμότητα” στις βασικές ρυθμίσεις της συσκευής σας.

Όπως γίνεται αντιληπτό, η συγκεκριμένη είδηση μπορεί να αποτελέσει πλήγμα στην φήμη της Apple. Ο αριθμός των διαμαρτυριών είναι αρκετά μεγάλος και πιθανότατα αυτό να επηρεάσει την φήμη ή ακόμα και τις μελλοντικές πωλήσεις της εταιρίας. Μέχρι στιγμής, η Apple δεν έχει πάρει θέση για το θέμα και για ακριβώς αυτό το λόγο πολλοί κάτοχοι των συσκευών της προσπαθούν μάταια να κάνουν downgrade τα iPhone και iPad τους στο iOS 6. Εν τέλει, το πιο πιθανό αλλά και το πιο λογικό είναι να ανακοινωθεί σύντομα κάποιο fix ή μια εκ νέου αναβάθμιση που να επιτρέπει την απενεργοποίηση ακόμη περισσότερων ή και όλων των νέων εφέ.

Keywords
Τυχαία Θέματα