Παράνομη η πώληση των virtual items στην Κορέα!

Με μεγάλο πρόστιμο και πενταετή φυλάκιση απειλούνται οι Κορεάτες gamers!

Η Ασία ζει μονίμως στους ρυθμούς των online games, ιδιαίτερα σε χώρες όπως η Κίνα και η Κορέα, όπου το farming γίνεται...επάγγελμα!

Στην Νότιο Κορέα η κυβέρνηση αποφάσισε να απαγορεύσει με νόμο την πώληση εικονικών αντικειμένων, σύμφωνα με δημοσίευμα της Korea
Times. Με αυτή τη μέθοδο προτρέπει τους φοιτητές να μην χάνουν χρόνο από τις σπουδές τους. "Ο σκοπός των games είναι η διασκέδαση και θα πρέπει να χρησιμοποιούνται για ακαδημαϊκούς σκοπούς" ανέφερε μεταξύ άλλων ο Kim Kap-Soo, Υπουργός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Τουρισμού της χώρας, κατηγορώντας ευθέως το gold farming ως εμπόδιο στο "υγιές gaming". Θεωρεί μάλιστα την πράξη αυτή ως "ένα από τα πολλά προβλήματα της νεολαίας για το οποίο έπρεπε να βρεθεί λύση".

Ο νόμος συντάχθηκε στα πλαίσια του Real Money Auction House για το Diablo 3, όπου παρατηρήθηκε ότι πολλοί παίκτες "έλιωναν" με τις ώρες στο παιχνίδι για να πουλούν τα αντικείμενά τους. Παράλληλα, οι ιδιοκτήτες των Internet Cafe άσκησαν αγωγή στη Blizzard ενάντια στην πολιτική που απαιτεί απ' τους χρήστες της να είναι μονίμως online.

Ο νέος νόμος απαγορεύει μέχρι και τα bots που χρησιμοποιούνται στο gold farming και που βοηθούν τους χρήστες να μαζεύουν gold και αντικείμενα όταν βρίσκονται εκτός PC. Η κυβέρνηση της Νοτίου Κορέας ανέφερε ότι πάνω από το 60% των αντικειμένων γίνονται farm μέσω bots, κάτι που δίνει στα online games μια "αρνητική φήμη". Όσο για τους παραβάτες, όποιος πιαστεί στα πράσα να κάνει farming εικονικά αντικείμενα, θα δεχθεί πρόστιμο 50 εκατομμυρίων won (34.200 ευρώ!) και 5 χρόνια φυλάκιση! Το μέτρο αυτό είναι το πιο επαχθές που έχει εφαρμοστεί ποτέ στην ιστορία του gaming.
Keywords
Τυχαία Θέματα