iPhone 6 και Apple Watch

Σε δύο μεγέθη το iPhone 6. Αποκαλύφθηκε και το έξυπνο ρολόι της Apple.

Όπως σας είχαμε ενημερώσει σε προηγούμενο άρθρο, η Apple επρόκειτο να παρουσιάσει απόψε το νέο iPhone. Η αμερικάνικη εταιρεία πριν από λίγη ώρα αποκάλυψε το iPhone

6 το οποίο θα κυκλοφορήσει σε δύο εκδόσεις, την "μικρή" και την Plus. Παράλληλα, αποκαλύφθηκε και το πρώτο smart watch της εταιρείας.


iPhone 6 και iPhone 6 Plus
Στο Cupertino της Καλιφόρνια, σε event στο Flint Performing Arts Center, η Apple ανακοίνωσε επισήμως τα νέα και μεγαλύτερα σε μέγεθος μέλη της οικογένειας iPhone, σχεδόν έναν χρόνο μετά την κυκλοφορία των προηγούμενων μοντέλων. Τα δύο νέα iPhone θα διαθέτουν LED-Backlit IPS οθόνες στις 4.7 και 5.5 ίντσες με την ανάλυσή τους να φτάνει τα 750x1334 (326 PPI) και 1080x1920 (401 PPI) pixels αντίστοιχα. Θα διαθέτουν shatter proof glass και ελαιοφοβική επίστρωση για να μειωθούν τόσο οι γρατζουνιές, όσο και οι δαχτυλιές επάνω στις οθόνες. Στην καρδιά των iPhone 6 θα χτυπάει το νέο A8 SoC που υπόσχεται μεγαλύτερες επιδόσεις της τάξης των 25% σε σχέση με το Α7 chip των iPhone 5 και 5s, έως 50% πιο γρήγορο chip γραφικών και μικρότερη κατανάλωση ενέργειας, με την αυτονομία να φτάνει (σύμφωνα με την Apple) τις 14 ώρες ομιλίας, τις 50 ώρες αναπαραγωγής μουσικής και τις 10 ώρες θέασης βίντεο για το iPhone 6 και τις 24 ώρες ομιλίας, 80 ώρες μουσικής και 14 ώρες βίντεο για το iPhone 6 Plus.. Ο "συνεργάτης" του επεξεργαστή Α8, ο Μ8 θα φέρνει εις πέρας ότι έχει να κάνει με τις εφαρμογές υγείας και άσκησης.

Το υλικό κατασκευής των νέων iPhone ακολουθούν το αναμενόμενο μονοπάτι, με ελάχιστες διαφοροποιήσεις. Σχεδιαστικά, βλέπουμε ότι η Apple ακολουθεί την μόδα των μεγαλύτερων συσκευών, με τα δύο νέα της μοντέλα να διαθέτουν τα εξωτερικά γνωρίσματα των προηγούμενων μοντέλων και διαθέτοντας πιο μεγάλες καμπύλες στις κορυφές τους. Τα iPhone 6 και 6 Plus θα φτάσουν στα ράφια των καταστημάτων σε τρία χρώματα, αυτά του λευκού-ασημί, μαύρου-γκρι και χρυσού-λευκού. Το πάχος των συσκευών θα είναι μικρότερο σε σχέση με το παρελθόν, φτάνοντας τα 6.9 και 7.1 χιλιοστά. Στα της συνδεσιμότητας, συναντάμε WiFi 802.11a/b/g/n/ac, VoLTE (Voice over LTE), WiFi Calling, Bluetooth και NFC. Το μικρό μοντέλο θα έρχεται με 1GB RAM με το Plus να διαθέτει 2GB και όσον αφορά τον αποθηκευτικό χώρο, θα υπάρξουν εκδόσεις των 16GB, 64GB και 128GB, αυτή τη φορά δε θα υπάρξει δηλαδή 32άρα έκδοση.

https://www.youtube.com/watch?v=FglqN1jd1tM

Ο διευθύνον σύμβουλος της Apple, o Tim Cook, είχε ήδη δείξει μερικά από τα νέα χαρακτηριστικά του ανανεωμένου iOS 8 σε προηγούμενο event. Με το ίδιο industrial στυλ της Apple στην εμφάνιση των εικονιδίων, το λειτουργικό του νέου iPhone φέρνει πιο αρμονική ασύρματη επικοινωνία, κυρίως με Mac. Η νέα έκδοση του λειτουργικού φέρνει αρκετές βελτιώσεις, όπως ανανεωμένη εφαρμογή φωτογραφιών, βελτιωμένα iMessages με δυνατότητα αποστολής φωνητικών μηνυμάτων και καλύτερο πληκτρολόγιο, ενώ θα υπάρχει συμβατότητα και με third-party εφαρμογές πληκτρολογίου όπως το Swype. Επίσης, βελτίωση παρουσιάζουν και τα notifications. Τέλος, θα διατεθεί το Swift, μια νέα γλώσσα προγραμματισμού για το iOS και τα Mac. Το iPhone 6 φέρει και εφαρμογές υγείας, κάτι καινούριο για τις συσκευές της Apple.

Το iOS 8 θα γίνει διαθέσιμο στις 17 Σεπτεμβρίου και για άλλες συσκευές της Apple, όπως τα iPhone 4s, τα iPad 2 και μεταγενέστερα, καθώς και για τα iPod Touch πέμπτης γενιάς.

Η πίσω κάμερα των iPhone 6 θα είναι στα 8.0 Megapixels, με διάφραγμα f/2.2 και διπλό LED flash. Οι φωτογραφίες που θα μπορείτε να τραβήξετε θα φτάνουν την ανάλυση των 3264x2448 pixels, ενώ θα μπορείτε να καταγράψετε βίντεο στα 1080p στα 60 καρέ το δευτερόλεπτο, αλλά και slow motion βίντεο στα 120 και 240fps. Το iPhone 6 θα διαθέτει επίσης ψηφιακό σταθεροποιητή εικόνας και το Plus θα έχει οπτικό σταθεροποιητή. Φυσικά το παρόν δίνει και η εμπρόσθια κάμερα, η οποία είναι στα 1.2 Megapixels.

Ακολουθούν τα τεχνικά χαρακτηριστικά των νέων iPhone:

iPhone 6
Οθόνη: 4.7 ιντσών LED-backlist IPS LCD, ανάλυσης 750x1334 με επίστρωση oleophobic για τις δαχτυλιές και κρύσταλλο από ζαφείρι
Επεξεργαστής: Dual-core 1.4GHz Cyclone (Arm v8-based)
GPU: PowerVR GX6650 (hexacore graphics)
Chipset: Apple A8 64bit SoC
Αποθηκευτικός χώρος: 16/64/128GB
RAM: 1GB
Κάμερα: 8 Megapixel με ψηφιακό σταθεροποιητή εικόνας, 1080p/60fps βίντεο, εμπρόσθια κάμερα στα 1.2MP
Λειτουργικό: iOS 8
Αυτονομία: 14 ώρες ομιλίας, 11 ώρες βίντεο, 50 ώρες μουσική, 10 ημέρες σε standby
Συνδεσιμότητα: WiFi 802.11a/b/g/n/ac, Bluetooth, USB 2.0, LTE, NFC
Αισθητήρες: Accelerometer, gyroscope, proximity, compass, barometer
Χρώματα: Gold, silver, space gray
Διαστάσεις: 137.5x67x6.9 χιλιοστά
Βάρος: 129 γραμμάρια
Διάθεση στην Ελλάδα: Αναμένεται ανακοίνωση
Τιμή (Γερμανίας): 699€ (16GB), 799€ (64GB), 899€ (128GB)

iPhone 6 Plus
Οθόνη: 5.5 ιντσών LED-backlit IPS LCD, ανάλυσης 1080x1920 με επίστρωση oleophobic για τις δαχτυλιές και κρύσταλλο από ζαφείρι
Επεξεργαστής: Dual-core 1.4GHz Cyclone (Arm v8-based)
GPU: PowerVR GX6650 (hexacore graphics)
Chipset: Apple A8 64bit SoC
Αποθηκευτικός χώρος: 16/64/128GB
RAM: 2GB
Κάμερα: 8 Megapixel με οπτικό σταθεροποιητή εικόνας, 1080p/60fps βίντεο
Λειτουργικό: iOS 8
Αυτονομία: 24 ώρες ομιλίας, 14 ώρες βίντεο, 80 ώρες μουσική, 16 ημέρες σε standby
Συνδεσιμότητα: WiFi 802.11a/b/g/n/ac, Bluetooth, USB 2.0, LTE, NFC
Αισθητήρες: Accelerometer, gyroscope, proximity, compass, barometer
Χρώματα: Gold, silver, space gray
Διαστάσεις: 158.1x77x7.1 χιλιοστά
Βάρος: 172 γραμμάρια
Διάθεση στην Ελλάδα: Αναμένεται ανακοίνωση
Τιμή (Γερμανίας): 799€ (16GB), 899€ (64GB), 999€ (128GB)

Η τιμές του iPhone 6 στην Αμερική με δύο χρόνια συμβόλαιο θα κυμανθούν στα 199, 299 και 399 δολάρια για τις εκδόσεις των 16GB, 64GB και 128GB. Αντίστοιχα, το κόστος του iPhone 6 Plus θα φτάνει τα 299, 399 και 499 δολάρια για τις παραπάνω εκδόσεις.

Όσον αφορά τις τιμές των συσκευών στην Ευρώπη, στη Γερμανία το iPhone 6 θα κοστίζει 699, 799 και 899 ευρώ, με το Plus να κοστολογείται στα 799, 899 και 999 ευρώ, ανάλογα με μέγεθος του αποθηκευτικού χώρου. Περίπου στα ίδια επίπεδα αναμένονται να κοστίζουν τα νέα iPhone και στην χώρα μας, αν και

Οι προπαραγγελίες θα ξεκινήσουν στις 12 Σεπτεμβρίου και οι συσκευές θα ξεκινήσουν να αποστέλλονται στις 19 του ίδιου μήνα.

Apple Watch
Πέρα από τα iPhone 6, η Apple ανακοίνωσε και την διάθεση του πρώτου της smart watch, για το οποίο κυκλοφορούσαν φήμες εδώ και αρκετό καιρό.

Το Apple Watch αποτελεί την πρόταση της Apple στα "έξυπνα" ρολόγια και σύμφωνα με τον Tim Cook, θα συνεργάζεται αρμονικά με τα iPhone και θα λειτουργεί και ως μια συσκευή fitness. Σχεδιαστικά, ακολουθεί την ταυτότητα των υπόλοιπων iDevices. Στο κέντρο της δεσπόζει η οθόνη αφής που "αγκαλιάζεται" από το καμπυλωτό σώμα της συσκευής, στα αριστερά του ψηφιακού ρολογιού της Apple συναντάμε ένα πλήκτρο ενεργοποίησης/απενεργοποίησης, ενώ στην απέναντι πλευρά υπάρχει μια κορώνα (όπως στα συμβατικά ρολόγια), την οποία η αμερικάνικη εταιρεία ονομάζει Digital Crown. Με την χρήση του digital crown θα μπορείτε να πλοηγηθείτε στα μενού, να κάνετε zoom σε εικόνες κτλ.

https://www.youtube.com/watch?v=ktujsc4ZUTo

Θα υπάρξουν τρεις εκδόσεις όσον αφορά το υλικό κατασκευής, αφού στην αγορά θα κυκλοφορήσουν μοντέλα από αλουμίνιο, ανοξείδωτο ατσάλι και χρυσό 18 καρατίων! Το Apple Watch θα διατεθεί σε δύο μεγέθη με εναλλάξιμα λουράκια, τα οποία θα έρχονται σε διάφορα χρώματα. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, για να εκμεταλλευτείτε πλήρως το Apple Watch, θα πρέπει να διαθέτετε και μια συσκευή iPhone, αν και μπορεί να λειτουργήσει και αυτόνομα μιας και διαθέτει δικό του επεξεργαστή και εφαρμογές.

Το παρόν άρθρο θα ενημερωθεί, μόλις γίνουν γνωστές επισήμως οι τιμές των συσκευών και οι ημερομηνίες κυκλοφορίας στην χώρα μας.

Το Apple Watch θα κυκλοφορήσει στις αρχές του 2015 και θα κοστίζει 349 δολάρια.

Τα iPhone 6 και iPhone 6 Plus θα κυκλοφορήσουν στις πρώτες ευρωπαϊκές χώρες στις 19 Σεπτεμβρίου. Μέσα σε αυτές, δεν βρίσκεται η Ελλάδα. Το κόστος των συσκευών στην Γερμανία θα ξεκινάει από τα 699 ευρώ και θα φτάνει τα 999 ευρώ.

Keywords
iphone, apple, watch, apple, watch, iphone 5, iphone 4s, ipad 2, ipod touch, εταιρεία, smart, νέα, ips, ppi, glass, chip, wifi, voice, lte, nfc, ram, https, youtube, tim, ios, industrial, στυλ, εμφάνιση, mac, swype, swift, ipad, ipod, led, flash, slow, lcd, usb, space, ελλαδα, fitness, crown, τελη κυκλοφοριας, www.youtube.com, Καλή Χρονιά, ipad 3, τελη κυκλοφοριας 2014, τελη κυκλοφοριας 2015, τελη κυκλοφοριας 2016, βιντεο, χωρες, γερμανια, εικονες, μουσικη, μοδα, οθονες, ρολογια, τα νεα, φημες, φωτογραφιες, χρωματα, ωρα, flash, ios, lcd, lte, mac, nfc, ram, smart, youtube, αγορα, αρθρο, αλουμινιο, αμερικη, ασημι, ατσαλι, βρισκεται, γινει, γκρι, γλωσσα, δυνατοτητα, διπλο, ευρω, υπαρχει, εμφάνιση, επικοινωνια, ερχεται, ερχονται, εταιρεία, ευρωπη, εφαρμογες, εξυπνο, ιδια, ιδιο, εκδοσεις, κορωνα, μικρο, μοντελα, μπορειτε, οθονη, οθονη αφης, πληκτρολογιο, ραφια, ρολοι, σωμα, στυλ, ταυτοτητα, τρια, φυσικα, φτανει, φορα, ψηφιακο, ωρες, chip, crown, dual, εφαρμογη, fitness, glass, χωρα, industrial, ipod touch, ips, led, καρδια, party, slow, space, swift, swype, tim, usb, υγειας, υλικο, wifi
Τυχαία Θέματα