iPhone 5 review

To iPhone 5 έφτασε. Θα καταφέρει να κάνει πραγματικότητα όσα υποσχέθηκε η Apple;

Χαρακτηριστικά
Εταιρεία: Apple
Μνήμη: 1GB RAM
Κάρτα γραφικών : PowerVR SGX 543MP3 (Triple-core)
Επεξεργαστής και Chipset: Dual-core 1.2GHz A6 (Apple)
Λειτουργικό σύστημα: iOS 6
Διαστάσεις: 123.8 x 58.6 x 7.6 mm (4.87 x 2.31 x 0.30 in)
Οθόνη: LED-backlit IPS TFT,

capacitive touchscreen, 16 εκατομμύρια χρώματα, 640x1136 pixels, 4 ίντσες (~326 ppi)
Ειδικός Ρυθμός Απορρόφησης (SAR): 0,95 W/Kg (κεφάλι)
Κλίμακα SAR: Πολύ υψηλό (μεταξύ 0,91-1,1)
Ήχος: Ιδιόκτητα ringtone, δόνηση, ηχείο και 3.5mm jack (κάτω μέρος)
Κάρτα μνήμης: εσωτερική (16, 32 η 64GB), μη επεκτάσιμη
SD card: Όχι
Συνδεσιμότητα: 2G, 3G, 4G, Wi-Fi 802.11 a/b/g/n, dual-band, Wi-Fi hotspot, Bluetooth v4.0 with A2DP, USB v2.0.
Κάμερα: Μπροστινή: 1.2 MP, 720p@30fps. Πίσω: 8 MP, 3264x2448 pixels, autofocus, LED flash, με μέγιστη ανάλυση video 1080p@30fps.
Τύπος SIM: Nano-SIM
Άλλα χαρακτηριστικά: GPS με A-GPS υποστήριξη και GLONASS, ακύρωση εξωτερικού θορύβου με ειδικό μικρόφωνο, αναγνώριση προσώπου, πανοραμική φωτογραφία
Βάρος: 112 g (3.95 oz)
Χρώματα : Μαύρο και λευκό
Τιμή: Από 728.9 ευρώ

Μέχρι τώρα γνωρίζαμε ότι η μεγαλύτερη εξέλιξη που παρατηρείται από iPhone σε iPhone, είναι...το γνωστό σποτ που παίζεται συχνά σε αφίσες και διαφημίσεις καταστημάτων! Η Cosmote μας διέθεσε το νέο smartphone της Apple iPhone 5 που ήρθε πρόσφατα στην ελληνική αγορά. Πιστός αντικαταστάτης του 4S, το iPhone 5, προσφέρει λίγο μεγαλύτερη οθόνη, διπλάσια μνήμη RAM (την οποία αναμέναμε απ' το 4S) καθώς και κάποιες πολύ μικρές αλλαγές εσωτερικά. Μετά από αρκετές δοκιμές, έφτασε η ώρα να σας το παρουσιάσουμε.

Εμφάνιση
Το iPhone 5 έχει μόλις μισή ίντσα (0.5') μεγαλύτερη οθόνη με σχέση το προηγούμενο iPhone (το 4S). Κατασκευαστικά δεν μας ενθουσίασε ιδιαίτερα, καθώς έχει μεν βελτιωθεί σε κομμάτι υλικού αλλά πάσχει αρκετά στο θέμα αντοχής. Το αλουμίνιο δεν είναι εσωτερικά βαμμένο, ειδικά στην μαύρη έκδοση, πράγμα που σημαίνει ότι αν το κινητό υποστεί πτώση η χάραξη από δακτυλίδι, το κτύπημα θα φανεί πολύ έντονα. Το αναφέρουμε αυτό, καθώς το κοινό που αγοράζει iPhone, είναι σε μεγάλο ποσοστό γυναίκες. Επομένως τίθεται θέμα αντοχής, καθώς το κινητό από μόνο του, δεν είναι εύκολο να αλλάξει σασί όπως θα κάναμε με ένα Android κινητό αλλάζοντας την πλάτη με πολύ χαμηλό κόστος.

Watch YouTube video

Ξεκινώντας, διαπιστώσαμε ότι η κάρτα micro-SIM μπαίνει στο πλάι όπως και στα προηγούμενα iPhone. Για να την τοποθετήσουμε χρειαζόμαστε το ειδικό κλειδί που υπάρχει στη συσκευασία ή αντίστοιχα παραμάνα, μια αιχμηρή άκρη συνδετήρα κτλ. Λάβετε υπόψη σας ότι αν έχετε μια mini-SIM και όχι micro-SIM τότε ο πάροχός σας θα πρέπει να σας δώσει μια micro-SIM για να μπορείτε να χρησιμοποιείστε το iPhone.

Όντως εξέλιξη η μικρή αλλαγή;
Ένα ερώτημα που τρέχει πολύ αυτό το καιρό συγκρίνοντας το iPhone 5 με το 4s, ειδικά στους κατόχους του 4S, είναι

Keywords
Αναζητήσεις
πως μπαίνει η καρτα μνήμης στο iphone 4, πως μπαινει η σιμ στο iphone 6
Τυχαία Θέματα