Το Yahoo "κλειδώνει έξω" τους χρήστες του

Όσοι έχουν εισάγει κινητό πιθανόν να αντιμετωπίσουν πρόβλημα.

Τα τελευταία χρόνια το Yahoo! έχει χάσει μία μερίδα χρηστών του, κυρίως προς Gmail μεριά, λόγω λειτουργικότητας, αλλαγών στο user interface, αλλά και hacking σε email accounts.

Θέλοντας να καταπολεμήσει τους hackers, η Yahoo! εισήγαγε το σύστημα

με τα security questions και τους αριθμούς κινητών τηλεφώνων. Το συγκεκριμένο σύστημα επαλήθευσης είχε ενίοτε κάποια προβλήματα, ειδικά προς όσους δεν θυμούνταν την ερώτηση ασφαλείας, αλλά τις τελευταίες ημέρες αντιμετωπίζει πρόβλημα σε μόνιμη βάση, καθώς οι κωδικοί που στέλνει η αμερικάνικη εταιρεία με SMS ή με φωνητική κλήση πολύ απλά δεν λειτουργούν!

Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι όσοι έχετε εισάγει το κινητό σας τηλέφωνο στο Yahoo! email, αν σβήσετε το ιστορικό κωδικών από τον browser σας τότε θα σας ζητηθεί ερώτηση ασφαλείας. Η απάντηση που θα δώσετε στην ερώτηση θα σας εμφανιστεί ως λάθος (κάτι που συνέβαινε ήδη εδώ και μήνες) αλλά πλέον προκειμένου να επαληθευτείτε θα αναγκαστείτε να ζητήσετε SMS ή κλήση στο κινητό σας. Η Yahoo! θα σας δώσει έναν τριψήφιο κωδικό ο οποίος δεν θα λειτουργήσει και μετά από τρεις αποτυχημένες προσπάθειες θα καταλήξετε κλειδωμένοι...εκτός!

Αν είστε από τους άτυχους που έσβησαν τους κωδικούς από το ιστορικό του browser, τότε να ξέρετε ότι έχετε πολλές πιθανότητες να βρεθείτε εκτός του email σας. Αν κλειδωθήκατε έξω τότε θα πρέπει είτε να ακολουθήσετε αυτό το link και να υποβάλετε αίτημα περιμένοντας απάντηση, είτε να καλέσετε στο 001-408-916-2100, το οποίο χρεώνεται ως υπεραστική κλήση στην Αμερική.

Η Yahoo! έχει υποσχεθεί ότι θα λύσει το συγκεκριμένο πρόβλημα. Προς το παρόν μετά την μη επαλήθευση των SMS κωδικών, επιλέξαμε μετά από πέντε λεπτά αναμονής να κλείσουμε και να ζητήσουμε βοήθεια μέσω του παραπάνω link. Σε κάθε περίπτωση, ειδικά αν περιμένετε σημαντικά emails, οπλιστείτε με υπομονή!

Keywords
Τυχαία Θέματα