Πωλήσεις PS4 έναντι του Xbox One

O Yusuf Mehdi της Microsoft παίρνει θέση επί του θέματος.

Αδιαμφισβήτητα αμφότερες οι next-gen κονσόλες έχουν πραγματοποιήσει εντυπωσιακές πωλήσεις τους πρώτους μήνες κυκλοφορίας τους, αλλά είναι γεγονός πως το PS4 έχει ήδη αποκτήσει ένα σημαντικό προβάδισμα έναντι του άμεσου ανταγωνιστή του. Ενδεικτικά να αναφέρουμε ότι την δεδομένη χρονική στιγμή το PS4 έχει πουλήσει 7.5 εκατομμύρια αντίτυπα, ενώ το Xbox One

4.5 εκατομμύρια αντίστοιχα. Βέβαια για τους λόγους που υπάρχει αυτή η διαφορά έχουν δοθεί διάφορες ερμηνείες, παρόλα αυτά έχει εξαιρετικό ενδιαφέρον να δούμε ποια είναι η επίσημη στάση της Microsoft πάνω σε αυτό το θέμα.

Σε πρόσφατη συνέντευξή του στο Forbes, o Υusuf Mehdi, o υπεύθυνος marketing και στρατηγικού σχεδιασμού της Microsoft ανέφερε πως η διαφορά αυτή οφείλεται κατά κύριο λόγο στο γεγονός ότι το PS4 διατίθεται σε περισσότερες χώρες. Ο Mehdi δήλωσε χαρακτηριστικά: "Το PS4 κυκλοφορεί σε περισσότερες από 40 χώρες, ενώ το Xbox One σε μόλις 13." Για να είμαστε ειλικρινείς οι δηλώσεις αυτές ευσταθούν, αλλά από την άλλη πλευρά το PS4 πουλά επί τέσσερις μήνες συνεχόμενα περισσότερο από το Xbox One στην Αμερική. Η συγκεκριμένη αγορά είναι μακράν η σημαντικότερη σε παγκόσμιο επίπεδο και ανέκαθεν σε αυτή είχε τα πρωτεία η Microsoft.

Εν τω μεταξύ, κατά την άποψη του Mehdi οι χρήστες του Xbox 360 είναι σαφώς πιο ευχαριστημένοι με την current gen κονσόλα τους από τους αντίστοιχους PS3 χρήστες και για αυτό τον λόγο δεν έχουν προμηθευτεί ακόμα το Xbox One. Το στέλεχος της Microsoft πάντως παραδέχθηκε ότι η υψηλή τιμή του Xbox One έχει προκαλέσει αρκετά παράπονα από τους φίλους του Xbox brand και πιστεύει πως η κυκλοφορία του Kinect-less bundle (που θα πωλείται στα 399 δολάρια) θα επιφέρει μια ενδεχόμενη ανάκαμψη των πωλήσεων. Στο σημείο αυτό αξίζει να προσθέσουμε ότι αρκετοί οικονομικοί αναλυτές έχουν προβλέψει ότι μέσα στο 2015 το Xbox One θα υπερσκελίσει το PS4 στην αγορά της Αμερικής, αν και όπως είναι φυσικό μόνο ο χρόνος θα δείξει αν κάτι τέτοιο ισχύσει.

Εσείς σε ποιους λόγους πιστεύετε ότι οφείλεται αυτή η διαφορά στις πωλήσεις μεταξύ των next-gen κονσολών; Πείτε μας τις απόψεις σας στο σχετικό thread του forum.

Keywords
Τυχαία Θέματα