Η Facebook εξαγόρασε το Oculus Rift

Για 2 δις δολάρια. Ο Notch αποσύρει το Minecraft απ' το δημοφιλές VR headset. Θα κυκλοφορούσε δωρέαν. [UPDATE]

Η Facebook εξαγόρασε το Virtual reality headset Oculus Rift για δύο δισσεκατομμύρια δολάρια.

Ο διευθύνων σύμβουλος του δημοφιλές social network,

Mark Zucherberg, δήλωσε ότι η κίνηση αυτή δεν θα επηρεάσει το μέλλον του Oculus Rift σε θέματα π.χ. αποκλειστικότητας με Facebook games. Παρόλα αυτά, σκοπεύει να αξιοποιήσει την τεχνολογία του διάσημου σετ εικονικής πραγματικότητας για την πλατφόρμα του, αλλά και για περισσότερες συνεργασίες με developers εκτός Facebook.

Το αποτέλεσμα αυτής της εξαγοράς, ήταν ο Markus Persson (Notch) δημιουργός του Minecraft, να ανακοινώσει ότι δεν θα υλοποιήσει το παιχνίδι του για το Oculus Rift, καθότι "Οι πρακτικές του Facebook είναι ασαφείς και μέχρι σήμερα δεν αποτελούσαν σταθερή πλατφόρμα. Δεν τους εμπιστεύομαι" δήλωσε χαρακτηριστικά. Όπως πρόσθεσε πάντως, σέβεται τους κατασκευαστές του Oculus Rift.

[UPDATE: 28/3/14] Μετά την εξαγορά του Oculus Rift από την Facebook και την ανακόινωση του Markus Persson (Notch) (δημιουργό του Minecraft) ότι δεν θα υλοποιήσει το παιχνίδι του για το γνωστό Virtual reality headset, ακολούθησε η αποκάλυψη ότι το γνωστό game θα ήταν δωρεάν για την συγκεκριμένη πλατφόρμα με σκοπό να προωθήσει την τεχνολογία VR.

Ο Notch φανέρωσε τα ακυρωθέντα πλέον σχέδιά του στο Twitter χθες το βράδυ με αφορμή ένα blog post του πρώην developer του Gears of War και χρηματοδότη του Oculus Rift, Cliff Bleszinski, ο οποίος υπερασπίζεται την συμφωνία με την Facebook.

Στην ανάρτησή του στο blog, o Bleszinski λίγο έως πολύ αναφέρει πως η επιτυχία του Oculus Rift εξαρτάται άμεσα από τον κόσμο, η ανταπόκριση του οποίου θα ωθήσει τους developers να δουλέψουν προς αυτή την κατεύθυνση και το Facebook μπορεί να προσφέρει μια βάση εκατομμυρίων χρηστών.

Προς το τέλος του κείμενού του ο Bleszinski αμφισβητεί την απόφαση του Notch να αποσύρει το Minecraft από το Oculus Rift. Πιο συγκεκριμένα αναφέρει "ΥΓ. Notch, το να ακυρώσεις το Minecraft σε κάνει να φαίνεσαι με κακομαθημένο παιδί που παίρνει την μπάλα του και πηγαίνει σπίτι του. Είναι μια λιγόψυχη απόφαση που με στενοχωρεί πολύ".

Ο Notch δεν άργησε να απαντήσει στον Bleszinski μέσω Twitter, λέγοντας πως: "Ο CliffyB, ένας από τους χρηματοδότες του Oculus Rift με αποκαλεί κακομαθημένο παιδί. Ε ναι λοιπόν, είμαι". Αμέσως μετά αναφέρει την είδηση ότι: "Η "μπάλα που παίρνω σπίτι μου" θα ήταν μια δωρεάν έκδοση του Minecraft σχεδιασμένη με σκοπό να προωθήσει την τεχνολογία VR". Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες, η δωρεάν αυτή έκδοση του διάσημου sandbox θα λεγόταν Minecraft VR Edition.

Όπως και να έχει, στο μεταξύ οι Notch και Bleszinski φαίνεται να τα έχουν βρει πλέον μέσω Twitter!

Για συζήτηση σχετικά με το Oculus Rift κάντε κλικ εδώ.

Keywords
Τυχαία Θέματα