Το PS4 δεν υποστηρίζει ούτε τα PS1 games

Καταργείται και το τελευταίο στοιχείο backwards compatibility.

Στο GameWorld εξετάζουμε ήδη το PlayStation 4 και σύντομα θα σας δείξουμε βίντεο με το user interface του (πιθανότατα θα το δείτε live στην 3η εκπομπή Users αυτή την Παρασκευή 22/11). Στο χθεσινό live μας σας παρουσιάσαμε Unboxing της κονσόλας ενώ την είδατε και live

on camera μαζί με το DualShock 4. Ωστόσο η Sony κρατάει τα χαρτιά της κλειστά όσον αφορά στο UI για το οποίο μέχρι στιγμής δεν έχει αρθεί ολοκληρωτικά το embargo επίδειξης βίντεο.

Μπορούμε όμως να απαντήσουμε σε κάθε απορία σας που αφορά το PlayStation 4. Τις απορίες τις ρωτάτε στο παρακάτω topic του forum.

Αυτή τη στιγμή μπορεί να μην έχουμε games στα χέρια μας, αλλά δοκιμάσαμε ορισμένα games των PS1, PS2 και PS3. Διαπιστώσαμε όπως ήταν αναμενόμενο ότι τα games των PS2 και PS3 δεν τρέχουν. Ωστόσο, με το PS4 φαίνεται ότι χάνεται οριστικά το backwards compatibility ακόμα και με το πρώτο PlayStation. Επιχειρήσαμε να εισάγουμε τα Gran Turismo 1 και 2, αλλά η κονσόλα εμφάνιζε το μήνυμα "Unsupported Disc" το οποίο θα δείτε όσοι επιχειρήσετε να εισάγετε όποιοδήποτε παλιότερο δισκάκι. Όπως όλα δείχνουν λοιπόν, η Sony θα συνεχίσει την τακτική λανσαρίσματος παλιότερων games μέσω του PlayStation Network. Ίσως λίγοι από εσάς να ενδιαφέρονται για να παίξουν τα παλιά games του PS1, όμως οφείλαμε να σας ενημερώσουμε για αυτή τη μικρή λεπτομέρεια.

To PlayStation 3 υποστηρίζει όλα τα games του PlayStation 1, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι η αρχική έκδοση του PS3 υποστήριζε και τα games του PS2. Στο PS4 δοκιμάσαμε τα παλιότερα games, τόσο πριν όσο και μετά το πρώτο firmware update, απλά για να σιγουρευτούμε.

Φυσικά όλα τα παλιότερα games αναμένεται να υποστηρίζονται μέσω της υπηρεσίας cloud streaming της Gaikai.

Το PlayStation 4 θα κυκλοφορήσει στις 13 Δεκεμβρίου στην Ελλάδα, στην τιμή των 400 ευρώ. Μπείτε στο Bestprice.gr για να βρείτε τις φθηνότερες τιμές σε κατάστημα της περιοχής σας.

Keywords
Τυχαία Θέματα