Πωλήσεις τριμήνου για το PS4

Θετικό πρόσημο στα έσοδα της Sony.

Η μεγάλη εμπορική επιτυχία του PlayStation 4 βοήθησε τη Sony να σημειώσει κέρδος για το πρώτο τέταρτο του τρέχοντος οικονομικού έτους.

Το τμήμα της Sony που αφορά τα games και τις ψηφιακές υπηρεσίες, όπου ανήκει και το PlayStation

brand, σημείωσε πωλήσεις της τάξεως των 1.9 δισεκατομμυρίων ευρώ περίπου κατά τη διάρκεια του τετραμήνου που έληξε στις 30 Ιουνίου του 2014, σημειώνοντας αύξηση 95.7% σε σύγκριση με την ίδια περίοδο του προηγούμενου έτους.

Ο λόγος που συνέβη αυτό σύμφωνα με τη Sony είναι οι πωλήσεις του PlayStation 4 όπως και η σημαντική βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών. Τα κέρδη μάλιστα σημειώθηκαν παρά το γεγονός ότι παρουσιάστηκε μείωση στις πωλήσεις του PlayStation 3. Πιο συγκεκριμένα, φέτος σημειώθηκε κέρδος 32 εκατομμυρίων ευρώ περίπου, ενώ πέρυσι την ίδια περίοδο παρουσιαζόταν απώλεια περίπου 119 εκατομμυρίων. Σε αυτή την περίοδο πωλήθηκαν 3.5 εκατομμύρια κονσόλες PlayStation 4 και PlayStation 3, τη στιγμή που η Microsoft πούλησε 1.1 εκατομμύρια Xbox One και Xbox 360.

Οι δύο κονσόλες κυκλοφόρησαν ταυτόχρονα τον Νοέμβριο του 2013 και πωλήθηκαν γρηγορότερα από τους προκατόχους τους με το PlayStation 4 όμως να σημειώνει σύμφωνα με τα στοιχεία ένα μικρό προβάδισμα με εφτά εκατομμύρια πωλήσεις έναντι του Xbox One που μέχρι στιγμής έχει αντίστοιχα πέντε εκατομμύρια πωλήσεις. Όσον αφορά το PlayStation Vita, η Sony υπολόγισε τις πωλήσεις του μαζί με αυτές των PSP και PlayStation TV. Συνολικά πουλήθηκαν 750.000 τεμάχια, τη στιγμή που ένα χρόνο πριν ο αντίστοιχος αριθμός ανερχόταν στις 600.000. Αύξηση σημειώθηκε και στα games που αγοράστηκαν, καθώς το σύνολο τους ήταν 85 εκατομμύρια, με την περσινή τιμή τους να φτάνει τα 68 εκατομμύρια.

Συνολικά, η Sony απέκτησε 13 περίπου δισεκατομμύρια ευρώ, παρουσιάζοντας αύξηση 5.8% σε σχέση με την περσινή περίοδο. Τα περισσότερα από αυτά προήλθαν από το τμήμα παιχνιδιών . Η αρνητική είδηση για τη Sony προήλθε από το χτύπημα που δέχτηκε από την έξοδο της από την κυκλοφορία laptops της σειράς Vaio. Ως γενικότερη εικόνα όμως, τα κέρδη της εταιρείας αυξήθηκαν και έφτασαν στα 200 εκατομμύρια ευρώ περίπου, κάτι που οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στο τμήμα των video games.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις που αφορούν τις πωλήσεις κονσολών και games και συζητήστε τις στο ανανεωμένο forum του GameWorld.

Keywords
Τυχαία Θέματα